Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мусака всичко в 1Предварително се нарязват всички зеленчуци на кубчета, след което всичко се слага в намазнена тава, както следва: първо се размива каймата с малко хладка вода, след това нарязаните картофи и останалите зеленчуци и подправки...
04 Юни
Торта Всичко в едноПуснете фурната да се загрее до 180 градуса и пригответе 2 кръгли форми с диаметър около 18-20 сатнитметра.
В дълбока купа сипете продуктите за блатовете и разбивайте до получаването на гладка, еднородна смес, като разбиете...
27 Август
Гювечета от всичко по малкоСложете гювечетата от всичко по малко в студена фурна, похлупете ги с капачетата и включете фурната на 220 °C.
След 40 минути ги извадете от фурната и счупете по едно яйце....
19 Февр.
Подлютена веган разядка Всичко по 2Всичко се блендира, налива се олио, оцет и сол на вкус. Пуска се на пулсация за кратко и готово.
Сервираме веган раздяката с резени домат, краставичка, маслини и пилешки маншончета на грил тиган....
28 Август
Козунаци - всички от едно тестоЗа козунака всички продукти трябва да бъдат на стайна температура.
Пресейте брашното в по-голям съд, в които ще месите....
18 Април
Тесто за всичкоНаправете си закваската, като в купа налеете топлото прясно мляко, добавете захарта и 2-3 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани да се надигне.
Загасете содата в оцета и я поставете в киселото мляко, разбъркайте...
10 Септ.
1
Пилешки сърца почти по селскиКомбинацията в тези пилешки сърца почти по селски се оказа много сполучлива....
03 Февр.
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Лектин – всичко, което трябва да знаемВъпреки че почти всички храни съдържат някои лектини, само около 30% от храните, които обикновено се консумират, съдържат значителни количества....
28 Септ.
Микроби - всичко, което трябва да знаетеСрещат се почти на всякъде, защото са устойчиви на големи температурни амплитуди.
За такива се смятат всички микроорганизми, чиито размер е по-малък от 100 µm....
04 Януари
Лифтинг - всичко, което трябва да знаетеТова, което може да се постигне, е по-дълго запазване на младежки вид....
15 Януари
Таурин: Всичко, което трябва да знаетеТауринът е важна аминокиселина, открита в тялото. Той е особено концентриран в мозъка, очите, сърцето и мускулите. За разлика от повечето други аминокиселини, тя не се използва за изграждане на протеини в тялото....
11 Януари
Естрадиол - всичко, което трябва да знаемСмята се, че само 1 до 3 процента от него е свободен, което означава, че не е свързан с протеин.
Какви са функциите му в организма?...
08 Окт.
Зороастризъм – всичко, което трябва да знаетеВярванията на зороастризма се разпространяват в Азия чрез Пътя на коприната, мрежа от търговски пътища, които се простират от Китай до Близкия изток и в Европа....
31 Окт.
Суфизъм – всичко, което трябва да знаемПътят на суфизма като метод предполага единство на външно и вътрешно пътешествие и се основава на разбирането за изначално дълбинно знание (ма'рифа), в постигането на което човекът става съвършен....
30 Окт.
Индианците - всичко, което трябва да знаемЕвропейците започват да наричат всички по този начин, след като се срещат с племето беотуки, което вече е изчезнало. Войните на племето боядисвали лицата си с охра, което придавало на кожата им червеникав оттенък....
31 Януари
Ракията лекува всичко! Шега или истина?Ние българите смятаме нашата ракия не само за национално съкровище, но и почти за панацея за всички болести....
23 Дек.
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Млечен чеснов сос за всичкоОставяме в хладилника да се охлади, преди да го консумираме млечния чеснов сос за всичко....
24 Май
Зеолитова вода – чудото, което лекува редица болестиПомага за почистване на клетките и заздравяването на клетъчните мембрани, което е много важно за превенцията и борбата с рака....
22 Април
1
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТова е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето.
Затопляме слабо прясното мляко, сипваме сухата мая, захарта и 1-2 с.л. от брашното, оставяме да се активира маята....
26 Ноем.
Жълти чайове - всичко, което трябва да знаетеХарактерните иглички на чая Чун Шан Ин Чин почти винаги застават вертикално в чашата, което според китайските схващания за чаените листа означава, че тези, които застават вертикално, носят късмет....
10 Май
Всичко, което трябва да знаете за стевиятаСтевията произхожда от растението Stevia rebaudiana, което е от семейството на хризантемата, подгрупа Asteraceae....
04 Април