Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиРазбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
18 Окт.
2
Дивеч с дюли и морковиВ маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне.
Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук...
10 Юни
Салата от дивеч и зеленчуциМесото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно.
Аспержите се режат на едро.
Всичко се смесва...
22 Август
Класически сосове за пелмениГотова заквасена сметана, която нарочно включваме към списъка си за класически сосове за пелмени, защото макар и да не е сос, това е вероятно най-често срещания начин, по който руснаците консумират своите пелмени....
01 Май
Класически сосове за рибаЗа да бъде ястието от риба още по-вкусно и незабравимо, ще ви предложим няколко рецепти за класически сосове, с които да изненадате гостите и семейството си....
06 Дек.
1
Класически сосове за пилешкоСосовете с бяло вино, лимонов аромат, чесън или пък майонеза и масло са си класика в жанра, към която решихме да добавим някоя друга съставка с единствената цел да подсилим ароматната феерия в чиниите....
14 Април
Класически сосове за месоСосове за месо могат да се приготвят от различни продукти, те засилват вкуса и аромата на месото. Някои видове месо се поднасят изцяло в сос, а някои само се заливат частично....
15 Март
Класически италиански сосове за макарониДнес ще ви представим няколко класически италиански сосове за макарони, които също толкова успешно можете да използвате и за пене или фарфале....
30 Юни
Пълнени кюфтенца с пикантни сосовеГъбите се почистват. Към каймата се добавят яйцето, сол и черен пипер и се омесва. Всяка гъба се овалва в каймата до получаване на кюфтета. Изпържват се в загрято олио.
Ситно нарязаната чушка се прибавя към пикантния...
05 Юли
Наденички от дивечПодготвеното месо се почиства, измива и подсушава. Нужно е дивечовото месо да се изкисне във вода поне една нощ. След това всички продукти се нарязват на кубчета и се смилат с качествена месомелачка.
Получената кайма...
17 Окт.
Кюфтета от дивечНарежете всички видове месо на парчета по около 100 г и ги посолете. Оставете ги да престоят на хладно 24 часа, след което ги оставете върху наклонена повърхност или в гевгир, за да се отдели водата.
Месото се смила в...
22 Юни
1
Суджук от дивечСуджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.
Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
06 Март
5
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Шницели от дивечСмелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина.
В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре....
29 Дек.
Марината за дивечДивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.
Терин от дивечМорковите се обелват и без да се режат, се задушават във виното. Охлаждат се. Заешкото месо се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в олиото.
Сърнешкото месо се почиства от ципите и се смила, смесва се със сметаната...
17 Март
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Пържолки от дивеч - панеМесото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос. Добре е да преседят...
02 Юни
Френска марината за дивечСваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
02 Септ.
Натурален кебап от дивечМесото се нарязва на хапки. В тенджера под налягане се слага нарязаното месо, главата лук, предварително обелена и отрязана на две.
Добавят се подправките, дафиновите листа, бахарът и се налива вода колкото да покрие...
25 Януари