Според мнозина пачата е класика. У нас съществуват толкова рецепти за приготвяне на пача, че буквално всеки дом има своя. Това невероятно вкусно ястие може да се консумира топло или студено, но задължително подправено с много чесън и лют червен пипер.
Пачата може да се консумира студена, когато бульонът се е желирал или топла, под формата на супа пача. Когато похапваме студена пача, тя не се нуждае от застройка, а само от малко кисели краставички и хубава домашна ракия.
Топлата пача обаче е друга работа. Пача чорба може да се приготви със или без застройка, според вкусовите предпочитания на консумиращите. Едни предпочитат да обезкостят сварените свински крачета и да ги уплътнят само с малко размито във вода брашно.
Други приготвят пача чорба така, както приготвят шкембе чорба – прибавят към бульона прясно мляко и правят запръжка с олио и червен пипер.
Има обаче кулинари, които предпочитат да приготвят пача чорба със застройка с кисело мляко, брашно и яйце. Майсторите взимат само жълтъците на 2-3 яйца, 1 кофичка кисело мляко и 1 с.л. брашно. Разбиват продуктите и след внимателно темпериране с бульон застройват супата.
Може да направите пача чорба с варена застройка с кисело мляко, яйце и брашно, но трябва да сте сигурни, че ще я изядете до 1-2 дни, защото след този срок ще се развали заради застройката.
Коментари