Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
По-полезна палачинкова тортичкаПо-полезна палачинкова тортичка
24 Септ.
В купа изсипете брашното, солта и содата. Отгоре капнете малко оцет, за да реагира със содата. Добавете водата и яйцето. Разбъркайте добре. От получената смес изпечете в малък тиган малки палачинки или в голям - 1 палачинка...
Кое кафе е най-вредно?Кое кафе е най-вредно?
23 Окт.
Дебатите относно това вредно или полезно е кафето най-вероятно няма да стихнат никога. Светът очевидно е разделен да две по въпроса и нито привържениците на ароматната напитка, нито противниците са готови да отстъпят от позицията...
Ето кое е идеалното време за първото кафеЕто кое е идеалното време за първото кафе
03 Юни
Ако първата ви мисъл, щом отворите очи сутрин, е да си направите кафе, по-добре е да промените навиците си. В противен случай рискувате да страдате от хроничен стрес и напрежение. Пиенето на кафе веднага след като станете...
Кое кафе е по-силно, дългото или късото?Кое кафе е по-силно, дългото или късото?
22 Окт.
1
Българите обичат да започват деня си с чаша силно и ароматно кафе. Ето защо те си приготвят или поръчват късо кафе, вярвайки, че по-малкото количество кафе гарантира по-голямо количество кофеин и съответно по-силен ободряващ...
Кое ястие с кое вино върви?Кое ястие с кое вино върви?
16 Юни
Как да съчетаване вино с храна? На какво трябва да се обърне внимание при избора на вино? Коктейли, сладки вина, горчиви вина... С какви ястия могат да се комбинират? Следващите редове ще ви отговорят за какво да внимавате...
Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)
16 Януари
Поръсете с какао на прах виетнамското кафе, ако желаете. Сервирайте веднага кафе със жълтък....
КафеКафе
26 Февр.
3
Първите писмени сведения относно кафето датират от около 1000 година, но кафето като тонизиращ и полезен продукт е известно още столетия назад във времето. До ден днешен кафето запазва своите позиции като една от най-известните...
Кафе доминиканаКафе доминикана
06 Юни
В широка чаша налейте тъмния доминикански ром, добавете бучките кафява захар и бъркайте интензивно докато се разтопи. Долейте кафето в чашата и накрая прибавете сметаната и по желание лед - 2-3 бучки. Може да се сервира...
Виенско кафеВиенско кафе
20 Януари
3
Ароматното виенско кафе е готово....
Виетнамско кафеВиетнамско кафе
27 Януари
Добавяме малко кафе и отново разбиваме. Поднасяме виетнамско кафе, като изсипваме направеното кафе в чаша и добавяме сместа отгоре. Виетнамско кафе е готово!...
Кафе МакиатоКафе Макиато
03 Септ.
Ако обичате да пиете по-силно кафе, може да направите същото с двойно кафе в по-голяма чаша. Процедурата с млякото се повтаря....
Сорбе КафеСорбе Кафе
08 Юли
Съвет: Ако имате непоносимост към кофеин или искате да си приготвите сорбето в такъв час от деня, в който не искате да приемате кафе, то може да направите леденото удоволствие с безкофеиново кафе....
Кафе-пудингКафе-пудинг
07 Ноем.
Сгорещете маслото на огъня, прибавете брашното и запържете за малко, след което залейте с прясното мляко. Оставете да кипне веднъж и го свалете от огъня, за да се охлади. Добавете към горещата смес кафето, 150 г от захарта...
Кафе ГранитаКафе Гранита
13 Август
Сипете захарта и водата в тенджерка. Варете около 5 минути, отстранете от огъня и прибавете кафето. Разбъркайте много добре. След това оставете сместа да се охлади. Излейте сместа в пластмасов съд и го сложете за около...
Турско кафеТурско кафе
26 Ноем.
3
Накрая изсипваме остатъка от кафето в чашката и сервираме турското кафе с чаша вода....
Кафе кремКафе крем
07 Август
Сварете кафето с нужното количество вода, но без да подслаждате. Ако сте го варили в джезве, прецедете. Разбийте маслото с жълтъка добре и на малки порции започнете да добавяте кафето, като разбивате непрекъснато и внимавате...
Заледено кафеЗаледено кафе
02 Юли
Сварявате кафето, подслаждате и оставяте да изстине. Сипвате ликьора. Течността се изсипва във формички за лед и се оставя да замръзне в хладилника. Изваждате в изстудена чаша, разбърквате леко с вилица и поднасяте...
Орехово кафеОрехово кафе
10 Дек.
В подходяща чаша наливаме първо ликьора, после захарния сироп и накрая кафето. Преди да поднесем разбъркваме добре....
Бадемово кафеБадемово кафе
26 Май
Кафето се оставя да се охлади половин час в хладилника. Добавят се захарта, бадемите и ромът и всичко се разбива в блендер. Разпределя се в чаши и се сервира с лед....
Кафе бонбонКафе бонбон
07 Юни
Правите си едно кафе еспресо на машина в стъклена чаша, след това се сипва кондензираното мляко. Ефекта от снимката става, тъй като млякото е по-тежко и се утаява на дъното на чашата....
Фламбирано кафеФламбирано кафе
19 Август
Сварете кафето и го сипете в чаша, като го подсладите на вкус с кафява захар. Ароматизирайте леко с ванилията. Отделно загрейте коняка в малко джезвенце и го запалете. Горящия алкохол сипете върху кафето. Отгоре добавете...
Кафе КарамелКафе Карамел
08 Март
Карамелизирайте захарта в съд на котлона и добавете постепенно горещото кафе и бъркайте, докато карамела се разтвори. Оставете настрана....
Ванилово кафеВанилово кафе
08 Февр.
Сварете кафето предварително. Сложете млякото за заври в съд на котлона, като добавите към него остърганата шушулка ванилия. Щом заври, подсладете със захар на вкус и долейте кафето. Свалете от котлона, оставете за 2-...
Кафе МокоКафе Моко
31 Януари
Подгответе предварително горещия шоколад и го излейте във чаша със столче. Към него добавете топлото мляко, след него готовото двойното еспресо. Отгоре добавете бита сметана и украсете с настърган шоколад, шоколадова...
Кафе МокаКафе Мока
23 Окт.
1
Сипете шоколадовия сироп на дъното на чашата, прибавете 3/4 от предварително сгорещеното на пара мляко, долейте късото еспресо. Следва да добавите останалото сгорещено на пара мляко, а отгоре гарнирайте с бита сметана...