Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Нахут - ЛеблебияБез значение дали купувате сурова сушена или печена леблебия, проверете я за следи или мирис на плесен....
28 Септ.
3
Риба с леблебияДобавете към тях зехтина и леблебията, бульона и лютата чушка.
Разбъркайте добре и след това махнете ястието от огъня. Поръсете с домати и кориандър и овкусете.
Поднесете рибата с леблебия....
27 Юни
Кюфтенца от леблебияС помощта на решетъчна лъжица трябва да махнете пяната, която се образува на повърхността. Покрийте съда и оставете леблебията да ври за около 1 ¼ - 1 ½ часа, докато омекне....
05 Май
Пюре от печена леблебияСлед това прецедете леблебията под студена вода и я почистете.
Предварително загрявате фурната на 200 градуса. Смачкайте леблебията в хаванче или с пасатор заедно със зехтина, лимоновия сок, чесъна и кимиона....
08 Май
Здравословни гъбки от леблебияВ дълбок съд слагаме маслото и киселото мляко. Разбъркваме ги и към тях добавяме яйцето и захарта.
Отново разбъркваме сместа и прибавяме олиото. Накрая постепенно слагаме двата вида брашно. Добавяме бакпулвера и какаото...
25 Март
Колко време се пече погача?От далечни времена хлябът е основната храна на българина. При създаването на един хляб в миналото са влагани много пожелания за здраве и добър живот. В нашата традиционна култура хлябът не е само за обичайната ежедневна...
10 Януари
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
23 Април
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава.
Готовността на пилето, което се пече, се определя, като се прободе месото с вилица...
21 Юни
4
Джобчета с плънка от леблебияПо средата на всяко квадратче сложете малко от плънката с леблебия и затворете ъглите, за да се получи джобче....
06 Май
Кое месо колко време се печеПредварителната обработка на месото изисква то да се промие бързо на течаща вода, като парчето трябва да е цяло. Ако е нарязано то губи ценни сокове и намалява хранителната си ценност. Във френската кухня миенето е заменено...
10 Март
Мика Стоичкова се пече преди заминаванетоМика Стоичкова, която успя през последните дни да ядоса много хора, отмаря на луксозен черноморски курорт, преди да се завърне отново в САЩ, за да покаже уменията си на дизайнер там.
Брюнетката подразни много хора с...
14 Август
Как се пече цяло парче месоМесото, изпечено на цяло парче, не само е изключително вкусно, но е и ястие, което се сервира в съответстващ съд и с правилно подбрана гарнитура, която обогатява вкуса му.
В кухнята на много народи има рецепти за печене...
10 Март
2
Зимна супа с говежда опашка и леблебияКъм супата прибавете леблебията и пастата орзо (ризони). Покрийте и оставете да къкри 8-10 минути, докато пастата омекне. Подправете на вкус и сервирайте с наденица....
19 Септ.
Как се пече агне - стъпка по стъпкаВ следните редове ще ви покажем стъпка по стъпка как се пече агне.
- Когато вече сте се сдобили с агнешкото месо, е задължително да го измиете със студена вода. Оставете го за няколко часа да се отцеди от водата, след...
08 Май
Богинята Изида открила как се пече хлябътБогинята Изида, съпруга на върховния древноегипетски бог Озирис, научила жителите от страната на фараоните да пекат хляб. Това твърди Плиний Старши, автор на естествената история в 37 тома.
Според неговите твърдения...
14 Април
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май