Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Традиционна пача по ДобруджанскиТрадиционна пача по Добруджански
29 Дек.
Бульонът се прецежда и се оставя на студено да се желира леко, при което на повърхността му като бял слой се отделя мазнината. С помощта на решетъчна лъжица мазнината се обира и се маха....
Традиционна желирана пачаТрадиционна желирана пача
03 Януари
Надявам се да не съм възмутила много с това традиционно зимно ястие. Желая ви честита Нова година! Бъдете здрави и се наслаждавайте на живота и удоволствието от домашно приготвената храна!...
Традиционна топла ПачаТрадиционна топла Пача
09 Май
1
Не застройвам пачата, защото при повторното ѝ претопляне от яйцата вкусът на желето се променя (въпрос на вкус). Традиционната топла Пача е готова....
Традиционна желирана пачаТрадиционна желирана пача
18 Януари
1
Оставете да се желира и поднесете вкусната пача. Традиционната желирана пача е готова....
Как се прави традиционен турски чай?Как се прави традиционен турски чай?
15 Дек.
1
Традиционният турски чай освен приятен на вкус е и много полезен. В южната ни съседка той се сервира по време на всички основни хранения в денонощието – сутрин, обед, вечер. Ето и как да си направите ароматната топла напитка...
Как се прави желирана пача?Как се прави желирана пача?
26 Февр.
Традиционно в България пача чорбата се яде гореща и с обилно количество настърган хрян и счукан чесън изгасени с оцет. Друг начин за ядене на пача чорба е желирана....
Пача треваПача трева
16 Май
Готвене на растението, обаче, драстично намалява съдържанието на оксалова киселина в него, което го прави относително безопасно за консумиране в умерени количества дори и от пациенти, чиито състояния, могат да се влошат от...
Малки прави баничкиМалки прави банички
30 Ноем.
Прегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички. Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна. Малките прави банички са готови!...
Прави ли се застройка на пача?Прави ли се застройка на пача?
15 Окт.
Други приготвят пача чорба така, както приготвят шкембе чорба – прибавят към бульона прясно мляко и правят запръжка с олио и червен пипер....
Прави банички с каймакПрави банички с каймак
28 Ноем.
Препоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни. Опитайте!...
Пухкави прави домашни баничкиПухкави прави домашни банички
06 Април
Печем правите банички на 200 градуса около 25 минути. Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
ПачаПача
29 Ноем.
Сложете прецедената чорба да се вари заедно с оцет и чесън на вкус. Залейте месото с чорбата и оставете да замръзне. Поднесете пачата със зехтин, оцет и хрян....
Тайната на вкусната пачаТайната на вкусната пача
02 Януари
1
Тайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също. Ако не сте приготвяли пача досега, то най-добре потърсете помощта на някой по-опитен от вас...
Телешка пачаТелешка пача
26 Януари
1
Дръпва се от огъня, след 15-20 минути тенджерата се отваря, бульонът се прецежда, месото се отделя от костта, нарязва се много на ситно и се разпределя в няколко дълбоки чинии или гювечета, залива се с бульона и се оставя...
Студена пачаСтудена пача
15 Януари
4
Сваряват се месото и крачетата в тенджера под налягане, за да станат по бързо. След това се начупва месото, слага се в бульона, овкусява се с чесън и сол и пачата се оставя да изстине....
Странджанска пачаСтранджанска пача
29 Дек.
Измиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона. Отделяме обезкостеното месо в съд настрани, а прецеденият бульон - кипваме. Разбиваме...
Топла пачаТопла пача
27 Януари
Когато са готови, се вадят, обира се месото, нарязва се на парчета и се връща в прецедения бульон. Супата Пача се кипва за още 10 мин и към нея се прибавя прясното мляко и запърженият червен пипер в масло....
Пача чорбаПача чорба
23 Януари
3
Оставя се да заври отново, маха се от котлона и се оставя леко да се охлади. Пача пача чорбата се застройва с разбитите яйца с оцета. Прибавя се и 2 с.л. счукан чесън (по желание)....