Ако сте поканили гости и се чудите как да се представите в най-добра светлина, то тогава помислете за различни ордьоври, които можете да поднесете преди основното ястие.
Специалистите са на мнение, че ордьовърът е една много специална част от храненето, която има за цел да предразположи вашите гости да се отпуснат и да се настроят на подходящата вълна. Ако държите да спазите етикета, то тогава трябва да поднесете студени ордьоври преди салати, а топлите – непосредствено преди да сервирате основното ястие.
Ето и някои лесни рецепти за ордьоври:
Ордьовър от сирене и орехи във вид на топчета
Необходими продукти: 300 гр. сирене, 150 гр. краве масло, 3-4 скилидки чесън, половин чаена чаша орехи, червен пипер и връзка магданоз.
Настържете сиренето и към него добавете орехите, като преди това ги нарежете на малки парченца, но без да ги смилате. Счукайте скилидките чесън и също ги прибавете към сместа. Накрая идва ред на маслото и червеният пипер. Сместа трябва да бъде много добре омесена, след което от нея се оформят елегантни топчета, с размера на орех.
Една част от тях могат да бъдат оваляни в червения пипер, а друга – в магданоза, който предварително сте нарязали на ситно. Така приготвените ордьоври се оставят за около час в хладилника, като целта е маслото да се втвърди, за да придобият перфектен вид.
Топчета с кашкавал
Необходими продукти: 250 гр. кашкавал, 3 яйца, 4 скилидки чесън, 5 с.л. майонеза и сол на вкус.
Първо сварете добре яйцата. След това трябва да ги настържете с помощта на ситно ренде. Кашкавалът също се настъргва, а скилидките чесън се пресоват. Отделете една част от вече настъргания кашкавал, а другата част смесете с останалите продукти.
Добавете сол на вкус и омесете сместа добре. От нея оформете малки топчета-хапки. Оваляйте ги в предварително заделения настърган кашкавал и вашият ордьовър е напълно готов.
Можете да го поднесете веднага, но още по-добре ще бъде, преди това да го оставите за известно време в хладилник, за да се охлади.
Коментари