Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време трябва да втасва тестотоКолко време трябва да втасва тестото
09 Дек.
3
След като хубаво сте омесили тестото, идва време на втасването му. 1. Имайте предвид, че за да се увеличи обема му трябва в стаята да бъде топло, освен това температурата не бива да се сменя рязко. 2....
Колко време ферментира ракията?Колко време ферментира ракията?
25 Май
Ракията е считана за традиционната напитка на българите. По БДС алкохолният процент на гроздовата ракия, предлага в търговските мрежи, трябва да бъде 40 %....
Колко време трябва да втасва хлябът?Колко време трябва да втасва хлябът?
07 Януари
За съжаление трудно можем да дадем точен отговор на въпроса колко време трябва да втасва хлябът, за да бъде готов за печене....
Колко време трябва да съхне рибицата?Колко време трябва да съхне рибицата?
06 Януари
Рибицата трябва да се окачи на сухо и проветриво място, където месото ще съхне около 2 седмици. Колко точно трябва да се суши рибицата зависи от няколко фактора....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни. Дестилира се веднага след края на ферментацията....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни. Дестилира се веднага след края на ферментацията....
Ракия от джанкиРакия от джанки
28 Ноем.
2
След като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени. Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди. Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
Ракия от тикваРакия от тиква
29 Април
1
Количеството на захарния разтвор трябва да отговаря на килограмите почистена и нарязана тиква. Количеството тиква със захарен сироп се сварява и трябва, след това да се разбърка добре на еднородна каша....
Ракия от джанкиРакия от джанки
28 Ноем.
2
След като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени. Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди. Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
Колко често трябва да си правим изследвания по време на бременностКолко често трябва да си правим изследвания по време на бременност
04 Септ.
По време на редовните прегледи, лекарят може да назначи различни изследвания, взависимост от развитието на плода и състоянието на жената....
Направление за лекар - колко време важи и какво трябва да знаем?Направление за лекар - колко време важи и какво трябва да знаем?
14 Април
След преглед при общопрактикуващ лекар (личен лекар) или лекар по дентална медицина при необходимост пациентът може да бъде пренасочен към лекар специалист в дадена област (травматолог - при счупвания и навяхвания, ендокринолог...
Колко време трябва да се варят мидите?Колко време трябва да се варят мидите?
24 Окт.
1
Преди да пристъпите към варенето обаче, трябва добре да измиете черупките и да отстраните зелените мустачета. В никакъв случай не консумирайте миди, чиито черупки са отворени, защото има риск от натравяне....
Какво трябва да знаем за дестилирането на ракиятаКакво трябва да знаем за дестилирането на ракията
09 Дек.
1
Важно е да се знае, че при дестилацията уредите за приготвяне на ракия трябва да са добре измити. Кашата не трябва да е прекалено гъста. Самият казан за ракия трябва да е пълен най-много на 80 процента от обема си....
Колко кафе трябва да пиете?Колко кафе трябва да пиете?
25 Ноем.
Но не трябва да забравяте, че кофеин има и в много други продукти. Той се съдържа в напитки на основата на кафе, в някои видове чай, в безалкохолни и енергийни напитки, в шоколада, в някои лекарства....
Колко вода трябва да пиемКолко вода трябва да пием
03 Септ.
Колкото по-едър е човек, толкова по-голямо е количеството течности, от което има нужда....
Ракия от див чесънРакия от див чесън
16 Януари
В стъклен съд се поставя чесънът и се залива с ракията. Престоява 2 седмици. Прецежда се с обикновена цедка и се бутилира. Може да се използва веднага или да бъде оставено да отлежи....
Ракия от сини сливиРакия от сини сливи
15 Ноем.
7
До горния ръб на съда и материала трябва да има разстояние около 30 см поне по време на ферментация. Ракията от сини сливи е готова....
Домашна ракия от смокиниДомашна ракия от смокини
21 Ноем.
10
Може да добавите и малко дрожди, за да ускорите ферментацията. След това ракията се дестилира. Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса....
Домашна ракия от житоДомашна ракия от жито
20 Юли
След 8 дни при добра температура може да варим домашната ракия....
Домашна ракия от царевицаДомашна ракия от царевица
01 Юни
1
Вари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне. Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир....
Домашна ракия от ечемикДомашна ракия от ечемик
24 Януари
Отвиваме зърната с тензух и ги потапяме в съда за ракия. Преди да започнем да варим нашата ракия от ечемик, я оставяме поне 15-20 дена на слънчево място....
Колко време и как се вари ракията?Колко време и как се вари ракията?
04 Ноем.
Времето за варене на ракия е различно и зависи както от самия казан, така и от количеството джибри, с което е зареден....