Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Нахут - ЛеблебияНахут - Леблебия
28 Септ.
3
Без значение дали купувате сурова сушена или печена леблебия, проверете я за следи или мирис на плесен....
Риба с леблебияРиба с леблебия
27 Юни
Добавете към тях зехтина и леблебията, бульона и лютата чушка. Разбъркайте добре и след това махнете ястието от огъня. Поръсете с домати и кориандър и овкусете. Поднесете рибата с леблебия....
Кюфтенца от леблебияКюфтенца от леблебия
05 Май
С помощта на решетъчна лъжица трябва да махнете пяната, която се образува на повърхността. Покрийте съда и оставете леблебията да ври за около 1 ¼ - 1 ½ часа, докато омекне....
Пюре от печена леблебияПюре от печена леблебия
08 Май
След това прецедете леблебията под студена вода и я почистете. Предварително загрявате фурната на 200 градуса. Смачкайте леблебията в хаванче или с пасатор заедно със зехтина, лимоновия сок, чесъна и кимиона....
Здравословни гъбки от леблебияЗдравословни гъбки от леблебия
25 Март
В дълбок съд слагаме маслото и киселото мляко. Разбъркваме ги и към тях добавяме яйцето и захарта. Отново разбъркваме сместа и прибавяме олиото. Накрая постепенно слагаме двата вида брашно. Добавяме бакпулвера и какаото...
Колко време се пече погача?Колко време се пече погача?
10 Януари
От далечни времена хлябът е основната храна на българина. При създаването на един хляб в миналото са влагани много пожелания за здраве и добър живот. В нашата традиционна култура хлябът не е само за обичайната ежедневна...
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?
23 Април
Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
Колко време се пече пилеКолко време се пече пиле
21 Юни
4
Когато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава. Готовността на пилето, което се пече, се определя, като се прободе месото с вилица...
Джобчета с плънка от леблебияДжобчета с плънка от леблебия
06 Май
По средата на всяко квадратче сложете малко от плънката с леблебия и затворете ъглите, за да се получи джобче....
Кое месо колко време се печеКое месо колко време се пече
10 Март
Предварителната обработка на месото изисква то да се промие бързо на течаща вода, като парчето трябва да е цяло. Ако е нарязано то губи ценни сокове и намалява хранителната си ценност. Във френската кухня миенето е заменено...
Мика Стоичкова се пече преди заминаванетоМика Стоичкова се пече преди заминаването
14 Август
Мика Стоичкова, която успя през последните дни да ядоса много хора, отмаря на луксозен черноморски курорт, преди да се завърне отново в САЩ, за да покаже уменията си на дизайнер там. Брюнетката подразни много хора с...
Как се пече цяло парче месоКак се пече цяло парче месо
10 Март
2
Месото, изпечено на цяло парче, не само е изключително вкусно, но е и ястие, което се сервира в съответстващ съд и с правилно подбрана гарнитура, която обогатява вкуса му. В кухнята на много народи има рецепти за печене...
Как да си изпечем леблебияКак да си изпечем леблебия
17 Юли
Печената леблебия е вкусна, когато е напълно изстинала....
Зимна супа с говежда опашка и леблебияЗимна супа с говежда опашка и леблебия
19 Септ.
Към супата прибавете леблебията и пастата орзо (ризони). Покрийте и оставете да къкри 8-10 минути, докато пастата омекне. Подправете на вкус и сервирайте с наденица....
Как се пече агне - стъпка по стъпкаКак се пече агне - стъпка по стъпка
08 Май
В следните редове ще ви покажем стъпка по стъпка как се пече агне. - Когато вече сте се сдобили с агнешкото месо, е задължително да го измиете със студена вода. Оставете го за няколко часа да се отцеди от водата, след...
Богинята Изида открила как се пече хлябътБогинята Изида открила как се пече хлябът
14 Април
Богинята Изида, съпруга на върховния древноегипетски бог Озирис, научила жителите от страната на фараоните да пекат хляб. Това твърди Плиний Старши, автор на естествената история в 37 тома. Според неговите твърдения...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....