Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиМарината за дивеч и пържоли
18 Окт.
2
Разбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
Дивеч с дюли и морковиДивеч с дюли и моркови
10 Юни
В маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне. Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук...
Салата от дивеч и зеленчуциСалата от дивеч и зеленчуци
22 Август
Месото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно. Аспержите се режат на едро. Всичко се смесва...
Класически сосове за пелмениКласически сосове за пелмени
01 Май
Готова заквасена сметана, която нарочно включваме към списъка си за класически сосове за пелмени, защото макар и да не е сос, това е вероятно най-често срещания начин, по който руснаците консумират своите пелмени....
Класически сосове за рибаКласически сосове за риба
06 Дек.
1
За да бъде ястието от риба още по-вкусно и незабравимо, ще ви предложим няколко рецепти за класически сосове, с които да изненадате гостите и семейството си....
Класически сосове за пилешкоКласически сосове за пилешко
14 Април
Сосовете с бяло вино, лимонов аромат, чесън или пък майонеза и масло са си класика в жанра, към която решихме да добавим някоя друга съставка с единствената цел да подсилим ароматната феерия в чиниите....
Класически сосове за месоКласически сосове за месо
15 Март
Сосове за месо могат да се приготвят от различни продукти, те засилват вкуса и аромата на месото. Някои видове месо се поднасят изцяло в сос, а някои само се заливат частично....
Класически италиански сосове за макарониКласически италиански сосове за макарони
30 Юни
Днес ще ви представим няколко класически италиански сосове за макарони, които също толкова успешно можете да използвате и за пене или фарфале....
Миди с вкусни сосовеМиди с вкусни сосове
06 Дек.
Непременно опитайте тези миди с вкусни сосове!...
Пълнени кюфтенца с пикантни сосовеПълнени кюфтенца с пикантни сосове
05 Юли
Гъбите се почистват. Към каймата се добавят яйцето, сол и черен пипер и се омесва. Всяка гъба се овалва в каймата до получаване на кюфтета. Изпържват се в загрято олио. Ситно нарязаната чушка се прибавя към пикантния...
Марина за дивечМарина за дивеч
20 Ноем.
Маринатата за дивеч е много сполучлива....
Наденички от дивечНаденички от дивеч
17 Окт.
Подготвеното месо се почиства, измива и подсушава. Нужно е дивечовото месо да се изкисне във вода поне една нощ. След това всички продукти се нарязват на кубчета и се смилат с качествена месомелачка. Получената кайма...
Кюфтета от дивечКюфтета от дивеч
22 Юни
1
Нарежете всички видове месо на парчета по около 100 г и ги посолете. Оставете ги да престоят на хладно 24 часа, след което ги оставете върху наклонена повърхност или в гевгир, за да се отдели водата. Месото се смила в...
Суджук от дивечСуджук от дивеч
06 Март
5
Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват. Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Шницели от дивечШницели от дивеч
29 Дек.
Смелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина. В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре....
Марината за дивечМарината за дивеч
03 Ноем.
Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
Терин от дивечТерин от дивеч
17 Март
Морковите се обелват и без да се режат, се задушават във виното. Охлаждат се. Заешкото месо се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в олиото. Сърнешкото месо се почиства от ципите и се смила, смесва се със сметаната...
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Пържолки от дивеч - панеПържолки от дивеч - пане
02 Юни
Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук. В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос. Добре е да преседят...
Френска марината за дивечФренска марината за дивеч
02 Септ.
Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
Натурален кебап от дивечНатурален кебап от дивеч
25 Януари
Месото се нарязва на хапки. В тенджера под налягане се слага нарязаното месо, главата лук, предварително обелена и отрязана на две. Добавят се подправките, дафиновите листа, бахарът и се налива вода колкото да покрие...