Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Сладкиш с карамелизиран сиропСладкиш с карамелизиран сироп
13 Януари
Също може да се използва сметана на прах, разбита със 150 мл. вода (вместо крем). Сладкишът с карамелизиран сироп е готов!...
Как се правят карамелизирани ябълкиКак се правят карамелизирани ябълки
10 Юни
Когато сиропът кипне, намалете котлона, добавете маслото, оцета и канелата. Оставете сиропа да кипи десет минути, като го разбърквате....
Как се карамелизират зеленчуци?Как се карамелизират зеленчуци?
19 Дек.
Виж също как се прави карамел без грешка....
Как се прави захарен сироп за сладкишиКак се прави захарен сироп за сладкиши
18 Април
При приготвянето на много сладкиши и торти се изисква заливането на блата със захарен сироп. Основното правило е, че едно от двете трябва да е студено – или блатът, или сиропът....
Как се карамелизира месо?Как се карамелизира месо?
24 Февр.
Да се карамелизира месото не означава то да се направи сладко на вкус, а само да му се придаде благороден цвят и да се подсилят подправките в него....
Как се прави захарен сироп - ръководство за начинаещиКак се прави захарен сироп - ръководство за начинаещи
01 Април
1
Това е така, защото не отнема много време за направата му, не изискава някакво специално внимание и грижи, може да се използва за сиропиране на най-различни десерти и не съдържа много компоненти, което го прави лесен за приготвяне...
Сироп от къпиниСироп от къпини
14 Януари
Отделеният от пресованите къпини сок се смесва с лимонтузуто и захарта. Слага се на котлон за около 20 минути. След това сипете сиропа от къпини в малки бутилки и веднага ги затворете....
Сироп от маточинаСироп от маточина
24 Април
6
Другият вариант е да стерилизираме 5 минути за капачката - така ще си имаме консервиран сироп за цялата година. Разреден със сода или вода е много освежаваща лятна напитка! Сиропът от маточина е готов....
Сироп от гроздеСироп от грозде
09 Април
Разбъркваме добре всички съставки на средна температура, докато захарта се разтопи. Оставяме течността да ври около 10 минути. Готовият сироп от грозде изсипваме в подходящ съд и го оставяме да се охлади....
Сироп от индришеСироп от индрише
01 Дек.
Този сироп, освен че е вкусен, може да се използва с много добър ефект при кашлица, като се пие по 100 милилитра през 2 часа, може и леко затоплен, но без да се кипва....
Сироп от смокиниСироп от смокини
23 Януари
3
Варете още, докато капка от сиропа, капната в чаша със студена вода, достига дъното на чашата без да се размива. Готовият сироп от смокини разлейте още горещ в бутилки и ги затворете добре....
Сироп от малиниСироп от малини
15 Ноем.
2
След като сиропът се сгъсти до нужното, разбъркайте с лимонената киселина и след 3-4 минути го свалете. Разсипете сиропа от малини в добре подсушени бутилки и ги затворете. Съхранявайте го на тъмно и хладно място....
Сироп от розиСироп от рози
09 Май
1
Пригответе на огъня рядък сироп от 500 мл. вода и захарта. Като започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози. Варете на тих огън още 10 минути....
Сироп от бъзСироп от бъз
09 Май
6
Много приятен е, ако в момента на поднасянето се смеси с малинов или вишнев сироп....
Сироп от ментаСироп от мента
11 Май
3
Залейте измитите листа с водата. След 24 часа прецедете течността, прибавете захарта и лимонтузуто. Разбърквайте течността до стопяването на захарта. Налейте в измити и подсушени бутилки. За да е по-траен, стерилизирайте...
Сироп от кайсииСироп от кайсии
03 Юли
Сваляме сиропа от котлона и добавяме едно пакетче лимонена киселина. Изчакваме леко да се охлади, така че да е топъл, не врял, и пълним сиропа в шишенца. Съхраняваме плодовата напитка на тъмно и хладно място....
Сироп от касисСироп от касис
01 Юли
Налейте горещия домашен сироп в стерилните съдове и навийте капачките. От посочените продукти получавате 500 мл сироп от касис....
Сироп от прасковиСироп от праскови
13 Януари
Сиропът трябва да се сгъсти - като за сладко. Непрекъснато обирайте пяната, която се образува. Накрая добавете лимонената киселина 3-4 минути преди да отнемете от котлона....