Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Картофено пюре Кой изяде сиренцетоКартофите се измиват, обелват се, нарязват се на парчета и се сваряват в подсолена вода.
Намачкват се с преса за картофи и докато са още топли към тях се добавят свареното прясно мляко, маслото и сол на вкус....
28 Април
6
Как се маринова дивеч?Дивечовото месе не е толкова често срещан продукт, който сме свикнали да приготвяме.
Затова и не всички знаят как се готви дивеч правилно. Отговорът е много прост: дивечото месо трябва да бъде правилно мариновано....
24 Ноем.
Марина за дивечСлед това месото се готви без да се мие от маринатата.
Маринатата за дивеч е много сполучлива....
20 Ноем.
Шницели от дивечВ отделен съд смесете брашното с водата, старайте се да не се получат бучки. Прибавете сместа при каймата и разбъркайте добре.
Загрейте олиото в тиган, гребете с лъжица от месната смес и пържете до готовност....
29 Дек.
Наденички от дивечПолучената кайма се овкусява с избраните подправки и се размесва добре. Оставя се така няколко часа, за да поеме от ароматните билки. Междувременно червата се накисват във вода и след това се изваждат....
17 Окт.
Кюфтета от дивечНай-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина. След това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни....
22 Юни
1
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Суджук от дивечТрябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място.
Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.
Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
06 Март
5
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Терин от дивечМорковите се обелват и без да се режат, се задушават във виното. Охлаждат се. Заешкото месо се поръсва със сол и черен пипер и се запържва в олиото....
17 Март
Сос за дивечМармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди.
Посолява се на вкус....
02 Февр.
Марината за дивечМаринатата се съхранява само в керамичен или емайлиран съд, никога в меден, цинков или алуминиев. Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.
Чорба с дивечИзчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол.
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
05 Юни
Натурален кебап от дивечСлед това месото се поставя в дълбока тенджера с нагорещено олио да се запържи от всички страни. Подправя се със сол и черен пипер.
Една-две минути преди да се свали от огъня се добавя щипка чубрица....
25 Януари
Сурова марината за дивечСлед като месото се овкуси с тази Сурова марината за дивеч, преминаваме към неговото печене....
07 Януари
Агнешко бутче като дивечОставяме месото едно денонощие да се маринова, като от време на време го обръщаме....
10 Септ.
Суха марината за дивечМесото се начуква предварително и се намазва с приготвената суха марината за дивеч.
Престоява 24 часа на студено. Задължително се маринова с течна марината....
23 Окт.
Печено свинско като дивечНа дъното на тавичка изсипете нарязаните лук и корени, парченца сланина, дафиновия лист и зърната черен пипер.
Сложете измитото, набодено с дребни късчета сланина и посолено месо, залейте с вода и печете в умерена фурна...
12 Юни
Сметанов сос за дивечЗапържваме маслото с брашното, доливаме водата и сметаната и готвим с бъркане до получаването на гъст сос.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Сваляме от котлона и добавяме лимонов сок и пресования чесън....
15 Юли
Гарнитура за всякакъв дивечТопките потъват на дъното и когато се сварят, изплуват на повърхността....
15 Април
Пържолки от дивеч - панеМесото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
02 Юни
Френска марината за дивечСлед това сместа се кипва, котлонът се намалява и сместа се вари около 10 минути на минимален огън.
Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
02 Септ.
Пържолки от дивеч - панеМесото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
02 Юни