Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кафе Арабика и кафе Робуста - каква е разликата?От общото производство на Арабика и Робуста, Арабика е около 70%, Робуста е 30%. Причините за популярността на Арабика са много. Като за начало - Арабика е просто по-вкусна....
08 Май
Кафе Робуста - какво трябва да знаемПогледнато в световен мащаб, най-известните кафета са Арабика и Робуста, като първото заема между 60 и 70% от производството на кафе. Почти всички останали проценти принадлежат на сорта Робуста....
02 Ноем.
Кафе Арабика - какво трябва да знаемТова е кафето Арабика, познато и като арабско кафе, за което ще ви разкажем малко по-подробно....
27 Ноем.
Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Разделете останалото сварено кафе между 4 до 6 чаши. Ако желаете, поставете всяка чаша в малка купа с гореща вода, за да удължите топлината на кафето....
16 Януари
КафеС промишлена цел се използват следните основни видове: Кофеа Арабика (или само Арабика), Кофеа Либерика и Кофеа Робуста (или само Робуста)....
26 Февр.
3
Кафе доминиканаВ широка чаша налейте тъмния доминикански ром, добавете бучките кафява захар и бъркайте интензивно докато се разтопи.
Долейте кафето в чашата и накрая прибавете сметаната и по желание лед - 2-3 бучки.
Може да се сервира...
06 Юни
Виетнамско кафеДобавяме малко кафе и отново разбиваме.
Поднасяме виетнамско кафе, като изсипваме направеното кафе в чаша и добавяме сместа отгоре.
Виетнамско кафе е готово!...
27 Януари
Кафе МакиатоАко обичате да пиете по-силно кафе, може да направите същото с двойно кафе в по-голяма чаша. Процедурата с млякото се повтаря....
03 Септ.
Сорбе КафеСъвет: Ако имате непоносимост към кофеин или искате да си приготвите сорбето в такъв час от деня, в който не искате да приемате кафе, то може да направите леденото удоволствие с безкофеиново кафе....
08 Юли
Кафе-пудингСгорещете маслото на огъня, прибавете брашното и запържете за малко, след което залейте с прясното мляко. Оставете да кипне веднъж и го свалете от огъня, за да се охлади.
Добавете към горещата смес кафето, 150 г от захарта...
07 Ноем.
Кафе ГранитаСипете захарта и водата в тенджерка. Варете около 5 минути, отстранете от огъня и прибавете кафето. Разбъркайте много добре. След това оставете сместа да се охлади.
Излейте сместа в пластмасов съд и го сложете за около...
13 Август
Турско кафеНакрая изсипваме остатъка от кафето в чашката и сервираме турското кафе с чаша вода....
26 Ноем.
3
Кафе кремСварете кафето с нужното количество вода, но без да подслаждате. Ако сте го варили в джезве, прецедете.
Разбийте маслото с жълтъка добре и на малки порции започнете да добавяте кафето, като разбивате непрекъснато и внимавате...
07 Август
Заледено кафеСварявате кафето, подслаждате и оставяте да изстине.
Сипвате ликьора. Течността се изсипва във формички за лед и се оставя да замръзне в хладилника.
Изваждате в изстудена чаша, разбърквате леко с вилица и поднасяте...
02 Юли
Орехово кафеВ подходяща чаша наливаме първо ликьора, после захарния сироп и накрая кафето.
Преди да поднесем разбъркваме добре....
10 Дек.
Бадемово кафеКафето се оставя да се охлади половин час в хладилника.
Добавят се захарта, бадемите и ромът и всичко се разбива в блендер.
Разпределя се в чаши и се сервира с лед....
26 Май
Кафе бонбонПравите си едно кафе еспресо на машина в стъклена чаша, след това се сипва кондензираното мляко.
Ефекта от снимката става, тъй като млякото е по-тежко и се утаява на дъното на чашата....
07 Юни
Фламбирано кафеСварете кафето и го сипете в чаша, като го подсладите на вкус с кафява захар. Ароматизирайте леко с ванилията.
Отделно загрейте коняка в малко джезвенце и го запалете. Горящия алкохол сипете върху кафето. Отгоре добавете...
19 Август
Кафе КарамелКарамелизирайте захарта в съд на котлона и добавете постепенно горещото кафе и бъркайте, докато карамела се разтвори. Оставете настрана....
08 Март
Ванилово кафеСварете кафето предварително. Сложете млякото за заври в съд на котлона, като добавите към него остърганата шушулка ванилия.
Щом заври, подсладете със захар на вкус и долейте кафето. Свалете от котлона, оставете за 2-...
08 Февр.
Кафе МокоПодгответе предварително горещия шоколад и го излейте във чаша със столче.
Към него добавете топлото мляко, след него готовото двойното еспресо.
Отгоре добавете бита сметана и украсете с настърган шоколад, шоколадова...
31 Януари
Кафе МокаСипете шоколадовия сироп на дъното на чашата, прибавете 3/4 от предварително сгорещеното на пара мляко, долейте късото еспресо.
Следва да добавите останалото сгорещено на пара мляко, а отгоре гарнирайте с бита сметана...
23 Окт.
1
Кафе ЕнергияСварете кафе - еспресо или шварц.
С миксер разбийте яйцето, ваниловата захар и сметаната.
Изсипете сместа в продълговата стъклена чаша, долейте с кафе без да разбърквате и поднесете топло....
24 Юни
1