Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сач и тажин - каква е разликатаСачът и тажинът са глинени съдове, предназначени за приготвяне на месни и зеленчукови ястия. В тях могат да бъдат приготвяни дори някои видове десерти.
Но между двата вида глинени съдове има съществени разлики. Те...
03 Април
6
Вкусни десерти на сачНа сач се приготвят не само вкусни зеленчукови и месни ястия, но могат да се приготвят също така и разнообразни вкусни десерти.
На сач се приготвят вкусни катми със сладко-солена плънка.
Необходими продукти: 2 чаши...
07 Април
Зеленчукови специалитети на сачЕто и какво ви е нужно и как да си ги приготвите:
Зеленчуци на сач
Необходими продукти: 3 тиквички, 3 моркова, 4 бр пипер, зелен лук 2 стръка, 1 стрък зелен чесън, черен пипер, риган, сол, 200 г картофи...
17 Март
Какво да сготвим на сач?Тук идва въпросът;
Какво можем да сготвим на сач?
Сачът е идеалното решение, ако чакате гости....
30 Ноем.
Как се готви на сач?Каквото и да изберете, ако следвате горните кулинарни съвети, имате гаранция за вкусно ястие, с което ще впечатлите не само семейството си, но и гостите, които сте поканили....
27 Януари
Комитски сачСачът се загрява и намазва с парче сланина. Месата се нарязват на много ситни хапки.
Първо в сача се поставя телешкото месо и се запържва.
Последователно към него се прибавят и другите меса - свинското, пилешкото и...
02 Януари
3
Вегетариански сачПочистете зеленчуците и ги нарежете подходящо. Сложете сача на котлона/студен сач - студен котлон, намажете го с масло и сложете морковите.
Разбърквайте и гответе, докато омекнат и получат леко карамелен цвят. Свалете...
22 Окт.
3
Пилешки сачНамажете сача обилно с олио и го сложете да се загрее. Нарежете пилешкото на парчета, чушките - на ленти, лука и морковите - на колелца или полумесеци, а картофите - на тънки филии, след като ги обелите.
Върху загряния...
15 Дек.
Мешан сачВсички меса се мариноват за около 4 часа в смес от вода, олио, соев сос, нарязания на едро чесън и розмарина. Загрейте намазнения сач и изпържете свинското месо и кървавицата. Извадете го и сложете нарязания лук, после чушки...
09 Септ.
2
Летен сачСмесете лимоновия сок с малко олио и добре разбийте. Посолете пилешкото месо, поръсете го с черен пипер и го намажете с лимонения дресинг. След 10 минути изпечете месото на грил от двете страни.
Почистените зеленчуци се...
27 Юли
Добруджански сачКато за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол, черен пипер), необходимо е да престои около 2-3 часа.
След като се е мариновало...
13 Септ.
3
Комбиниран сачНарежете двата вида месо на кубчета, наденицата - на колелца, лука и чушките - на шайби, гъбите - на филийки.
Сложете сача на котлон, сипете малко олио и сложете първо свинското месо да се готви под капака за около 20...
12 Януари
Калугерски сачФилето се нарязва на кубчета и се изпържва в намаслен тиган.
Прибавят се нарязания на полумесеци лук и гъби и нарязаният на кръгчета суджук.
След като се поизпържат, се сипва виното и повечко вода.
Слагат се подправките...
23 Май
Постен СачПочистете зеленчуците и печурките и ги нарежете на филийки, лентички, резенчета. Отделете доматените парченца, които ще поставите направо върху сача.
Патладжана накиснете предварително в подсолена вода, след което изплакнете...
30 Април
1
Хайдушки сачПилешките филета се разрязват наполовина като малки пържолки, овкусяват се с къри и соев сос и се оставят да престоят в хладилник 1 час.
Свинското месо се нарязва на хапки /като за кебап/ и се овкусява с малко червено...
12 Януари
Вълчи сачНаречете на хапки пилешкото и свинското месо. Загрейте намазнен сач. Запържете свинското, овкусете с подправката за барбекю. После махнете месото от сача.
Сложете пилешкото, овкусете отново с подправката и махнете, щом...
06 Януари
Новогодишен СачИзмийте месото и го нарежете на малки хапки.
Обелете гъбите и нарежете на парчета, а лука на полумесеци.
Чушките нарежете също на парчета. Сложете всичко в голяма купа.
Добавете зехтина, солта, черния пипер и мащерката...
03 Януари
Пуешки сачСварете пуешкото месо и след като го отцедите, нарежете го на кубчета, а пушените гърди - на ивици. Сложете месото без гърдите в загрятия и намазнен сач.
Разбъркайте леко с дървена шпатула.
Когато се запържи, добавете...
27 Февр.
Пилешки сачНамажете сача обилно с олио и го сложете да се загрее. Нарежете пилешкото на парчета, чушките - на ленти, лука и морковите - на колелца или полумесеци, а картофите - на тънки филии, след като ги обелите.
Върху загряния...
15 Дек.
Мешан сачВсички меса се мариноват за около 4 часа в смес от вода, олио, соев сос, нарязания на едро чесън и розмарина. Загрейте намазнения сач и изпържете свинското месо и кървавицата. Извадете го и сложете нарязания лук, после чушки...
09 Септ.
2
Как да си приготвим катми на сачКато че ли забравихме „простичките” български гозбички, които обаче са уникално вкусни и едва ли изобщо могат да се сравнят с каквито и да било други специалитети....
14 Март
2
Сач на огънПилешкото и свинското месо се нарязват на средно големи парчета. Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на лентички. Морковите се измиват. Нарязват се на две по дължина и всяка половина се нарязва на дебели филийки....
28 Септ.
Хляб на сачВ купа си оставяме маята, като към нея добавяме захарта и солата.
Разбъркваме добре и добавяме водата с оцета.
Започваме да месим меко тесто за пърленки.
Накрая си добавяме и олиото.
Намазваме си мекото и еластично...
08 Февр.
Марудници на сачРазбиват се добре яйцата. Прибавя се киселото мляко, в което е разтворена содата.
Добавя се брашно до получаване на гъста каша (доста по-гъста от палачинково тесто).
Когато се бърка с лъжица, трябва да оставя следа...
01 Януари
Пататник на сачКартофите се обелват и настъргват на едро ренде. Посоляват се и се слагат да се отцедят добре.
Изстискват се от отделения сок. Картофите се смесват с нарязания на ситно лук, яйцата, джоджена и пипера.
Сачът се поставя...
01 Януари