Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да приготвим екзотична пица

Как да приготвим екзотична пица

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Как да приготвим екзотична пица

Лесно и бързо се приготвя вкусна екзотична пица с ананас. За тестото са необходими 400 грама брашно, 200 грама масло, 250 грама заквасена сметана, две щипки сол.

За плънката са необходими 100 грама шунка, 100 грама мек салам, 6 резенчета ананас, 5 супени лъжици консервирана царевица, 1 домат, 50 г кашкавал, две щипки индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Замесете тесто от пресятото брашно, омекналото масло, сметаната и солта, оформете го като топка и го оставете за половин час в хладилника. Разточете го на пласт с дебелина 7 милиметра.

Сложете тестото в тава, намазана с мазнина, като подгънете краищата нагоре. Нарежете шунката, салама и ананаса на ситно, нарежете домата на резенчета, разбъркайте всичко, добавете подправките.

Разпределете върху тестото и поръсете отгоре с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около половин час.

Как да приготвим екзотична пица

За любителите на изисканите вкусотии е подходяща пицата с аспержи. За тестото за една пица са необходими 150 грама брашно, 75 грама масло, 1 яйце, 30 милилитра студено прясно мляко, сол.

За плънката са необходими 800 грама аспержи, 3 яйца, 3 супени лъжици настърган кашкавал, 100 милилитра прясно мляко, черен пипер и сол на вкус.

Пригответе тестото, като в пресятото брашно направите кладенче и добавите вътре нарязаното на парченца масло, след това добавите яйцето, млякото и солта и замесите тестото, а след това го оформите на топка и го оставите за половин час в хладилника.

Разточете не особено тънък пласт тесто, сложете в тава, намазана с мазнина, като оставите повдигнати ръбовете на тестото. Разпределете върху тестото предварително бланшираните аспержи, залейте ги със смес от яйца, кашкавал, мляко, сол и черен пипер. Запечете до златисто в умерена фурна.

Пица с риба и авокадо е подходяща за онези, които обичат морските дарове и екзотиката. Направете тесто, като разбъркате 250 грама брашно, 50 грама масло, 2 яйца, 25 грама мая, 2 чаени лъжички захар, 100 милилитра мляко.

Разтворете маята със захарта в леко затопленото мляко, като добавите малко брашно. След като шупне, добавете брашното, яйцата и маслото. Разточете тестото и сложете в намазана с масло тава.

За плънката са необходими 600 грама филе от риба [треска], 100 грама рачешки ролца, 70 милилитра бяло вино, 1 супена лъжица оцет, 2 супени лъжици олио, 3 плода авокадо, 1 глава лук, черен пипер, сол и щипка захар.

Рибата се сварява в 1 литър вода, като се подправя със сол, черен пипер и 1 супена лъжица оцет. Охладете и нарежете на ситно. Нарежете на ситно и лука.

Нарежете авокадото на резенчета, залейте с бялото вино и оставете за петнадесет минути. Наредете върху тестото рибата, нарязаните на две рачешки ролца, поръсете с лук.

Отгоре наредете авокадото, напръскайте с олиото и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна двадесет минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest