Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеДруга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време.
Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
27 Януари
Защо се накисват ядкитеВижте още:
- Ползи от накиснатите семена;
- Ползите от яденето на накиснати бадеми....
27 Януари
Защо и как се накисва чия?Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
30 Януари
Коктейл Това ли е всичко?Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре.
Пресипваме в охладена коктейлна чаша.
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко?...
30 Окт.
Елдата накисва ли се?Да, елдата се накисва. Тази суперхрана е ценна, защото има богато съдържание на протеини, захари, фибри и още на лимонова и ябълкова киселина....
28 Ноем.
Как и защо се накисват бадемите?Покрийте ги и им позволете да се накиснат за 8 часа. Изцедете водата, отделете обелката и съхранявайте ядките в хладилника в пластмасов контейнер....
25 Ноем.
Защо гъбите са полезни за сърцетоГъбите са една от най-уникалните природни храни. Става въпрос за ядливите гъби, защото на всички са известни пораженията, които нанасят отровните им двойници....
04 Август
Как и защо да накисваме листните зеленчуциИма 3 варианта - накисване в разтвор от:
- вода и сол;
- вода и оцет;
- вода и сода за хляб....
09 Май
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни.
Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
02 Ноем.
Кога се берат гъбитеБрането на гъби е процес, изискващ дълбоки познания и доза неувереност. И най-малкото съмнение трябва да е повод за притеснение. Добър съвет е да не се берат гъби, които са непознати....
08 Юли
1
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Трябва ли да се белят гъбите?Не е трудно да приготвите ястие с гъби, защото като цяло гъбите не се нуждаят от кой знае колко продължителна кулинарна обработка....
08 Януари
Гъбите алерген ли са?И тук, за съжаление на любителите напържоли с гъбен сос или вкусни пълнени гъби трябва да отбележим, че гъбите са алерген от групата на високо алергизиращите продукти, наред с кравето мляко, рибата, яйцата, шоколада,...
07 Март
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май