Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Маслено тесто за пайГотовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути.
След това тестото се разточва върху гладка повърхност и се изрязва равен кръг....
05 Май
5
Универсално тесто за пайТова се прави, за да не се надигне при печенето.
Може да се изпече предварително и след това да се добави плънка или направо да се изпече с плънката....
11 Януари
Универсално тесто за пайТова се прави, за да не се надигне при печенето.
Може да се изпече предварително и след това да се добави плънка или направо да се изпече с плънката....
11 Януари
Маслено тесто за пайГотовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути.
След това тестото се разточва върху гладка повърхност и се изрязва равен кръг....
05 Май
5
Пай от многолистно тесто с доматиЗехтинът се блендира с босилека, докато се получи гладка смес.
Тестото се разточва на кора с диаметър 3 см и се маже със сместа от босилек и зехтин....
03 Февр.
Пай с бутер тесто и каймаРазделете тестото на 2 и го оформете, според формата на тавата. Поставете едната половина и отгоре изсипете каймата. Покрийте с останалото тесто. Повдигнете краищата на тестото навътре, за да се оформи ръб....
28 Окт.
1
Пай с бутер тесто и плодовеИзсипвам върху тестото. С изрязаните парчета оформям решетка.
Намазва се с жълтък (но аз забравих ) и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Сервира се топъл с топка сладолед....
17 Август
Пай с бутер тесто и каймаРазделете тестото на 2 и го оформете, според формата на тавата. Поставете едната половина и отгоре изсипете каймата. Покрийте с останалото тесто. Повдигнете краищата на тестото навътре, за да се оформи ръб....
28 Окт.
1
Солен пай с тесто за пицаСледващата започва отдолу, отгоре.. когато паят е сглобен, тестената решетка се намазва с олио.
Пече се до готовност на тестото....
11 Септ.
Как се плете решетка на ябълков пайПървата стъпка при приготвянето на решетката на ябълковия пай е разточването на тестото. Вземете тестото, което сте оставили за нея. Разточете го във формата на кръг....
03 Юни
Пай от многолистно тесто с три вида сиренеРазбиват се яйцата, трита вида сирене, 4 с.л. от прясното мляко, индийското орехче и солта в голяма купа.
Тестото се разделя на две големи части, но едната трябва да бъде два пъти по-голяма от другата....
17 Януари
1
Английски пай с бутер тесто и телешко месоВ средата се прави дупка за излизането на парата и се пече 40 минути на 180 градуса....
14 Август
Солен пай с бутер тесто в Instant PotПокрих соления пай с горната кора и леко повдигнах краищата като борд.
Пекох пая с кайма на 200 °C за 15 минути, като накрая поръсих отгоре с пармезан.
Бон Апети!...
04 Ноем.
Пай с домашно многолистно тесто и богата плънкаСлед като времето изтече, изваждаме тестото и правим през него кръст с нож. Раздърпваме краищата на кръста, така че да се получи звезда. Сплескваме краищата на звездата, за да станат по-широки и тънки....
23 Април
Как се прави захарно тестоЗа да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате да блеснете с кулинарни умения пред вашето семейство или гости....
11 Април
5
Как се прави маслено тестоПравите кладенче в брашното, което вече е смесено с мазнината и наливате яйцето. Започвате да добавяте брашно от външната част към центъра на кладенчето, докато се оформи тесто, ако е необходимо добавяте вода....
06 Март
Базово тесто за пици, пай и питкиАко тестото ще се се използва веднага, трябва да се остави на топло, за да втаса и удвои обема си....
01 Дек.