Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване и размразяване на тестоМожете да замразите тесто и в специална кутия за фризер.
Когато ви се наложи да размразите тестото и да го използвате, това не става много бързо. Запасете се с търпение, докато тестото се размрази....
27 Септ.
1
Колко време се размразява тесто?Има бързи методи за размразяване на тесто, има и такива, които са по-бавни. А ето и кои са те:
Бавни начини за размразяване:
- в хладилника - поставя се замразеното тесто, както е с опаковката, в хладилника....
11 Дек.
Как се размразява рибатаРазмразяване на риба в хладилника
Абсолютно най-добрият начин за размразяване на рибата е да го направите в хладилник за една нощ....
15 Май
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Съвети при замразяване и размразяване на тестоМного домакини си задават въпроса: Възможно ли е замразяване на тесто с мая? Ще се промени ли вкусът на ястието след размразяване на тестото? Ще се променят ли продуктите в рецептата след размразяване?...
15 Март
Тесто с прясна маяКакто разтворената мая, така и тестото трябва да са на топло, температурата трябва да не е под 25 градуса - в противен случай няма да се получи тестото....
19 Февр.
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Универсално тесто в хлебопекарнаПуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Маслено тесто с виноТака приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
14 Ноем.
Маслено тесто с яйцаБрашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто....
11 Март
Пухкаво тесто с водкаДобавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто.
Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
25 Март
Универсално тесто с бираДобавете солта и по малко брашното, като след всяко добавяне бъркате добре, докато брашното се поеме от течността.
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто....
26 Юли
Как се замразява и размразява тофуЗамразяване и размразяване на тофу
Този продукт може да се замрази за дълъг период от време, но може да се направи и малка разфасовка за готвене на следващия ден....
20 Дек.
Как се размразява храна с микровълнова?При този начин на размразяване месото променя цветът си....
06 Май
Тесто за пицаВ нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица.
Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
15 Ноем.
4
Тесто за поничкиГотовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.
Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
14 Ноем.
6
Тесто за ХалаЗа поръска се използват маслени, захарни трохи, сусам или маково, семе.
Тук обаче ще се спрем на самото тесто за хляб....
03 Окт.
Тесто за соленкиОставете маслото на стайна температура да се отпусне. В купа счупете яйцето и разбийте с вилица.
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота....
24 Януари
Тесто за всичкоКъм тях прибавете разбитите яйца, киселото мляко, олиото, хладката вода и надигналата се мая.
Замесете меко, еластично и нелепящо се по ръцете тесто....
10 Септ.
1
Тесто за мекициВ средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената смес като се бърка с лъжица и когато вече може да се меси, се продължава с ръце. Меси се докато спре да лепне по ръцете....
15 Януари
Тесто за декорацияТози тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
24 Януари