Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави блат за тортаПечете до готовност на умерена фурна.
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш.
Ето така се прави блат за торта....
21 Септ.
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се правят мъфини - наръчник на новакаСухите съставки се смесват, прави се кладенче и се добавя мократа смес. Разбърква се с лъжица. Намазваме формите за мъфини с мазнина отвътре и ги пълним до 3/4 от обема им със сместа....
27 Ноем.
Как се правят чушки бюрек - наръчник за новациНяма определено време, в което можете да си ги похапвате - можете да правите това както на обяд, така и вечерно време....
26 Ноем.
Отглеждане на разсад - наръчник на новакаНай-добрият вариант е готова почва от магазин, в която вече има всичко необходимо, включително перлит (нова модна добавка от пореста скала от вулканичен произход, която задържа влагата добре и след това я дава на растенията...
01 Юли
Какво е VPN - наръчник на новакаVPN (Virtual Private Network) представлява лична виртуална мрежа, която създава сигурна връзка между Вас и онлайн пространството, като Ви предоставя допълнителна защита и анонимност в мрежата.
Чрез използването ѝ можете...
23 Март
Как се приготвя щрудел?Щруделът е един от най-вкусните и ароматни сладкиши, които някога сте опитвали....
30 Януари
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Перфектният виенски щруделВиенският ябълков щрудел е любим на хиляди хора по цял свят. Щруделът прилича на баница с ябълки, защото се прави от тънки кори и се завива на руло....
17 Юни
2
Малки прави баничкиПрегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички.
Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.
Малките прави банички са готови!...
30 Ноем.
Ябълков щрудел на пакетчетаТака се оформят всички кори и нареждаме в тава. С четка щруделът се намазват с олио и печем в загрята фурна 200°C - 20 минути до зачервяване.
Охладени се поръсват с малко пудра захар и хапваме ябълковия щрудел с кеф....
22 Ноем.
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
11 Дек.
2
Топящи се картофи на фурна със самардалаПекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
29 Окт.
3
Прави банички с каймакПечем на 200 градуса за 25-30 минути до златисто.
Препоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!...
28 Ноем.
Пухкави прави домашни баничкиПечем правите банички на 200 градуса около 25 минути.
Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
06 Април
Щрудел във форма на пакетчеОформените рула се поставят в тавичката.
Щруделът се пече на 180 градуса до хубав златист загар.
След като се охлади се поръсва с пудра захар.
Щруделът във форма на пакетче е готов....
06 Май
Тиквен щрудел на Ани ШакарянСлед като се охлади щруделът се поръсва с пудра захар.
Източник: Ани Шакарян
Тиквеният щрудел на Ани Шакарян е чуден....
27 Дек.
Да готвим вкусно или кратък наръчник на новака в кухнятаНе са прави. Именно в този момент могат да се допуснат грешки, които имат значение за вкуса на яденето....
01 Март
2
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаНаливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част.
На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
23 Януари