Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топчета с лешник и бисквитиМожете да използвате всяка друга бисквита по ваш избор за тези топчета с лешник и бисквити....
12 Юли
Пурички с лешник и шоколадДобавете към него пудрата захар, ванилията, жълтъка, предварително смлените лешници и маслото.
Замесете тесто, увийте го в прозрачно фолио и го приберете в хладилник за около 60 минути....
13 Дек.
ЛешнициОт тези ядки се приготвят лешниково масло, лешниково олио, лешниково брашно, лешникови ядки, лешникова есенция. Понякога се използват и като добавка в салати и сосове за месо, риба и морски дарове....
03 Февр.
2
Бонбони Троен лешникСъс сместа залейте три лешника.
Наредете ги шахматно и ги оставете да се стегнат и залепят един за друг.
Разтопете и останалия шоколад заедно с олиото. Потопете вътре слепените лешници....
01 Юни
Начукан карамелизиран лешникВ нагорещен тиган добавете маслото и лешниците.
Добавете захарта и водката/рома.
Прецедете и консумирайте с удоволствие.
Начуканият карамелизиран лешник е подходящ за украса на торти и кремове....
12 Септ.
1
Сладки с шоколадов лешникЧуква се яйцето, добавяме меко масло, нишесте, ванилия, бакпулверът и пудра захар. Разбърква се с вилица, колкото може, и с ръце се замесва на средно меко тесто, без да лепне....
09 Дек.
Как се бели лешник?Лешниците са ядковите плодове на дребното лешниково дърво Леска, като днес в световен мащаб съществуват над сто разновидности и сорта лешници....
23 Ноем.
МаслоС термина масло се обозначават много продукти. Съществува краве масло, растително масло, палмово масло, кокосово масло, розово масло, рибено масло, масло от ленено семе и др....
01 Февр.
1
Сладки с маргарин и лешникПравят се топчета, които леко се сплескват и отгоре се поставя по един лешник.
5. Поставят се в тава, предварително намазана с разтително масло.
6....
04 Февр.
Френски маслен сос с лешникНакълцайте и зелени перца от пресния лук за свежест и цвят на френския маслен сос с лешник.
Добър апетит!...
01 Окт.
Френски сладкарски маслен сос с лешникКъм разбитите жълтъци се добавят захарта, смлените лешници, брашното и маслото. Сместа, добре разбъркана, се слага на котлона да кипне, като непрекъснато се бърка и се добавя ядковото мляко....
07 Май
Бадемово маслоМоже да съхранявате маслото в хладилник до 3 седмици. Сервирайте с фиийки пълнозърнест хляб....
17 Юли
Гъбено маслоТази смес се добавя към омекналото масло.
Добавя се копърът нарязан на ситно, настърганото яйце и всичко се разбърква. Сервира се неохладено, с препечени филийки....
27 Август
Орехово маслоОвкусяваме с малко сол и черен пипер и прибавяме мекото масло.
Смиламе до хомогенност.
Сместа разстиламе върху стреч фолио и я завиваме на руло. Прибираме я в хладилната камера....
18 Май
Домашно МаслоИ понеже не обичам да изхвърлям - отцеденото мляко, в което има доста зрънца масло, използвам за направата на хубав домашен хляб.
Струва си да го направите!...
10 Юли
3
Чесново МаслоВсичко това се добавя и разбърква към разтопеното и охладено масло, което още не е стегнало.
Обърканото масло се сипва в подходяща форма и се слага във фризера, докато се стегне....
28 Май
Магданозено маслоМагданозеното масло се препоръчва за сервиране към панирана риба или с препечени филийки....
07 Март
Фъстъчено маслоОбелете фъстъците и ги запечете, докато започнат да ухаят леко. Смелете ги и доливайте олио - толкова, че да се получи гладък крем.
Добавете малко сол и захарта и пасирайте още малко....
12 Април
3
Ябълково маслоЯбълковото масло е гъсто, леко карамелизирано ябълково пюре с ароматни подправки....
12 Юни
Масло БеарнезТози сос прибавете към мекото масло и разбъркайте с магданоза и солта - трябва да се получи хомогенна смес.
Прехвърлете ароматното масло в средата на лист прозрачно или алуминиево фолио....
13 Май
Зелено маслоЗеленото масло е особено подходящо за бифтеци, филе-миньон, медальони, пържена риба и панирани пилешки гърди например. От маслото режете парченце с дебелина около 0.5 см (15-20 г) и сложете върху ястието....
28 Март
Фъстъчено маслоОбелете фъстъците и ги запечете, докато започнат да ухаят леко. Смелете ги и доливайте олио - толкова, че да се получи гладък крем.
Добавете малко сол и захарта и пасирайте още малко....
12 Април
3
Шам-фъстък за потентност, лешник и орех за добра паметЛешникът също помага на мозъка. Но главното му достойнство е съчетанието на белтък и на витамин Е, което заздравява косата и подобрява потенцията. Между септември и март е идеалното време за консумация на лешници....
06 Януари
Памучно маслоОсвен памуковото масло специалистите препоръчват срещу възпаления още:
- масло от гроздови семки;
- рапично масло;
- масло от авокадо;
- орехово масло....
15 Април
Арганово маслоПолзи от арганово масло
Консумацията на арганово масло носи редица ползи за здравето....
21 Юли