Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за птиче месоСлед това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
26 Април
1
Птиче месо с оризНарежете лука на ситно и го задушете в олиото. Добавете ориза и пържете, докато стане прозрачен.
Налейте бульона, прибавете бадемите и стафидите, сол, канела и черен пипер. Варете на тих огън докато оризът абсорбира течността...
01 Окт.
Марината за птиче месоСлед това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
26 Април
1
Бяло птиче месо със сметана на фурнаНа котлона поставяме тиган и загряваме мазнината. Запържваме лука, нарязан на полумесеца, докато омекне.
Към него добавяме да се гъбите и пилешкото филе, което предварително сме нарязали на кубчета.
Заливаме ястието...
26 Април
Бяло птиче месо с гъби и кашкавалСуровото бяло месо от пилешки гърди нарежете на кубчета, посолете, поръсете с черен пипер, залейте с половината разтопено масло и оставете на студено за около два часа....
15 Юни
Руло от птиче месо със зеленчуци и подправкиМахаме конеца и оставяме готовото руло от птиче месо със зеленчуци и подправки да изстине.
След като изстине, е готово да го нарежем на тънки кръгчета и го поднасяме желирано или глазирано (намазано с аспик)....
09 Окт.
1
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКогато печете пълнена птица, вместо да я зашивате, набодете от двете страни на разреза клечки за зъби, около които преплетете здрав конец или тънък канап; ще ги отделите много лесно, когато се опече птицата....
04 Юни
Птиче гнездо с пилешко месоЗадушава се пилешкото месо. След това лукът и гъбите.
После се прибавят краставичкитем всичко това се задушава много добре и се овкусява с изброените подправки....
26 Април
Някои тънкости при готвенето на птиче месоКогато си купувате замразено пиле или друга птица, размразете месото постепенно, при температура не по-висока от 18 градуса....
24 Март
1
Учени: Гответе ориза само така!Именно затова е добре да готвите ориз по този начин, тъй като така ще намалите значително концентрацията на арсен....
09 Ноем.
Птиче млякоЗатоплете чаша прясно мляко.
Предварително разбийте 1 яйце със захар смесете яйцето и млякото.
Разбъркайте и е готово за консумация.
По желание гарнирайте с бита сметана и щипка канела....
14 Септ.
Така се осолява сланинаНакиснете прясната сланина за 1-2 дни в солена вода. По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави...
02 Март
3
Птиче ПросоПтичето просо силно повишава тонуса на гладката мускулатура и е полезен за овладяване на маточни кръвотечение при раждане, когато нито едно друго средство не помага....
29 Септ.
Сготви правилно говеждото месо ето такаМакар говеждото месо да не е най-популярното у нас, то се приготвя изключително лесно и участва в направата на някои от най-известните рецепти от световната кухня. Единственото, което трябва да знаете за него, е, че то...
10 Май
Сладкиш Птиче млякоПригответе шоколадовия пласт:
За да набъбне, залейте 10 г от желатина с 1 чаена чаша вода. Смесете и добре разбъркайте 4 супени лъжици захар и 4 супени лъжици какао, като ги добавите в течността и загрейте на водна баня...
17 Май
Храната ви става отровна, ако я готвите такаА сега вижте и ползите от бавното готвене на храната и си изберете нещо за вечеря от тези полезни рецепти на пара....
31 Януари
Така се прави блат за тортаЧукнете яйцата и ги разбийте с миксер заедно със захарта. Добавете олиото, ванилията, прясното мляко и маслото.
Разбъркайте и малко по малко добавете бакпулвера, солта и брашното. Пак разбъркайте с миксер сместа за тортения...
21 Септ.
Така се пече ципура на скараПочистете ципурата, измийте я и отцедете за половин час. Оставете главите на рибите.
Намажете ципурата със зехтин и обтрийте със смес от девесил и сол. Оставете за 30 минути.
Подгответе барбекюто и сложете рибите, печете...
29 Септ.
Така се прави домашно краве маслоКогато решим да правим масло, вадим събраното количество каймак и го размразяваме.
Към него прибавяме около 100 мл много студена вода и започваме да разбиваме с миксер....
20 Май
1
Така се прави кайма за кюфтетаНакиснете хляба без коричките във вода.
Сложете каймата в голяма купа и я овкусете с подправките.
Нарежете чесъна и магданоза на ситно, а лука на кубчета.
Добавете ги към каймата и я объркайте добре.
Изцедете...
24 Септ.
1