Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеална баница за половин час в еър фрайърИдеална баница за половин час в еър фрайър
03 Септ.
1
Идеално изпечена, хрупкава отвън, пухкава отвътре - идеална баница за половин час! :)...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Какво да не ядем, за да отслабнемКакво да не ядем, за да отслабнем
11 Март
10
Ако ограничавате консумацията им, ще отслабнете лесно. От мазнините с растителен и животински произход трябва да ограничите консумацията на свинска мас и маргарин....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Отново сложете капака и оставете за още 1 час, за да се утаи суроватката от домашното сирене. Прехвърлете подсиреното мляко в леко влажен тензух, който се завързва на бохча....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Какво да ядем преди изпит?Какво да ядем преди изпит?
29 Януари
Убедете се, че се храните правилно преди важното събитие. Това ще ви позволи да се съсредоточите върху успешните резултати от изпита, а не върху къркорещия ви корем....
Какво да ядем преди спортКакво да ядем преди спорт
16 Окт.
Знаете ли, че храненето играе ключова роля във вашето физическо представяне? Бар със зърнени храни, плодова салата, вкусна пица или сандвич с пуешко - какво трябва да ядете преди спорт?...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Разбърканото с маята мляко се покрива и престоява така час и половина, след това се нарязва с чист остър нож на квадрати и се оставя покрито още половин час....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Какво може да ядем преди тренировка?Какво може да ядем преди тренировка?
01 Септ.
Преди тренировка е добре да сте хапнали, за да имате достатъчно енергия. Но не става въпрос да се храните 10 минути преди самата тренировка, а да го направите около 2-3 часа преди нея....
Какво, как и кога да ядем, за да отслабнем?Какво, как и кога да ядем, за да отслабнем?
22 Юли
Принципи на отслабването на храненето Преди да предприемете меню за отслабване, трябва да разберете някои от принципите на здравословното хранене....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да станем красиви за половин часКак да станем красиви за половин час
19 Окт.
4
Да се освежи кожата на лицето и да я изчистите от черни точки и разширени пори, може да използвате за почистване тампон със смес от една супена лъжица сапунена вода, половин лъжица сода, половин лъжица сол....
Какво да ядем преди и след тренировкаКакво да ядем преди и след тренировка
06 Март
2
Ако искате да отслабнете, след тренировка изяжте зеленчукова салата и обезмаслена извара, сварено пилешко месо без кожата или немазна риба, приготвена на пара....