Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастърма без консервантиПастърма без консерванти
16 Ноем.
2
За направата на тази пастърма без консерванти измийте филето и го подсушете. Вземете тавичка и покрийте дъното с половината пакет сол. Сложете отгоре свинско филе и го покрийте плътно с останалата половина сол....
Вкусен шаран консерва на фурнаВкусен шаран консерва на фурна
25 Април
В тиган се загрява олио и се задушават до омекване, слага се сол на вкус. Добавят се подправки на вкус и доматите от консерва. Оставя се на котлон около 5 минути, отстранява се от огъня....
Кои са най-опасните консерванти и добавки в месата и колбаситеКои са най-опасните консерванти и добавки в месата и колбасите
18 Юли
Все по-често към продукти с по-ниско качество се добавят съставки, чиято цел е да се увеличи обема и теглото на крайния продукт, тоест заради икономическата изгода, а не в интерес на крайния потребител....
Домашен Ябълков Оцет без КонсервантиДомашен Ябълков Оцет без Консерванти
26 Април
7
Водата и ябълките се разбъркват помощта на дървена лъжица. Съдът се покрива с марля и се слага на светло, проветриво място. В продължение на 10 дни ябълките се разбъркват с дървената лъжица поне два пъти на ден....
Консерва от рибаКонсерва от риба
11 Дек.
3
Като ги сварите изваждате бурканите и ги обръщате с капачката на долу да стоят едно денонощие и след това си ги складирайте в мазето. Страхотно мезе за неочаквани и очаквани гости. Консервата от риба е готова....
Натурален сок без термична обработка и консервантиНатурален сок без термична обработка и консерванти
16 Февр.
Няма заваряване, няма друг консервант освен захарта, макар че за сигурност е напълно безопасно да се добавят 10 г калиев сорбат на 5 литра от готовия сок....
Домашен шоколад без Е-та и консервантиДомашен шоколад без Е-та и консерванти
07 Дек.
Домашният шоколад без Е-та и консерванти е чуден!...
Потребители искат светофари на етикетите на хранитеПотребители искат светофари на етикетите на храните
08 Март
2
Производителите на хранителни продукти в България да посочват върху етикетите състава на мазнини, наситени мазнини, сол и захар на „принципа на светофара", призовават от асоциация „Активни потребители"....
Как се прави щрудел - наръчник на новакаКак се прави щрудел - наръчник на новака
02 Ноем.
Едва ли има човек, който не обича щрудели. Това са едни от най-вкусните десерти, известни по света. Ако ги обичате, или пък не, ако искате да си ги приготвите, но не знаете как, то следващите редове са за вас. Родината...
Домашна консерва от херингаДомашна консерва от херинга
21 Март
Добавя се доматеното пюре и заедно с него ври още 20 минути, докато остане на мазнина. Като изстине, се пресипва в буркани и се консумира след 2 дни, когато костите вече са стопени....
Домашна консерва от гъбиДомашна консерва от гъби
11 Юни
След изстиването им ги подредете плътно в буркан с дафиновия лист и зрънцата черен пипер и ги залейте с водата от бланширането, посолена на вкус....
Какъв консервант се слага на маслините?Какъв консервант се слага на маслините?
24 Ноем.
В тях като консерванти се добавят сол, както и различни сулфити....
Наръчник на вегетарианеца: Видове мисоНаръчник на вегетарианеца: Видове мисо
30 Март
Мисото е традиционна японска подправка, която се радва на голяма популярност в света на вегетарианците. Тя се приготвя от ферментирал ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол, в комбинация с традиционна японска...
Наръчник на градинаря: пролетна сеитбаНаръчник на градинаря: пролетна сеитба
11 Април
Сеитбата на зеленчуковите култури на открити площи се дели на пролетна, лятна, есенна и предзимна. Пролетната сеитба съвсем логично се извършва през пролетта. Това става, когато стане възможно да се работи на полето,...
Как да намалим приема на опасни консервантиКак да намалим приема на опасни консерванти
04 Ноем.
В повечето случаи обаче производителите добавят консерванти, за да удължат срока на годност и да подобрят външния вид на предлаганата от тях стока....
Най-опасните консерванти в хранитеНай-опасните консерванти в храните
09 Ноем.
Е250 можем най-често да срещнем в наденици и кренвирши – тази добавка е канцерогенна и продукти, които съдържат този консервант, са забранени в някои страни....
Отглеждане на разсад - наръчник на новакаОтглеждане на разсад - наръчник на новака
01 Юли
Най-добрият вариант е готова почва от магазин, в която вече има всичко необходимо, включително перлит (нова модна добавка от пореста скала от вулканичен произход, която задържа влагата добре и след това я дава на растенията...
Консерва от домати и морковиКонсерва от домати и моркови
26 Април
Така приготвената консерва е идеална за приготвяне на гювечи, супи и други ястия през зимата. Консервата от домати и моркови е готова....
Какво е VPN - наръчник на новакаКакво е VPN - наръчник на новака
23 Март
VPN (Virtual Private Network) представлява лична виртуална мрежа, която създава сигурна връзка между Вас и онлайн пространството, като Ви предоставя допълнителна защита и анонимност в мрежата. Чрез използването ѝ можете...
Наръчник за първата година на бебетоНаръчник за първата година на бебето
21 Окт.
През първата година от раждането на бебчето се случват много промени – началото е доста трудно. Всеки родител си представя какво ще е, щом дойде бебчето, но както и да си го представя, трябва да знае, че ще има известни трудности...
Градинарство - наръчник за начинаещиГрадинарство - наръчник за начинаещи
07 Юли
Няма по-приятна гледка от тази на една красива цъфтяща градина през пролетта. Градинарството може да бъде прекрасно хоби за релакс, начин за поддържане на връзка с природата, а и източник на продукти за трапезата. Затова...
Рибна салата с консерва от сайраРибна салата с консерва от сайра
14 Ноем.
Първо се нарежда рибата, на която са почистени костиците, после белтъците и морковите. Лукът се нарязва на ситно, залива се с гореща вода и след 20 минути се прецежда и реди върху морковите....
Натурални хранителни добавкиНатурални хранителни добавки
01 Април
И все пак, добавките са само добавки, допълнение към балансирано хранене. Те помагат на имунната ни система, като я стимулират да бъде устойчива срещу заболявания....
Как се правят мъфини - наръчник на новакаКак се правят мъфини - наръчник на новака
27 Ноем.
Добавят се и настърганите ябълки. Сухите съставки се смесват, прави се кладенче и се добавя мократа смес. Разбърква се с лъжица. Намазваме формите за мъфини с мазнина отвътре и ги пълним до 3/4 от обема им със сместа....
Как се прави ракия - наръчник на новакаКак се прави ракия - наръчник на новака
03 Ноем.
Когато се приготви, в първоначален вид е безцветна на външен вид, но ако се съхранява в бъчви и ако се сложат различни добавки, нейният цвят може да стане жълт или кафеникав....