Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време трябва да втасва тестотоСлед като хубаво сте омесили тестото, идва време на втасването му.
1. Имайте предвид, че за да се увеличи обема му трябва в стаята да бъде топло, освен това температурата не бива да се сменя рязко.
2....
09 Дек.
3
Колко време ферментира ракията?Ракията е считана за традиционната напитка на българите.
По БДС алкохолният процент на гроздовата ракия, предлага в търговските мрежи, трябва да бъде 40 %....
25 Май
Колко време трябва да втасва хлябът?За съжаление трудно можем да дадем точен отговор на въпроса колко време трябва да втасва хлябът, за да бъде готов за печене....
07 Януари
Колко време трябва да съхне рибицата?Рибицата трябва да се окачи на сухо и проветриво място, където месото ще съхне около 2 седмици.
Колко точно трябва да се суши рибицата зависи от няколко фактора....
06 Януари
Гюлова ракия - Ракия от розиБидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни.
Дестилира се веднага след края на ферментацията....
28 Ноем.
2
Гюлова ракия - Ракия от розиБидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни.
Дестилира се веднага след края на ферментацията....
28 Ноем.
2
Ракия от джанкиСлед като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени.
Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаЗа получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди.
Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
28 Ноем.
3
Ракия от тикваКоличеството на захарния разтвор трябва да отговаря на килограмите почистена и нарязана тиква.
Количеството тиква със захарен сироп се сварява и трябва, след това да се разбърка добре на еднородна каша....
29 Април
1
Ракия от джанкиСлед като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени.
Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаЗа получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди.
Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
28 Ноем.
3
Колко често трябва да си правим изследвания по време на бременностПо време на редовните прегледи, лекарят може да назначи различни изследвания, взависимост от развитието на плода и състоянието на жената....
04 Септ.
Направление за лекар - колко време важи и какво трябва да знаем?След преглед при общопрактикуващ лекар (личен лекар) или лекар по дентална медицина при необходимост пациентът може да бъде пренасочен към лекар специалист в дадена област (травматолог - при счупвания и навяхвания, ендокринолог...
14 Април
Колко време трябва да се варят мидите?Преди да пристъпите към варенето обаче, трябва добре да измиете черупките и да отстраните зелените мустачета. В никакъв случай не консумирайте миди, чиито черупки са отворени, защото има риск от натравяне....
24 Окт.
1
Какво трябва да знаем за дестилирането на ракиятаВажно е да се знае, че при дестилацията уредите за приготвяне на ракия трябва да са добре измити. Кашата не трябва да е прекалено гъста. Самият казан за ракия трябва да е пълен най-много на 80 процента от обема си....
09 Дек.
1
Колко кафе трябва да пиете?Но не трябва да забравяте, че кофеин има и в много други продукти. Той се съдържа в напитки на основата на кафе, в някои видове чай, в безалкохолни и енергийни напитки, в шоколада, в някои лекарства....
25 Ноем.
Колко вода трябва да пиемКолкото по-едър е човек, толкова по-голямо е количеството течности, от което има нужда....
03 Септ.
Ракия от див чесънВ стъклен съд се поставя чесънът и се залива с ракията.
Престоява 2 седмици.
Прецежда се с обикновена цедка и се бутилира.
Може да се използва веднага или да бъде оставено да отлежи....
16 Януари
Ракия от сини сливиДо горния ръб на съда и материала трябва да има разстояние около 30 см поне по време на ферментация.
Ракията от сини сливи е готова....
15 Ноем.
7
Домашна ракия от смокиниМоже да добавите и малко дрожди, за да ускорите ферментацията.
След това ракията се дестилира.
Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса....
21 Ноем.
10
Домашна ракия от царевицаВари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне.
Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир....
01 Юни
1
Домашна ракия от ечемикОтвиваме зърната с тензух и ги потапяме в съда за ракия.
Преди да започнем да варим нашата ракия от ечемик, я оставяме поне 15-20 дена на слънчево място....
24 Януари
Колко време и как се вари ракията?Времето за варене на ракия е различно и зависи както от самия казан, така и от количеството джибри, с което е зареден....
04 Ноем.