Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Истинският домашен пилешки бульонИстинският домашен пилешки бульон
25 Ноем.
Тя втечнява секретите в белите дробове, като ги прави по-лесни за изхвърляне. Измиваме пилето със студена вода. Най-вкусен е, когато се приготвя с домашна или свободно отглеждана кокошка....
Картофено пюре Кой изяде сиренцетоКартофено пюре Кой изяде сиренцето
28 Април
6
Сиренето се намачква и от него се правят телата на мишките във формата на капка. От кашкавала се изрязват уши и опашка. Очите се правят от сварен морков (може и суров) и за носле се ползва зрънце черен пипер....
Истинският сос Болонезе се прави с прясно млякоИстинският сос Болонезе се прави с прясно мляко
17 Януари
2
За да направите истински италиански сос Болонезе, който е сред най-популярните сосове за спагети, ще ви е необходимо прясно мляко....
Малки прави баничкиМалки прави банички
30 Ноем.
Прегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички. Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна. Малките прави банички са готови!...
Пухкави прави домашни баничкиПухкави прави домашни банички
06 Април
Печем правите банички на 200 градуса около 25 минути. Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
Прави банички с каймакПрави банички с каймак
28 Ноем.
Препоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни. Опитайте!...
Как се прави истински сладолед - ръководство за начинаещиКак се прави истински сладолед - ръководство за начинаещи
07 Юни
Сладоледът се сервира в красиви купички и чаши, украсени с плодове, сушени плодове, ядки, шоколадови стружки, бисквити, мармалад или клонче от мента....
Кой трябва да си прави цитонамазка?Кой трябва да си прави цитонамазка?
14 Юни
Най-важното, заради което трябва да се правят тези изследвания е, че раковите клетки, познати в зародиша си като човешки папилома вирус(ЧПВ/HPV), се развиват много бавно, в продължение на години....
Йоги чай - всички ползи и как се правиЙоги чай - всички ползи и как се прави
21 Февр.
Правят се лесно в домашна среда и са безвредни. Използваните съставки са естествени, природни и добре познати. Като най-добро средство срещу хремата е известен джинджифилът....
Желе, мармалад, конфитюр - по какво се различават?Желе, мармалад, конфитюр - по какво се различават?
19 Окт.
За произхода на самата дума "мармалад" има много противоречиви истории....
Прави банички с шунка и кашкавалПрави банички с шунка и кашкавал
25 Април
Нашите вкусни прави банички с шунка и кашкавал са готови да бъдат изядени....
Прави банички със спанак и сиренеПрави банички със спанак и сирене
14 Окт.
Сложете хартия за печене в тава и наредете правите банички. Печете ги до готовност - около 25 минути. Правите банички със спанак и сирене са страхотна закуска....
Прави банички с яйца и сиренеПрави банички с яйца и сирене
04 Януари
Правите банички с яйца и сирене са много вкусни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Масло от шамфъстък - ползи, приложения и как се правиМасло от шамфъстък - ползи, приложения и как се прави
05 Септ.
Неговият деликатен вкус го прави подходящо за препечен тост. Чудесно допълнение е към зърнената закуска....