Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Скариди с жива бираИзмиваме скаридите. Накълцваме чесъна.
Поставяме скаридите, чесъна, дафиновия лист, бахара и солта във висок тиган и се заливаме с бирата.
Задушава се на бавен огън 10 минути, докато скаридите почервенеят.
Когато...
29 Ноем.
Как се прави жива бира?През последните няколко години живата бира събира все повече почитатели. Мнозина предпочитат леко мътната и с наситен вкус бира пред останалите видове бира, които се предлагат на пазара у нас. Но колко "жива" е живата бира...
13 Ноем.
Хляб с жива закваскаГотовия хляб с жива зaкваска оставете да се охлади върху решетка и го разрежете....
17 Дек.
Пълнозърнест хляб с жива закваскаНай-напред си активираме закваската със 100 мл вода и брашно около 70-100 г, което отнема около 2-3 ч., в зависимост от топлината в помещението.
Във ваничката прибавяме хладката вода, мазнината и останалите продукти. Пускаме...
10 Март
Какво е крафт бира?Когато се произвежда този вид бира, не се гледа какво е нейното количество, а какво е нейното качество. За това няма да намерите тази бира във всеки един магазин.
У нас също се продава крафт бира....
23 Септ.
Какво е вайс бира?Любима на мнозина, вайс бирата е удоволствие за вкуса за всеки бираджия. Името на тази бира идва от немски език и означава бяла бира. Известна е още под името Вайцен бира.
Вайс бирата е традиционна немска бира тип ейл...
12 Септ.
БираБирата се счита за най-старата алкохолна напитка в света. Днес тя е третата най-популярна напитка след кафето и чая. Тя е слабоалкохолна и обикновено се приготвя от вода, малцов ечемик, хмел и ферментационна мая....
14 Окт.
Пухкава питка с жива мая и кисело млякоМаята се втрива със захарта. След това се добавя във водата заедно със 1 ч.л. сол и 1 ч.л. брашно. Оставя се настрани да пипне.
Брашното се пресява. По средата се прави кладенче и се добавят първо сухите съставки, а след...
27 Юни
Бял хляб с жива закваска и хрупкава коричкаХляба замесих в хлебопекарна. Във ваничката прибавям хладка вода, сол, мед, зехтин. Прибавям 100-150 мл квас и накрая брашното. Пускам машината на програма месене за около 10 минути.
Оставям втасването на тестото в изключена...
09 Март
6
Жива сянка в градинатаА какво е градина без ароматното присъствие на розата. Една от любимите дървесни лиани за много градинари пък е глицинията, чиито пищни цветове, събрани в едри гроздове, представляват изключително красива гледка....
07 Юни
Домашен хляб с жива закваскаЕстествената закваска или така наречената жива закваска или квас е ферментирала смес, направена от вода и брашно. Това деликатно вещество е чувствително към външната среда и за това трябва да се съхранява добре покрито на...
05 Юли
8
Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в таваМаята се разтваря в 100 мл топла вода и се оставя 10 минути да се активира.
Брашното се пресява и се прави кладенче в средата.
Разбъркват се яйцата с киселото мляко и се изсипват в кладенчето. Добавят се солта, захарта...
29 Юни
Детска бираНалейте ябълков сок в чаши, сипете в тях разбитите на гъст сняг с лимоновия сок белтъци и захарта. Веднага поднесете.
По желание може да добавите и само лед към напитката, като пропуснете белтъците....
27 Януари
Цветя и храсти за жива оградаЖивата ограда е красиво допълнение към вашия двор. С нея може да ограничите шума от улицата, да блокирате вятъра или пък да създадете така нужното ви уединение дори и в по-тесни и градски пространства. Изберете онова градинско...
12 Май
Какво съдържа родната бира и как да разпознаем качественатаКакво обаче съдържа родното пиво и как да разпознаваме качественото от некачественото, разкрива рубриката Чети етикета на bTV....
27 Юни
Хляб с бираФорма за 1 кг хляб се намазва с малко масло. Останалото масло се кипва с бирата и захарта. Сместа се оставя да изстине. С 1-2 лъжици от не се размива маята.
Към бирената смес се прибавят бухналата мая, яйцето и солта....
20 Ноем.
2
Скариди с бираПървото, което правим, е да си измием много добре скаридите.
Вземаме си тенджера изсипваме бирата, водата и поставяме маслото.
Поставяме на котлона и оставяме .
Щом водата кипне, поставяме скаридите вътре.
Оставяме...
04 Юли
1
Козунак с бираБрашното се пресява. Разбиваме захарта с яйцата. Маята се активира, като разтваряме в част от бирата заедно с 1 супена лъжица захар и брашно.
В голяма купа се смесват сухите съставки и към тях прибавяме течните съставки...
14 Юни
Крокети с бираХлябът се накисва в млякото и след като се отцеди, се смесва с каймата, чесъна, яйцето, сол и черен пипер на вкус. Всичко се омесва добре и се оставя за около половин час да престои.
От тази смес се оформят крокети, които...
23 Дек.
Скариди в бираСкаридите се почистват и се заливат с бира. Чесънът се нарязва на едро, краставичката – на ситно.
Изцежда се сокът на единия лимон. Към скаридите се добавя чесънът, краставичката, лютият червен пипер, лимоновият сок и...
08 Юни