Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мек хляб по метода ТангзонгТангзонг представлява хлебна паста, направена от вода и брашно. Използването на тази съставка прави хляба по-мек и задържа тази мекост поне няколко дни.
Първо трябва да се направи хлебната паста от вода и брашно....
28 Февр.
Как да запазим хляба мек?Там хлябът ще се запази мек и свеж в продължение на 2-3 дни след което повишената влажност и отсъствието на светлина в съчетание с ниско съдържание на кислород ще стана причина за размножаване на плесени....
19 Окт.
Великденски козунак на конци - много мек и пухкавЩе ви е нужен ринг 27 см.
Пресяваме си брашното, за да влезе въздух в него. След това си затопляме млякото леко на котлона. Прибавяме към него 1 с.л. от захарта, 1 с.л. от брашното и сухата мая.
Леко разбъркваме и...
14 Април
2
Как да направим хляба мек и бухнал?Първото условие за приготвяне на пухкав хляб е той да бъде добре изпечен. Вътрешността на правилно изпечения хляб остава мека, а коричката е хрупкава. За да е въздушен и мек, му е необходим набухвател....
05 Окт.
Как да си приготвим мек хлябДомашен хляб 2
Необходими продукти: 500 г готова смес за печене на ръжено-пшеничен хляб, 350 мл хладка вода....
01 Юни
2
Мек ШанкърМек шанкър е бактериално заболяване, предаващо се по полов път. Мек шанкър се причинява от бактерии, наречени Hemophilius dicrey.
Това са бактерии, които изглеждат като къси и тънки пръчици, достигат дължина до два...
03 Август
Мек шанкърКакво е мек шанкър
Мек шанкър представлява бактериално заболяване, което се предава само по полов път. Причинява се от бактерии, наречени Hemophilius dicrey. Тези бактерии изглеждат като тънки и къси пръчици, с дължина...
03 Април
Да си направим пухкав марокански хлябХлябът в Мароко се нарича Хобз. Той е неделима част от всяко хранене в екзотичната храна. Хобз е кръгъл и плосък хляб, наподобяващ пита, с дебела, но пухкава кора....
21 Ноем.
Мек домашен хлябГотовият хляб се изважда от фурната, напръсква се отново с малко вода и отново похлупва с капак.
След като престои малко така и се задуши получавате мек и мек домашен хляб....
12 Февр.
Как да запазим пресен хляба?Днес има голямо разнообразие от видове хляб и цената му достига от 80 стотинки до 6 лева за килограм. Това не е проблем, нека да има за всеки джоб и вкус. Но как да запазим хляба пресен най-дълго?...
29 Септ.
Бели Нощи - черни дниСлагаме ликьора в една чаша, после джонито. Поставяме на 2 клечки по две черешки и е готово....
27 Май
Питка за почивните дниПърво маята се разтваря заедно със захарта в част от топлото прясно мляко. След като шупне се добавя в брашното заедно с олиото, останалото прясно мляко, солта, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре на питката...
24 Септ.
Туршия за 3 дниЗелето се нарязва на ситно и се претрива с ръце. Морковите се режат на полумесеци, а чушките на малки лентички.
Всички зеленчуци се слагат в голяма тава(за да се съберат и да има възможност да се разбъркват).
Саламурата...
24 Февр.
Бели Нощи - черни дниСлагаме ликьора в една чаша, после джонито. Поставяме на 2 клечки по две черешки и е готово....
27 Май
Мек сладкиш с кокосов кремЗа рецептата мек сладкиш с кокосов крем, счупете яйцата в купа, сложете захарта и разбийте на пухкав крем. В друга купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол....
15 Януари
2
Погача за бебе - 40 дниПрясното мляко се затопля. Добавя се кубчето мая и 1 с.л. захар. Разбърква се и се оставя да се активира. Брашното се пресява в голяма тава.
Прави се кладенче по средата. Чукват се яйцата, като един от жълтъците се отделя...
04 Окт.
Течен Шоколад за Коледните ДниЩе приготвим любимият ми вид горещ шоколад, чиито произход не съм съвсем сигурна дали е италиански. Всички знаем за обикновената вода с шоколад на прах, но за тези от вас, които обичат по-пълноценен вкус от горещия си шоколад...
21 Дек.
Студено Фрапе за топли дниТака приготвям моето фрапе без шейкър или други подходящи за целта джаджи.
В две чаши сипвам по 200 мл студено прясно мляко. Ако използвате по-големи чаши, увеличете дозата.
В шише от минерална вода изсипвам кафето...
29 Април
3
Топъл хляб за студени дниВнимателно вземете тенджерата, поставете домашния хляб и върнете във фурната за 30 мин под капак.
Сложете съд с вода на дъното на фурната, махнете капака и допечете топлия хляб за студени дни за още 15 мин....
16 Август
Бърз таратор за летните дниКиселото мляко се изсипва в тенджера и се разбърква. После постепенно се добавя водата.
Краставицата се обелва, настъргва и се добавя към млякото.
Овкусява се със сол и чесън. Накрая се добавя и олиото. По желание...
07 Юли
1
Мек и сочен кекс с тикваЗа кекса разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на много пухкав крем....
17 Май
1
Мек и вкусен щрудел с макСмесете смлените макови семена, захарта и ваниловата захар. Залейте с горещото мляко и разбъркайте добре, оставете пълнежа да се охлади добре.
Към топлото мляко добавете маята, чаена лъжичка брашно и захар. Оставете 15...
29 Май
Мек кекс с лешници и стафидиДобавете жълтъците и отново разбивате за 3 минути до пухкав крем. Към тях прибавете олиото и млякото и разбъркайте....
21 Дек.