Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сач и тажин - каква е разликатаСач и тажин - каква е разликата
03 Април
6
Сачът и тажинът са глинени съдове, предназначени за приготвяне на месни и зеленчукови ястия. В тях могат да бъдат приготвяни дори някои видове десерти. Но между двата вида глинени съдове има съществени разлики. Те...
Вкусни десерти на сачВкусни десерти на сач
07 Април
На сач се приготвят не само вкусни зеленчукови и месни ястия, но могат да се приготвят също така и разнообразни вкусни десерти. На сач се приготвят вкусни катми със сладко-солена плънка. Необходими продукти: 2 чаши...
Зеленчукови специалитети на сачЗеленчукови специалитети на сач
17 Март
Ето и какво ви е нужно и как да си ги приготвите: Зеленчуци на сач Необходими продукти: 3 тиквички, 3 моркова, 4 бр пипер, зелен лук 2 стръка, 1 стрък зелен чесън, черен пипер, риган, сол, 200 г картофи...
Какво да сготвим на сач?Какво да сготвим на сач?
30 Ноем.
Тук идва въпросът; Какво можем да сготвим на сач? Сачът е идеалното решение, ако чакате гости....
Как се готви на сач?Как се готви на сач?
27 Януари
Каквото и да изберете, ако следвате горните кулинарни съвети, имате гаранция за вкусно ястие, с което ще впечатлите не само семейството си, но и гостите, които сте поканили....
Комитски сачКомитски сач
02 Януари
3
Сачът се загрява и намазва с парче сланина. Месата се нарязват на много ситни хапки. Първо в сача се поставя телешкото месо и се запържва. Последователно към него се прибавят и другите меса - свинското, пилешкото и...
Вегетариански сачВегетариански сач
22 Окт.
3
Почистете зеленчуците и ги нарежете подходящо. Сложете сача на котлона/студен сач - студен котлон, намажете го с масло и сложете морковите. Разбърквайте и гответе, докато омекнат и получат леко карамелен цвят. Свалете...
Пилешки сачПилешки сач
15 Дек.
Намажете сача обилно с олио и го сложете да се загрее. Нарежете пилешкото на парчета, чушките - на ленти, лука и морковите - на колелца или полумесеци, а картофите - на тънки филии, след като ги обелите. Върху загряния...
Мешан сачМешан сач
09 Септ.
2
Всички меса се мариноват за около 4 часа в смес от вода, олио, соев сос, нарязания на едро чесън и розмарина. Загрейте намазнения сач и изпържете свинското месо и кървавицата. Извадете го и сложете нарязания лук, после чушки...
Летен сачЛетен сач
27 Юли
Смесете лимоновия сок с малко олио и добре разбийте. Посолете пилешкото месо, поръсете го с черен пипер и го намажете с лимонения дресинг. След 10 минути изпечете месото на грил от двете страни. Почистените зеленчуци се...
Добруджански сачДобруджански сач
13 Септ.
3
Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол, черен пипер), необходимо е да престои около 2-3 часа. След като се е мариновало...
Комбиниран сачКомбиниран сач
12 Януари
Нарежете двата вида месо на кубчета, наденицата - на колелца, лука и чушките - на шайби, гъбите - на филийки. Сложете сача на котлон, сипете малко олио и сложете първо свинското месо да се готви под капака за около 20...
Калугерски сачКалугерски сач
23 Май
Филето се нарязва на кубчета и се изпържва в намаслен тиган. Прибавят се нарязания на полумесеци лук и гъби и нарязаният на кръгчета суджук. След като се поизпържат, се сипва виното и повечко вода. Слагат се подправките...
Постен СачПостен Сач
30 Април
1
Почистете зеленчуците и печурките и ги нарежете на филийки, лентички, резенчета. Отделете доматените парченца, които ще поставите направо върху сача. Патладжана накиснете предварително в подсолена вода, след което изплакнете...
Хайдушки сачХайдушки сач
12 Януари
Пилешките филета се разрязват наполовина като малки пържолки, овкусяват се с къри и соев сос и се оставят да престоят в хладилник 1 час. Свинското месо се нарязва на хапки /като за кебап/ и се овкусява с малко червено...
Вълчи сачВълчи сач
06 Януари
Наречете на хапки пилешкото и свинското месо. Загрейте намазнен сач. Запържете свинското, овкусете с подправката за барбекю. После махнете месото от сача. Сложете пилешкото, овкусете отново с подправката и махнете, щом...
Новогодишен СачНовогодишен Сач
03 Януари
Измийте месото и го нарежете на малки хапки. Обелете гъбите и нарежете на парчета, а лука на полумесеци. Чушките нарежете също на парчета. Сложете всичко в голяма купа. Добавете зехтина, солта, черния пипер и мащерката...
Пуешки сачПуешки сач
27 Февр.
Сварете пуешкото месо и след като го отцедите, нарежете го на кубчета, а пушените гърди - на ивици. Сложете месото без гърдите в загрятия и намазнен сач. Разбъркайте леко с дървена шпатула. Когато се запържи, добавете...
Пилешки сачПилешки сач
15 Дек.
Намажете сача обилно с олио и го сложете да се загрее. Нарежете пилешкото на парчета, чушките - на ленти, лука и морковите - на колелца или полумесеци, а картофите - на тънки филии, след като ги обелите. Върху загряния...
Мешан сачМешан сач
09 Септ.
2
Всички меса се мариноват за около 4 часа в смес от вода, олио, соев сос, нарязания на едро чесън и розмарина. Загрейте намазнения сач и изпържете свинското месо и кървавицата. Извадете го и сложете нарязания лук, после чушки...
Как да си приготвим катми на сачКак да си приготвим катми на сач
14 Март
2
Като че ли забравихме „простичките” български гозбички, които обаче са уникално вкусни и едва ли изобщо могат да се сравнят с каквито и да било други специалитети....
Сач на огънСач на огън
28 Септ.
Пилешкото и свинското месо се нарязват на средно големи парчета. Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на лентички. Морковите се измиват. Нарязват се на две по дължина и всяка половина се нарязва на дебели филийки....
Хляб на сачХляб на сач
08 Февр.
В купа си оставяме маята, като към нея добавяме захарта и солата. Разбъркваме добре и добавяме водата с оцета. Започваме да месим меко тесто за пърленки. Накрая си добавяме и олиото. Намазваме си мекото и еластично...
Марудници на сачМарудници на сач
01 Януари
Разбиват се добре яйцата. Прибавя се киселото мляко, в което е разтворена содата. Добавя се брашно до получаване на гъста каша (доста по-гъста от палачинково тесто). Когато се бърка с лъжица, трябва да оставя следа...
Пататник на сачПататник на сач
01 Януари
Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Посоляват се и се слагат да се отцедят добре. Изстискват се от отделения сок. Картофите се смесват с нарязания на ситно лук, яйцата, джоджена и пипера. Сачът се поставя...