Gotvach.bg»Съвети»Прави ли се застройка на пача?

Прави ли се застройка на пача?

MarianeMariane
Джедай
254955
Прави ли се застройка на пача?
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.

Според мнозина пачата е класика. У нас съществуват толкова рецепти за приготвяне на пача, че буквално всеки дом има своя. Това невероятно вкусно ястие може да се консумира топло или студено, но задължително подправено с много чесън и лют червен пипер.

Пачата може да се консумира студена, когато бульонът се е желирал или топла, под формата на супа пача. Когато похапваме студена пача, тя не се нуждае от застройка, а само от малко кисели краставички и хубава домашна ракия.

Топлата пача обаче е друга работа. Пача чорба може да се приготви със или без застройка, според вкусовите предпочитания на консумиращите. Едни предпочитат да обезкостят сварените свински крачета и да ги уплътнят само с малко размито във вода брашно.

Други приготвят пача чорба така, както приготвят шкембе чорба – прибавят към бульона прясно мляко и правят запръжка с олио и червен пипер.

Има обаче кулинари, които предпочитат да приготвят пача чорба със застройка с кисело мляко, брашно и яйце. Майсторите взимат само жълтъците на 2-3 яйца, 1 кофичка кисело мляко и 1 с.л. брашно. Разбиват продуктите и след внимателно темпериране с бульон застройват супата.

Може да направите пача чорба с варена застройка с кисело мляко, яйце и брашно, но трябва да сте сигурни, че ще я изядете до 1-2 дни, защото след този срок ще се развали заради застройката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен