Gotvach.bg»Съвети»Как се плете решетка на ябълков пай

Как се плете решетка на ябълков пай

Как се плете решетка на ябълков пай

За да изглежда добре класическият ябълков пай, от значение е как ще се изплете решетката за него.

Самото излитане и преместване на решетката върху пая е доста трудно.

Първата стъпка при приготвянето на решетката на ябълковия пай е разточването на тестото. Вземете тестото, което сте оставили за нея. Разточете го във формата на кръг.

След това разточеното тесто трябва да се нареже на ленти. Необходими са ви голям брой ленти. При това, за да изглежда добре готовият пай, тези ленти трябва да са с еднаква широчина. Те се режат с много остър нож или нож за пица.

За да ви е по-лесно прехвърлянето на готовата решетка върху пая, е хубаво тя да се плете върху чиния. Вместо чиния може да използвате и друг кръгъл съд.

Преди да сложите лентите тесто за пай върху чинията, я поръсете с брашно. Така лентите тесто няма да залепнат за нея.

След това сложете няколко ленти тесто на разстояние една от друга. Когато сте сложили всички ленти в тази посока загънете половината - през лента.

Завъртете чинията и в обратната посока поставете лента тесто. Пуснете загънатите ленти, така че да покрият лентата, която сложите сега.

На следващия ред загънете другите ленти, отново през лента. И така редувайте през ред.

Повтаря се, докато се образува хубава решетка. Когато кората е готова, леко и внимателно я плъзнете върху пая.

Ако плетенето на решетка за ябълков пай ви се струва трудно и излишно, вижте още рецепти за ябълков пай и за сладкиши с ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен