Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ордьовър с кашкавалВсички продукти без кашкавала се нарязват на дребно и се разбъркват много добре.
Кашкавалът се завива с марля и се пуска във вряща вода за 10 мин. Изважда се още горещ и се разточва на дебелина 1-2 см....
21 Януари
Ордьовър в гювечеКартофите се нарязват на шайби и се разпределят в четири намазнени гювечета заедно с подправките.
Пекат се 100 минути на слаба фурна. След това се изваждат и се оставят да се охладят....
31 Януари
Ордьовър с конкилиеПастата се вари във вряща подсолена вода с няколко капки олио (олиото се слага, за да не се слепват). Изважда се, отцежда се и се нарежда в чинията за сервиране.
Рибата се отцежда и се надробява на малки парчета....
26 Януари
Ордьовър с калмариВсичко се разбърква добре и се разпределя. Лимонът се нарязва на резени и се поднася с калмарите....
19 Ноем.
Ордьовър с пълнено филеВ голям поднос или чиния подреждаме всички рула, като между тях слагаме маслинка и магданоз. За красота може да напълним и един домат. Да ви е вкусно и наздраве!...
22 Август
Ордьовър с пилешко месоМесото и краставичките се нарязват много ситно. Яйцето се настъргва на ренде и се смесва с месото и краставичките.
Прибавят се останалите продукти и се разбърква....
31 Януари
Ордьовър с майонеза и кашкавалСместа се оформя върху листа от маруля и се украсява с резенчета домат, магданоз и репички....
22 Февр.
Френски ордьовър с жабешки бутчетаБутчетата се измиват, маха се долната част и се заливат с марината от 20 милилитра коняк, 100 милилитра портокалов сок, 1 щипка сол и 20 милилитра зехтин.
Оставят се на хладно за 30 минути....
10 Юни
Италиански топъл ордьовър с кашкавалКашкавалът се настъргва, добавя се топлото мляко и сместа се сварява на бавен огън до еднородна гъста маса. Брашното се смесва с бакпулвера и бирата и едно по едно се добавят яйцата....
12 Юни
Вкусен ордьовър с пастет и яйцаСлагаме в нагрята фурна и печем да се стегне и запече.
Сервираме нарязано на порционни парчета и гарнирано с листа зелена салата и кисело мляко....
06 Ноем.
Бърз ордьовър с рулца от рациИзмиваме и нарязваме домата на колелца, като върху всяко колелце слагаме колелце чесън и заливаме с олио, поръсваме със сол.
Ролето шунка и кашкавал режем на филийки и редим до доматчетата. В царевицата нарязваме 1-2 ролца...
09 Април
2
Гъбени ордьовриМахате пънчетата и слагате парченце масло, сол, черен пипер,
парченца месо, зеленчук (по желание) и по-голямо парче кашкавал в тази последователност в шапчиците на гъбите.
Намазвате тавата с масло и редите гъбките в...
29 Април
Ордьоври за виноАко искате да сте сомелиер в собствения си дом и за собствените си гости, ето няколко идеи за подходящи ордьоври и адекватно вино към тях....
10 Март
Идеи за лесни ордьовриЕто и някои лесни рецепти за ордьоври:
Ордьовър от сирене и орехи във вид на топчета
Необходими продукти: 300 гр. сирене, 150 гр. краве масло, 3-4 скилидки чесън, половин чаена чаша орехи, червен пипер и връзка...
20 Септ.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4