Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Колко време се пече кекс?Колко време се пече кекс?
05 Окт.
1
Дори и след като сте забъркали перфектната смес за кекс, не е гаранция, че ще успеете да го приготвите, защото печенето на кекса е най-важната и сложна част от приготвянето му. Всяка домакиня има своя тайна за изпичането...
Как се съхранява кекс?Как се съхранява кекс?
05 Януари
1
Днес можем да си купим всякакви сладкиши и сочни кексове в магазините, но техният вкус далеч не е толкова приятен и ароматен, както домашно приготвените кулинарни изкушения. Освен това и съставът им невинаги е чист...
Колко време се пече погача?Колко време се пече погача?
10 Януари
От далечни времена хлябът е основната храна на българина. При създаването на един хляб в миналото са влагани много пожелания за здраве и добър живот. В нашата традиционна култура хлябът не е само за обичайната ежедневна...
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?
23 Април
Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
Колко време се пече пилеКолко време се пече пиле
21 Юни
4
Когато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава. Готовността на пилето, което се пече, се определя, като се прободе месото с вилица...
На колко градуса се пече кекс?На колко градуса се пече кекс?
03 Окт.
1
Кексът е един от най-любимите десерти, който се приготвя лесно, а резултатът е много вкусен. Много важен момент в приготвянето на кекса е неговото изпичане. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180-190 градуса....
Кое месо колко време се печеКое месо колко време се пече
10 Март
Предварителната обработка на месото изисква то да се промие бързо на течаща вода, като парчето трябва да е цяло. Ако е нарязано то губи ценни сокове и намалява хранителната си ценност. Във френската кухня миенето е заменено...
Как се пече цяло парче месоКак се пече цяло парче месо
10 Март
2
Месото, изпечено на цяло парче, не само е изключително вкусно, но е и ястие, което се сервира в съответстващ съд и с правилно подбрана гарнитура, която обогатява вкуса му. В кухнята на много народи има рецепти за печене...
Мика Стоичкова се пече преди заминаванетоМика Стоичкова се пече преди заминаването
14 Август
Мика Стоичкова, която успя през последните дни да ядоса много хора, отмаря на луксозен черноморски курорт, преди да се завърне отново в САЩ, за да покаже уменията си на дизайнер там. Брюнетката подразни много хора с...
Как се пече кекс в силиконова форма?Как се пече кекс в силиконова форма?
28 Окт.
В последните години на пазара се появиха силиконови форми за печене на торти, мъфини, кексове и най-различни други сладкиши. Предимствата на силиконовите форми за печене са много. На първо място не е необходимо да ги...
Как се пече агне - стъпка по стъпкаКак се пече агне - стъпка по стъпка
08 Май
В следните редове ще ви покажем стъпка по стъпка как се пече агне. - Когато вече сте се сдобили с агнешкото месо, е задължително да го измиете със студена вода. Оставете го за няколко часа да се отцеди от водата, след...
Богинята Изида открила как се пече хлябътБогинята Изида открила как се пече хлябът
14 Април
Богинята Изида, съпруга на върховния древноегипетски бог Озирис, научила жителите от страната на фараоните да пекат хляб. Това твърди Плиний Старши, автор на естествената история в 37 тома. Според неговите твърдения...
Глазури за кексГлазури за кекс
04 Юли
Всеки кекс е по-красив и по-вкусен, ако е украсен с подходяща глазура. Универсална е шоколадовата глазура, която се използва както за кексове, така и за мини-кексчета. Шоколадова глазура за кекс Тя се прави лесно:...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....