Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топчета с лешник и бисквитиТопчета с лешник и бисквити
12 Юли
Можете да използвате всяка друга бисквита по ваш избор за тези топчета с лешник и бисквити....
Пурички с лешник и шоколадПурички с лешник и шоколад
13 Дек.
Добавете към него пудрата захар, ванилията, жълтъка, предварително смлените лешници и маслото. Замесете тесто, увийте го в прозрачно фолио и го приберете в хладилник за около 60 минути....
ЛешнициЛешници
03 Февр.
2
От тези ядки се приготвят лешниково масло, лешниково олио, лешниково брашно, лешникови ядки, лешникова есенция. Понякога се използват и като добавка в салати и сосове за месо, риба и морски дарове....
Бонбони Троен лешникБонбони Троен лешник
01 Юни
Със сместа залейте три лешника. Наредете ги шахматно и ги оставете да се стегнат и залепят един за друг. Разтопете и останалия шоколад заедно с олиото. Потопете вътре слепените лешници....
Начукан карамелизиран лешникНачукан карамелизиран лешник
12 Септ.
1
В нагорещен тиган добавете маслото и лешниците. Добавете захарта и водката/рома. Прецедете и консумирайте с удоволствие. Начуканият карамелизиран лешник е подходящ за украса на торти и кремове....
Сладки с шоколадов лешникСладки с шоколадов лешник
09 Дек.
Чуква се яйцето, добавяме меко масло, нишесте, ванилия, бакпулверът и пудра захар. Разбърква се с вилица, колкото може, и с ръце се замесва на средно меко тесто, без да лепне....
Как се бели лешник?Как се бели лешник?
23 Ноем.
Лешниците са ядковите плодове на дребното лешниково дърво Леска, като днес в световен мащаб съществуват над сто разновидности и сорта лешници....
МаслоМасло
01 Февр.
1
С термина масло се обозначават много продукти. Съществува краве масло, растително масло, палмово масло, кокосово масло, розово масло, рибено масло, масло от ленено семе и др....
Сладки с маргарин и лешникСладки с маргарин и лешник
04 Февр.
Правят се топчета, които леко се сплескват и отгоре се поставя по един лешник. 5. Поставят се в тава, предварително намазана с разтително масло. 6....
Френски маслен сос с лешникФренски маслен сос с лешник
01 Окт.
Накълцайте и зелени перца от пресния лук за свежест и цвят на френския маслен сос с лешник. Добър апетит!...
Френски сладкарски маслен сос с лешникФренски сладкарски маслен сос с лешник
07 Май
Към разбитите жълтъци се добавят захарта, смлените лешници, брашното и маслото. Сместа, добре разбъркана, се слага на котлона да кипне, като непрекъснато се бърка и се добавя ядковото мляко....
Бадемово маслоБадемово масло
17 Юли
Може да съхранявате маслото в хладилник до 3 седмици. Сервирайте с фиийки пълнозърнест хляб....
Гъбено маслоГъбено масло
27 Август
Тази смес се добавя към омекналото масло. Добавя се копърът нарязан на ситно, настърганото яйце и всичко се разбърква. Сервира се неохладено, с препечени филийки....
Орехово маслоОрехово масло
18 Май
Овкусяваме с малко сол и черен пипер и прибавяме мекото масло. Смиламе до хомогенност. Сместа разстиламе върху стреч фолио и я завиваме на руло. Прибираме я в хладилната камера....
Домашно МаслоДомашно Масло
10 Юли
3
И понеже не обичам да изхвърлям - отцеденото мляко, в което има доста зрънца масло, използвам за направата на хубав домашен хляб. Струва си да го направите!...
Чесново МаслоЧесново Масло
28 Май
Всичко това се добавя и разбърква към разтопеното и охладено масло, което още не е стегнало. Обърканото масло се сипва в подходяща форма и се слага във фризера, докато се стегне....
Магданозено маслоМагданозено масло
07 Март
Магданозеното масло се препоръчва за сервиране към панирана риба или с препечени филийки....
Фъстъчено маслоФъстъчено масло
12 Април
3
Обелете фъстъците и ги запечете, докато започнат да ухаят леко. Смелете ги и доливайте олио - толкова, че да се получи гладък крем. Добавете малко сол и захарта и пасирайте още малко....
Ябълково маслоЯбълково масло
12 Юни
Ябълковото масло е гъсто, леко карамелизирано ябълково пюре с ароматни подправки....
Масло БеарнезМасло Беарнез
13 Май
Този сос прибавете към мекото масло и разбъркайте с магданоза и солта - трябва да се получи хомогенна смес. Прехвърлете ароматното масло в средата на лист прозрачно или алуминиево фолио....
Зелено маслоЗелено масло
28 Март
Зеленото масло е особено подходящо за бифтеци, филе-миньон, медальони, пържена риба и панирани пилешки гърди например. От маслото режете парченце с дебелина около 0.5 см (15-20 г) и сложете върху ястието....
Фъстъчено маслоФъстъчено масло
12 Април
3
Обелете фъстъците и ги запечете, докато започнат да ухаят леко. Смелете ги и доливайте олио - толкова, че да се получи гладък крем. Добавете малко сол и захарта и пасирайте още малко....
Шам-фъстък за потентност, лешник и орех за добра паметШам-фъстък за потентност, лешник и орех за добра памет
06 Януари
Лешникът също помага на мозъка. Но главното му достойнство е съчетанието на белтък и на витамин Е, което заздравява косата и подобрява потенцията. Между септември и март е идеалното време за консумация на лешници....
Памучно маслоПамучно масло
15 Април
Освен памуковото масло специалистите препоръчват срещу възпаления още: - масло от гроздови семки; - рапично масло; - масло от авокадо; - орехово масло....
Арганово маслоАрганово масло
21 Юли
Ползи от арганово масло Консумацията на арганово масло носи редица ползи за здравето....