Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Странни обичаи в различните страниВ Япония кръвната група е от голямо значение
Японците са странни не само за нас, а може би за целия свят....
17 Февр.
1
Национални ястия на европейските страниМного голяма част от националните ястия на различните европейски държави използват сходни продукти, но все пак вкусово нямат нищо общо....
04 Август
1
Типични южноамерикански ястияЮжна Америка е мистерия и чудо, люлка на древни цивилизации и на уникална природа. Този континент е пъстър свят от високи върхове, величествени водопади, обширни плата, гъсти, непроходими тропически гори и спиращи...
15 Май
Много странен и вкусен сладкишВнимание! Мармаладът трябва да е доста гъст, дори твърд, защото всеки мармалад по време на печенето има навика да изтича и да се спасява от плена на тестото.
Тавата за печене се приготвя предварително: намазва се с олио...
28 Януари
Типични ястия от словашката кухняИ все пак в словашките ястия има нещо, което много точно и по фин начин „носи” вкуса на Словакия....
07 Февр.
Суеверията в различните страниВ славянските страни се смята, че срещата с черна котка носи нещастие. Единственият начин да неутрализирате срещата с черната котка, е да се изплюете през лявото си рамо. В Англия обаче черната котка носи щастие....
10 Юни
6
Как приготвят чай в различните страниВ тази страна обикновено на 2 чаени чаши вода се поставят 3 чаени лъжички чай.
Запарването става за 5 минути....
01 Дек.
Как приготвят палачинки в различните страниНе е ясно кой пръв е измислил идеята за палачинките, но е факт че са популярни на всякъде по света, като в различните държави се приготвят от различни продукти и по различен начин....
17 Февр.
Национални ястия в арабската кухняЕто какво е важно да знаете за националните ястия на някои от арабските държави:
1. Мароко
За национално ястие на тази известна с архитектурата и с прекрасните си плажове държава се счита кускусът....
31 Юли
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Типичният училищен обяд в 10 страни по светаПо този повод веригата ресторанти Sweetgreen сравняват училищния обяд в 10 страни по света....
05 Окт.
С каква храна борят махмурлука в различните страниЯпонците, от друга страна, си приготвят супа Рамен, кръстена на специалния вид фиде – рамен. Тя е със зеленчуци, различни подправки и сурово яйце....
01 Януари
Това похапват в киното зрителите от различните страниКогато стане дума за похапване по време на кинопрожекция, повечето от нас асоциират този момент с ядене на пуканки. И как иначе, като тази храна е вероятно най-известното лакомство, което се продават наред с билетите за...
20 Септ.
Каква е красавицата в различните страни по светаСъгласно чертите и формите на известните личности, различните страни по света определят своите икона на женската красота....
05 Септ.
Албанска кухня - национални ястия и традицииВ албанската кухня се използва много царевица, която служи за приготвяне на различни видове ястия. В албанската кухня се използва много зехтин.
Рибата с картофи е едно от най-популярните ястия в Албания....
13 Юли
Копривен сос за зеленчукови ястияТози сос е подходящ за печени картофи, различни зеленчукови кюфтета или каквото обичате.
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
10 Май
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода....
02 Ноем.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Типични вегетариански храниИзползва се за подправяне на супи и като съставна част от редица други ястия, главно като овкусител. Ароматът на мисото варира от лек и слабо интензивен в светлото мисо до по-наситен в тъмното....
24 Ноем.
Типични китайски десертиМалко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
04 Февр.