Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мек хляб по метода ТангзонгМек хляб по метода Тангзонг
28 Февр.
Тангзонг представлява хлебна паста, направена от вода и брашно. Използването на тази съставка прави хляба по-мек и задържа тази мекост поне няколко дни. Първо трябва да се направи хлебната паста от вода и брашно....
Как да запазим хляба мек?Как да запазим хляба мек?
19 Окт.
Там хлябът ще се запази мек и свеж в продължение на 2-3 дни след което повишената влажност и отсъствието на светлина в съчетание с ниско съдържание на кислород ще стана причина за размножаване на плесени....
Мек и пухкав кекс с водаМек и пухкав кекс с вода
07 Август
Мек и пухкав кекс с вода - идеалният икономичен сладкиш!...
Великденски козунак на конци - много мек и пухкавВеликденски козунак на конци - много мек и пухкав
14 Април
2
Ще ви е нужен ринг 27 см. Пресяваме си брашното, за да влезе въздух в него. След това си затопляме млякото леко на котлона. Прибавяме към него 1 с.л. от захарта, 1 с.л. от брашното и сухата мая. Леко разбъркваме и...
Как да направим хляба мек и бухнал?Как да направим хляба мек и бухнал?
05 Окт.
Първото условие за приготвяне на пухкав хляб е той да бъде добре изпечен. Вътрешността на правилно изпечения хляб остава мека, а коричката е хрупкава. За да е въздушен и мек, му е необходим набухвател....
Как да си приготвим мек хлябКак да си приготвим мек хляб
01 Юни
2
Домашен хляб 2 Необходими продукти: 500 г готова смес за печене на ръжено-пшеничен хляб, 350 мл хладка вода....
Мек ШанкърМек Шанкър
03 Август
Мек шанкър е бактериално заболяване, предаващо се по полов път. Мек шанкър се причинява от бактерии, наречени Hemophilius dicrey. Това са бактерии, които изглеждат като къси и тънки пръчици, достигат дължина до два...
Мек шанкърМек шанкър
03 Април
Какво е мек шанкър Мек шанкър представлява бактериално заболяване, което се предава само по полов път. Причинява се от бактерии, наречени Hemophilius dicrey. Тези бактерии изглеждат като тънки и къси пръчици, с дължина...
Да си направим пухкав марокански хлябДа си направим пухкав марокански хляб
21 Ноем.
Хлябът в Мароко се нарича Хобз. Той е неделима част от всяко хранене в екзотичната храна. Хобз е кръгъл и плосък хляб, наподобяващ пита, с дебела, но пухкава кора....
Мек домашен хлябМек домашен хляб
05 Август
Мекият домашен хляб е готов....
Мек домашен хлябМек домашен хляб
12 Февр.
Готовият хляб се изважда от фурната, напръсква се отново с малко вода и отново похлупва с капак. След като престои малко така и се задуши получавате мек и мек домашен хляб....
Как да запазим пресен хляба?Как да запазим пресен хляба?
29 Септ.
Днес има голямо разнообразие от видове хляб и цената му достига от 80 стотинки до 6 лева за килограм. Това не е проблем, нека да има за всеки джоб и вкус. Но как да запазим хляба пресен най-дълго?...
Бели Нощи - черни дниБели Нощи - черни дни
27 Май
Слагаме ликьора в една чаша, после джонито. Поставяме на 2 клечки по две черешки и е готово....
Питка за почивните дниПитка за почивните дни
24 Септ.
Първо маята се разтваря заедно със захарта в част от топлото прясно мляко. След като шупне се добавя в брашното заедно с олиото, останалото прясно мляко, солта, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре на питката...
Туршия за 3 дниТуршия за 3 дни
24 Февр.
Зелето се нарязва на ситно и се претрива с ръце. Морковите се режат на полумесеци, а чушките на малки лентички. Всички зеленчуци се слагат в голяма тава(за да се съберат и да има възможност да се разбъркват). Саламурата...
Бели Нощи - черни дниБели Нощи - черни дни
27 Май
Слагаме ликьора в една чаша, после джонито. Поставяме на 2 клечки по две черешки и е готово....
Мек сладкиш с кокосов кремМек сладкиш с кокосов крем
15 Януари
2
За рецептата мек сладкиш с кокосов крем, счупете яйцата в купа, сложете захарта и разбийте на пухкав крем. В друга купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол....
Погача за бебе - 40 дниПогача за бебе - 40 дни
04 Окт.
Прясното мляко се затопля. Добавя се кубчето мая и 1 с.л. захар. Разбърква се и се оставя да се активира. Брашното се пресява в голяма тава. Прави се кладенче по средата. Чукват се яйцата, като един от жълтъците се отделя...
Течен Шоколад за Коледните ДниТечен Шоколад за Коледните Дни
21 Дек.
Ще приготвим любимият ми вид горещ шоколад, чиито произход не съм съвсем сигурна дали е италиански. Всички знаем за обикновената вода с шоколад на прах, но за тези от вас, които обичат по-пълноценен вкус от горещия си шоколад...
Студено Фрапе за топли дниСтудено Фрапе за топли дни
29 Април
3
Така приготвям моето фрапе без шейкър или други подходящи за целта джаджи. В две чаши сипвам по 200 мл студено прясно мляко. Ако използвате по-големи чаши, увеличете дозата. В шише от минерална вода изсипвам кафето...
Топъл хляб за студени дниТопъл хляб за студени дни
16 Август
Внимателно вземете тенджерата, поставете домашния хляб и върнете във фурната за 30 мин под капак. Сложете съд с вода на дъното на фурната, махнете капака и допечете топлия хляб за студени дни за още 15 мин....
Бърз таратор за летните дниБърз таратор за летните дни
07 Юли
1
Киселото мляко се изсипва в тенджера и се разбърква. После постепенно се добавя водата. Краставицата се обелва, настъргва и се добавя към млякото. Овкусява се със сол и чесън. Накрая се добавя и олиото. По желание...
Мек и сочен кекс с тикваМек и сочен кекс с тиква
17 Май
1
За кекса разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на много пухкав крем....
Мек и вкусен щрудел с макМек и вкусен щрудел с мак
29 Май
Смесете смлените макови семена, захарта и ваниловата захар. Залейте с горещото мляко и разбъркайте добре, оставете пълнежа да се охлади добре. Към топлото мляко добавете маята, чаена лъжичка брашно и захар. Оставете 15...
Мек кекс с лешници и стафидиМек кекс с лешници и стафиди
21 Дек.
Добавете жълтъците и отново разбивате за 3 минути до пухкав крем. Към тях прибавете олиото и млякото и разбъркайте....