Кексът е един от най-любимите десерти, който се приготвя лесно, а резултатът е много вкусен. Много важен момент в приготвянето на кекса е неговото изпичане. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180-190 градуса.
Не забравяйте – през първите 20 минути от печенето не отваряйте вратата на фурната. Печете кекса в в средата на фурната, за да може да се изпече равномерно и да не загори от горната или долната страна.
Не бива да печете кекса на повече градуси, защото рискувате отвън да загори, а вътре да остане суров. Проверявайте кекса с клечка за зъби – ако тя се изважда лесно и не залепва по кекса, значи той е готов. Изчакайте да изстине във формата, в която сте го пекли, за да може да се отлепи по-лесно след това.
Вижте някои страхотни предложения за ароматен кекс: бананов кекс, кекс с ябълки, орехов кекс.
Коментари