36-годишният Джони Ди Франческо, който притежава пицария в покрайнините на Мелбърн, спечели състезанието за най-вкусна Маргарита на традиционно състезание в Парма.
За първи път на състезанието в Италия наградата за най-вкусна пица не отиде при италианец, които са известни като най-добрите майстори в приготвянето на различни видове паста и пици.
Франческо успя да триумфира в състезанието въпреки сериозната конкуренция от 600 души, пристигнали от 35 държави от цял свят.
Конкурсът Specialita Traditionale Garantita pizza се провежда всяка година в Парма, като целта му е да отличи най-добрите готвачи, които могат да приготвят най-вкусната пица.
Австралиецът, който спечели тазгодишното състезание, заяви пред CNN, че не е очаквал да стигне до първото място.
"Невероятно е. Не очаквах да спечеля, просто отидох и направих това, което най-много обичам. Много хора си мислят, че най-лесно се прави Маргарита, но това е една от най-трудните пици". - казва готвачът.
Франческо обеща да не увеличава цените на пиците си, които се предлагат по средно 19 долара, защото вярва че наградата му ще донесе допълнителна реклама на ресторанта и така ще спечели нови клиенти.
Австралиецът казва, че Маргарита е пицата, която се приготвя най-трудно, защото, ако при другите видове пица недостатъците могат да бъдат прикрити с подправки, то при Маргарита това е невъзможно.
Именно заради това по време на кулинарното заседание е позволено върху тестото да се слагат само малки белени домати, моцарела, чесън, зехтин, сол и пресен босилек.
Стандартът при пица Маргарита беше да не бъде по-малка от 35 сантиметра, да има повдигнати ръбове от по 2 сантиметра и да се опече в пещ на дърва.
"Ако нещо сгрешите, веднага ще се усети" – заяви Франческо
Готвачът добавя и че време за приготвяне също е от значение при приготвянето на пица.
През март тази година Джони Ди Франческо стана трети на състезание в Лас Вегас за най-добър готвач на пица в света.
Коментари