Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаУпотреба на кокосово мляко в кулинарията
23 Ноем.
2
Друг плюс в полза на тази напитка е, че е мощен антиоксидант и ще ви помогне в борбата с вирусите....
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
28 Януари
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Конопено масло - ползи и приложениеКонопено масло - ползи и приложение
28 Април
Конопът е едно от първите растения, култивирани от човека....
Полезните естествени оцветители - състав и употреба в кулинариятаПолезните естествени оцветители - състав и употреба в кулинарията
22 Февр.
Естествените оцветители са търсени в кулинарията, особено там, където изкуствените оцветители не са разрешени (като например в месната промишленост и поради този факт се заменят с естествени оцветители)....
Жасмин - употреба и ползиЖасмин - употреба и ползи
31 Дек.
Медицински употреби на жасмин Маслото от жасмин често се ползва като естествено лекарство при състояния на стрес, безпокойство, депресия, умора и др. Твърди се, че маслото от жасмин действа и като мощен афродизиак....
Видове зехтин и употребата им в кулинариятаВидове зехтин и употребата им в кулинарията
19 Януари
Интересен факт е, че след водата най-употрябваната от човека течност за кулинарни цели е зехтинът. Това изобщо не е случайно, все пак растителното масло, получено от маслините, е едно от най-полезните неща, които можем...
Салата Витамин и протеинСалата Витамин и протеин
12 Дек.
Спанакът се измива много добре и се подсушава. Накълцва се на едро. Доматчетата се разполовяват, а моцарелата се накъсва на малки парчета. Салатата се посолява и разбърква добре. Овкусява се със зехтин и балсамов...
Кето мъфини с протеинКето мъфини с протеин
22 Май
Да ви е сладко с тези кето мъфини с протеин!...
Кокосови бонбони с протеинКокосови бонбони с протеин
31 Май
Кокосовите бонбони с протеин са готови. Да ви е сладко!...
Тученица - ползи и кулинарна употребаТученица - ползи и кулинарна употреба
17 Окт.
Тученицата в кулинарията Кулинарията не подминава това полезно и приятно растение, независимо от славата му на плевел. Приятният вкус и богатството на минерали и витамини я прави предпочитана в редица рецепти....
Фаро - кулинарна употреба и ползиФаро - кулинарна употреба и ползи
03 Януари
и защо непрекъснато се изтъкват ползите от консумацията му....
Мескитово брашно - ползи и употребаМескитово брашно - ползи и употреба
06 Ноем.
В него се съдържат ценни за човешкия организъм съставки като лизин, калций, магнезий, калий, желязо, цинк, диетични фибри и протеини....
Бадемово брашно – ползи и употребаБадемово брашно – ползи и употреба
03 Февр.
Не съдържа глутен и е добър източник на магнезий, омега-3 ненаситени мазнини, растителен протеин и витамин Е – мощен антиоксидант....
Койева киселина: ползи и употребаКойева киселина: ползи и употреба
02 Февр.
Използването на съставката в малки дози помага за това при продължителна употреба....
Фосфорни торове - ползи и употребаФосфорни торове - ползи и употреба
23 Юни
Фосфорът е химичен елемент, който се среща широко в дивата природа и земната кора. Атомният номер на фосфора е 15. Елементът се характеризира с повишена химическа активност и образува около 200 различни минерала. Фосфорните...
Бананови палачинки със соев протеинБананови палачинки със соев протеин
21 Юли
При тях се изсипват соевият протеин и оризовото брашно. Добавят се ванилията и прясното мляко и се разбиват с пасатор до получаване на хомогенна смес....
Палачинки с протеин на прахПалачинки с протеин на прах
04 Юли
Палачинките с протеин на прах са готови....
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаСамбал - здравословни ползи и кулинарна употреба
27 Август
Основната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
Здравословни ползи и употреба на рожковЗдравословни ползи и употреба на рожков
14 Ноем.
В световната кулинария рожков не се счита за новост. Присъства в Стария завет. Дървото на рожков дори има второ име – хлебното дърво на Йоан, разбира се - Йоан Кръстител....
Кафява захар Мусковадо - ползи и употребаКафява захар Мусковадо - ползи и употреба
30 Август
По-ценни обаче са здравословните ползи от захар Мусковадо. Какви са те?...
Брашно от рожков - ползи и употребаБрашно от рожков - ползи и употреба
10 Февр.
Особености и предимства на брашното от рожков Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....
Брашно от елда - ползи и употребаБрашно от елда - ползи и употреба
04 Февр.
Елдата е добър източник на фибри, протеини и микроелементи като манган, магнезий, мед, желязо и фосфор....
Брашно от киноа – ползи и употребаБрашно от киноа – ползи и употреба
26 Януари
Освен това киноата може да се похвали с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да са от полза за здравето на храносмилателния тракт....
Трънки - всички ползи, свойства и употребаТрънки - всички ползи, свойства и употреба
28 Окт.
Нека разгледаме по-отблизо това трънките - техните свойства, ползи и вреди. Трънката е растение, което може да донесе много ползи за здравето, ако се използва правилно....
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорски копър - ползи и кулинарна употреба
25 Февр.
Морският копър е вид солена, блатна трева. В продължение на векове, сочните му стъбла са били търсени заради техните успокояващи храносмилането свойства и висока хранителна стойност. Най-добър за готвене морският копър...