Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастърма без консервантиЗа направата на тази пастърма без консерванти измийте филето и го подсушете. Вземете тавичка и покрийте дъното с половината пакет сол. Сложете отгоре свинско филе и го покрийте плътно с останалата половина сол....
16 Ноем.
2
Вкусен шаран консерва на фурнаВ тиган се загрява олио и се задушават до омекване, слага се сол на вкус.
Добавят се подправки на вкус и доматите от консерва. Оставя се на котлон около 5 минути, отстранява се от огъня....
25 Април
Кои са най-опасните консерванти и добавки в месата и колбаситеВсе по-често към продукти с по-ниско качество се добавят съставки, чиято цел е да се увеличи обема и теглото на крайния продукт, тоест заради икономическата изгода, а не в интерес на крайния потребител....
18 Юли
Домашен Ябълков Оцет без КонсервантиВодата и ябълките се разбъркват помощта на дървена лъжица. Съдът се покрива с марля и се слага на светло, проветриво място.
В продължение на 10 дни ябълките се разбъркват с дървената лъжица поне два пъти на ден....
26 Април
7
Консерва от рибаКато ги сварите изваждате бурканите и ги обръщате с капачката на долу да стоят едно денонощие и след това си ги складирайте в мазето.
Страхотно мезе за неочаквани и очаквани гости.
Консервата от риба е готова....
11 Дек.
3
Натурален сок без термична обработка и консервантиНяма заваряване, няма друг консервант освен захарта, макар че за сигурност е напълно безопасно да се добавят 10 г калиев сорбат на 5 литра от готовия сок....
16 Февр.
Потребители искат светофари на етикетите на хранитеПроизводителите на хранителни продукти в България да посочват върху етикетите състава на мазнини, наситени мазнини, сол и захар на „принципа на светофара", призовават от асоциация „Активни потребители"....
08 Март
2
Как се прави щрудел - наръчник на новакаЕдва ли има човек, който не обича щрудели. Това са едни от най-вкусните десерти, известни по света. Ако ги обичате, или пък не, ако искате да си ги приготвите, но не знаете как, то следващите редове са за вас.
Родината...
02 Ноем.
Домашна консерва от херингаДобавя се доматеното пюре и заедно с него ври още 20 минути, докато остане на мазнина.
Като изстине, се пресипва в буркани и се консумира след 2 дни, когато костите вече са стопени....
21 Март
Домашна консерва от гъбиСлед изстиването им ги подредете плътно в буркан с дафиновия лист и зрънцата черен пипер и ги залейте с водата от бланширането, посолена на вкус....
11 Юни
Какъв консервант се слага на маслините?В тях като консерванти се добавят сол, както и различни сулфити....
24 Ноем.
Наръчник на вегетарианеца: Видове мисоМисото е традиционна японска подправка, която се радва на голяма популярност в света на вегетарианците. Тя се приготвя от ферментирал ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол, в комбинация с традиционна японска...
30 Март
Наръчник на градинаря: пролетна сеитбаСеитбата на зеленчуковите култури на открити площи се дели на пролетна, лятна, есенна и предзимна.
Пролетната сеитба съвсем логично се извършва през пролетта. Това става, когато стане възможно да се работи на полето,...
11 Април
Как да намалим приема на опасни консервантиВ повечето случаи обаче производителите добавят консерванти, за да удължат срока на годност и да подобрят външния вид на предлаганата от тях стока....
04 Ноем.
Най-опасните консерванти в хранитеЕ250 можем най-често да срещнем в наденици и кренвирши – тази добавка е канцерогенна и продукти, които съдържат този консервант, са забранени в някои страни....
09 Ноем.
Отглеждане на разсад - наръчник на новакаНай-добрият вариант е готова почва от магазин, в която вече има всичко необходимо, включително перлит (нова модна добавка от пореста скала от вулканичен произход, която задържа влагата добре и след това я дава на растенията...
01 Юли
Консерва от домати и морковиТака приготвената консерва е идеална за приготвяне на гювечи, супи и други ястия през зимата.
Консервата от домати и моркови е готова....
26 Април
Какво е VPN - наръчник на новакаVPN (Virtual Private Network) представлява лична виртуална мрежа, която създава сигурна връзка между Вас и онлайн пространството, като Ви предоставя допълнителна защита и анонимност в мрежата.
Чрез използването ѝ можете...
23 Март
Наръчник за първата година на бебетоПрез първата година от раждането на бебчето се случват много промени – началото е доста трудно. Всеки родител си представя какво ще е, щом дойде бебчето, но както и да си го представя, трябва да знае, че ще има известни трудности...
21 Окт.
Градинарство - наръчник за начинаещиНяма по-приятна гледка от тази на една красива цъфтяща градина през пролетта. Градинарството може да бъде прекрасно хоби за релакс, начин за поддържане на връзка с природата, а и източник на продукти за трапезата.
Затова...
07 Юли
Рибна салата с консерва от сайраПърво се нарежда рибата, на която са почистени костиците, после белтъците и морковите.
Лукът се нарязва на ситно, залива се с гореща вода и след 20 минути се прецежда и реди върху морковите....
14 Ноем.
Натурални хранителни добавкиИ все пак, добавките са само добавки, допълнение към балансирано хранене.
Те помагат на имунната ни система, като я стимулират да бъде устойчива срещу заболявания....
01 Април
Как се правят мъфини - наръчник на новакаДобавят се и настърганите ябълки. Сухите съставки се смесват, прави се кладенче и се добавя мократа смес. Разбърква се с лъжица. Намазваме формите за мъфини с мазнина отвътре и ги пълним до 3/4 от обема им със сместа....
27 Ноем.
Как се прави ракия - наръчник на новакаКогато се приготви, в първоначален вид е безцветна на външен вид, но ако се съхранява в бъчви и ако се сложат различни добавки, нейният цвят може да стане жълт или кафеникав....
03 Ноем.