Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрият щруделНай-добрият щрудел
30 Септ.
1
Целта е да завием мократа плънка с кори, за да я изолираме от орехите. Така те няма да се мокрят и при изпичане щруделът ще стане много хрупкав....
Най-добрият тиквеникНай-добрият тиквеник
31 Окт.
14
Целта е да завием мократа плънка с кори, за да я изолираме от орехите, които предстои да сложим....
Картофено пюре Кой изяде сиренцетоКартофено пюре Кой изяде сиренцето
28 Април
6
Може да се оформят и мустачки от копър....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да приготвим екзотична пицаКак да приготвим екзотична пица
21 Януари
Лесно и бързо се приготвя вкусна екзотична пица с ананас. За тестото са необходими 400 грама брашно, 200 грама масло, 250 грама заквасена сметана, две щипки сол. За плънката са необходими 100 грама шунка, 100 грама...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да приготвим здравословна пица от качамак?Как да приготвим здравословна пица от качамак?
18 Юли
Едва ли има някой, който да не обича пица? Ако обаче сте фенове на качамака и на здравословното хранене, можете да си приготвите неустоима пица от качамачен блат. Качамакът, сравняван с румънската мамалига и италианската...
Ето как да направим съвършената италианска пицаЕто как да направим съвършената италианска пица
09 Февр.
1
Направата на перфектната пица може да изглежда лесна работа, но не е. Ако се амбицирате да изпробвате уменията си, ще ви трябва доста предварителна подготовка. Правилната рецепта за тесто за пица е в основата на начинанието...
Историята на пица МаргаритаИсторията на пица Маргарита
19 Януари
Град Неапол в Италия е известен като родината на пицата. Неапол е основан още през 16-ти век. По-голямата част от населението било много бедно и за това пицата – плосък хляб с топинги, който се продавал от уличните търговци...
Подходящи подправки за пицаПодходящи подправки за пица
31 Май
Босилекът е една от най-употребяваните подправки за пици. Някои видове босилек по аромат приличат на аромата на карамфил или на аромата на индийско орехче. Нарязаните на ситно листенца пресен босилек се използват за...