Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаДруг плюс в полза на тази напитка е, че е мощен антиоксидант и ще ви помогне в борбата с вирусите....
23 Ноем.
2
Замразен нахут за директна употребаНаправо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
28 Януари
Конопено масло - ползи и приложениеКонопът е едно от първите растения, култивирани от човека....
28 Април
Полезните естествени оцветители - състав и употреба в кулинариятаЕстествените оцветители са търсени в кулинарията, особено там, където изкуствените оцветители не са разрешени (като например в месната промишленост и поради този факт се заменят с естествени оцветители)....
22 Февр.
Жасмин - употреба и ползиМедицински употреби на жасмин
Маслото от жасмин често се ползва като естествено лекарство при състояния на стрес, безпокойство, депресия, умора и др. Твърди се, че маслото от жасмин действа и като мощен афродизиак....
31 Дек.
Видове зехтин и употребата им в кулинариятаИнтересен факт е, че след водата най-употрябваната от човека течност за кулинарни цели е зехтинът. Това изобщо не е случайно, все пак растителното масло, получено от маслините, е едно от най-полезните неща, които можем...
19 Януари
Салата Витамин и протеинСпанакът се измива много добре и се подсушава. Накълцва се на едро.
Доматчетата се разполовяват, а моцарелата се накъсва на малки парчета.
Салатата се посолява и разбърква добре. Овкусява се със зехтин и балсамов...
12 Дек.
Тученица - ползи и кулинарна употребаТученицата в кулинарията
Кулинарията не подминава това полезно и приятно растение, независимо от славата му на плевел. Приятният вкус и богатството на минерали и витамини я прави предпочитана в редица рецепти....
17 Окт.
Фаро - кулинарна употреба и ползии защо непрекъснато се изтъкват ползите от консумацията му....
03 Януари
Мескитово брашно - ползи и употребаВ него се съдържат ценни за човешкия организъм съставки като лизин, калций, магнезий, калий, желязо, цинк, диетични фибри и протеини....
06 Ноем.
Бадемово брашно – ползи и употребаНе съдържа глутен и е добър източник на магнезий, омега-3 ненаситени мазнини, растителен протеин и витамин Е – мощен антиоксидант....
03 Февр.
Койева киселина: ползи и употребаИзползването на съставката в малки дози помага за това при продължителна употреба....
02 Февр.
Фосфорни торове - ползи и употребаФосфорът е химичен елемент, който се среща широко в дивата природа и земната кора. Атомният номер на фосфора е 15. Елементът се характеризира с повишена химическа активност и образува около 200 различни минерала.
Фосфорните...
23 Юни
Бананови палачинки със соев протеинПри тях се изсипват соевият протеин и оризовото брашно.
Добавят се ванилията и прясното мляко и се разбиват с пасатор до получаване на хомогенна смес....
21 Юли
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаОсновната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
27 Август
Здравословни ползи и употреба на рожковВ световната кулинария рожков не се счита за новост. Присъства в Стария завет. Дървото на рожков дори има второ име – хлебното дърво на Йоан, разбира се - Йоан Кръстител....
14 Ноем.
Кафява захар Мусковадо - ползи и употребаПо-ценни обаче са здравословните ползи от захар Мусковадо. Какви са те?...
30 Август
Брашно от рожков - ползи и употребаОсобености и предимства на брашното от рожков
Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....
10 Февр.
Брашно от елда - ползи и употребаЕлдата е добър източник на фибри, протеини и микроелементи като манган, магнезий, мед, желязо и фосфор....
04 Февр.
Брашно от киноа – ползи и употребаОсвен това киноата може да се похвали с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да са от полза за здравето на храносмилателния тракт....
26 Януари
Трънки - всички ползи, свойства и употребаНека разгледаме по-отблизо това трънките - техните свойства, ползи и вреди.
Трънката е растение, което може да донесе много ползи за здравето, ако се използва правилно....
28 Окт.
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорският копър е вид солена, блатна трева. В продължение на векове, сочните му стъбла са били търсени заради техните успокояващи храносмилането свойства и висока хранителна стойност.
Най-добър за готвене морският копър...
25 Февр.