Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кифлички с шоколад или мармаладКифлички с шоколад или мармалад
17 Дек.
Не се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал. Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
Кифли с мармалад или шоколадКифли с мармалад или шоколад
20 Февр.
2
Всяко парче се маже с мармалад или шоколад и се увиват на кифлички. Нареждат се в намазнена тава и се мажат с разбит жълтък отгоре....
Сладкиш Мокър пясъкСладкиш Мокър пясък
10 Март
1
Добавете и сушените плодове, орехите и шоколада на парченца. Настържете портокаловата кора вътре на много фино ренде, стараейки се да не обхващате бялата част, за да не нагарча....
Винена пянаВинена пяна
10 Януари
Поставете съда в тенджера с гореща вода и разбийте продуктите с миксера, докато се образува гъста пяна....
Плодова пянаПлодова пяна
21 Април
Подходяща добавка е към кейк или козунак....
Гроздова пянаГроздова пяна
24 Август
Смесете гроздето с минералната газирана вода и лимоновото сорбе в кухненски робот или блендер и пасирайте, докато се получи гладка смес. Сипете смутито с грозде в 2 чаши и поднесете веднага....
Ягодова пянаЯгодова пяна
29 Юли
Ягодите се нарязват, пасират се и се загряват на бавен огън за 10 минути, като се добавя пудра захар. Охлаждат се. Добавя се сметаната и се разбива до пухкав крем. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с пюрето....
Шоколадова пянаШоколадова пяна
24 Дек.
Шоколадът се разтопява на водна баня. Прибавят се захарта, 2 с. л. вода и се разбърква, докато се разтопи захарта. Постепенно се прибавят жълтъците и се разбърква на водна баня, докато сместа се сгъсти....
Черен или млечен шоколадЧерен или млечен шоколад
11 Дек.
Има безброй ползи от шоколад. Но не всички видове шоколад са еднакви. За да извлечете ползи, трябва да се храните правилно. Има спор кой вид шоколад е по-здравословен - черен или млечен шоколад....
Мини кроасани с шоколад или фъстъчено маслоМини кроасани с шоколад или фъстъчено масло
19 Дек.
Когато станат готови и докато са още топли се намазват с разтворен желатин и се поръсват с настърган шоколад или натрошени лешници/фъстъци. Мини кроасаните с шоколад или фъстъчено масло са страхотни!...
Да си направим пяна на капучино или кафеДа си направим пяна на капучино или кафе
22 Май
Лесно ще направите ефектна пяна за капучино и кафе, ако имате кафе машина с приставка за пара, с чиято помощ ще направите млечна пяна. Необходимо ви е прясно мляко, по възможност пълномаслено, което се налива в каничка...
Шоколадов кекс с течен шоколад и кафеШоколадов кекс с течен шоколад и кафе
26 Окт.
Когато шоколадовият кекс с течен шоколад се изпече, внимателно го изваждаме от формата и го намазваме с течен шоколад, докато е още топъл....
Шоколад с бекон или кои са най-странните шоколади на пазара?Шоколад с бекон или кои са най-странните шоколади на пазара?
11 Окт.
Фирмата е известна с иновативните си кулинарни приумици, като често прави съчетания от рода на Лайм и кориандър и Смокиня, копър и бадем. Продуктите ѝ са нетрайни, но пък за сметка на това са с биопроизход....
Гореща шоколадова пянаГореща шоколадова пяна
02 Окт.
Жълтъците се разбиват със захарта до пяна и към тази смес се добавя какаото на прах. Разбърква се, добавя се брашното и млякото....
Торта Африканска пянаТорта Африканска пяна
09 Януари
Отстрани също се намазва с крем и се поръсва с орехи или се прави украса по избор с орехите и сметана. Оставя се за 6 часа в хладилника....
Коктейл Златна пянаКоктейл Златна пяна
29 Юли
Соковете се смесват, добавя се индийското орехче, разпределят се в две високи чаши, пълни на една трета с лед, и се украсяват с листенца мента. Преди да се напълнят с лед, ръбовете на чашите се топват във вода и след...
Коктейл Морска пянаКоктейл Морска пяна
05 Септ.
Поднасяме коктейла Морска пяна с украса по избор...
Плодов сладкиш с орехов пясъкПлодов сладкиш с орехов пясък
27 Август
3
За ореховия пясък разбъркайте смлените орехи с какаото, 1 с.л. пудра захар, разтопените 2 с.л. масло и няколко пресни малини. Трябва да се получи ронлива, но мека смес. Разпределете я върху обърнатия плодов сладкиш....
МагданозМагданоз
30 Януари
4
Магданоз в кулинарията Магданозът е универсална подправка, която се използва във всякакви ястия - супи, яхнии, салати, месни и зеленчукови гозби....
Шоколад с ягодиШоколад с ягоди
21 Юни
Опитайте този шоколад с ягоди, става много вкусно!...
Шоколад с ромШоколад с ром
21 Януари
Разтопете натрошения шоколад в емайлиран съд на водна баня. След като се разтопи, добавете маслото. Бъркайте до гладка смес и снемете от котлона....
Суфле върху бананова пянаСуфле върху бананова пяна
31 Окт.
Накисвате желатина в студена вода. Увивате с хартия за печене 4 цилиндрични формички за печене, така че хартията да е около 2 см по-високо от ръба на формичката. Бананите се намачкват с вилица, смесват се с лимоновия...
Сос с винена пянаСос с винена пяна
05 Юли
Този сос е подходящ за екзотични плодови салати, салати с череши или горски плодове....
Домашен шоколад с медДомашен шоколад с мед
09 Март
Съдържанието на какао в домашния шоколад е 77%. Домашният шоколад с мед е готов....
Домашен шоколад с рожковДомашен шоколад с рожков
04 Март
В съд поставяме какаовото масло да се разтопи на слаб огън. Може и на водна баня. След като е готово, поставяме течния мед, брашно от рожков и какао на прах. Разбъркваме добре, след което изливаме във формички и се...