Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Не прекалявайте с тези храни, колкото и да са полезниДруги полезни храни, с които не бива да прекаляваме, са животинските протеини. Реално, те се считат за градивните елементи на тъканите, клетките и хормоните....
26 Май
Не подценявайте куркумата! Ето за какво е полезнаЕто какви са ползите на куркурмата за здравето и какво лекува:
Депресия
Няколко съединения в куркумата са изключително полезни за здравето, като най-известният от тях е куркумин....
20 Март
Полезни свойства на куркуматаИма съвсем лек аромат и вкус и е изключително полезна за много голяма част от болежките ни....
23 Окт.
1
Не прекалявайте със слънчогледовото олиоСлънчо-глед. Нали се сещате откъде идва името на ярко-жълтото растение? Прилича на слънце и от ранни зори до мрак е вперило поглед в него.
Слънчогледът е дошъл по нашите георграфски ширини от Америка. Именно заради вечния...
02 Окт.
Полезна салатаПочистете добре всички продукти. Настържете морковите и ябълката на тънки ленти с помощта на ренде. Настържете кората на лимона, а репичките нарежете на тънки ивички.
Омесете всички продукти като със сока на лимона първо...
16 Дек.
Полезна салатаПочистете добре всички продукти. Настържете морковите и ябълката на тънки ленти с помощта на ренде. Настържете кората на лимона, а репичките нарежете на тънки ивички.
Омесете всички продукти като със сока на лимона първо...
16 Дек.
Наистина ли куркумата е чак толкова полезна?За куркумина освен това се смята, че е от полза за предотвратяване на инсулиновата резистентност....
09 Май
Куркумата е полезна за здравето на мозъкаКуркумата е често използвана съставка в блюдата на източната кухня. Тя е полезна не само в храненето, но и като лечебно средство....
21 Окт.
Ето защо не трябва да прекалявате с шоколадаБлагодарение на големите количества антиоксиданти в тъмния шоколад може да се каже, че шоколадът е полезен за здравето.
Но прекомерната консумация може да доведе до нежелани ефекти и реакции....
28 Май
Кога куркумата може да е по-скоро вредна, отколкото полезнаНо така безвредната и полезна подправка има своя недостатък! Тя е вредна, ако сте в процес на лечение на обструкция на жлъчните пътища....
05 Юли
Не прекалявайте с месо, заплашва ви слепотаКолкото е големи почитатели на мръвките да сте, знайте, че не бива да прекалявате с тях. Хората, които за една седмица консумират повече от 10 порции месо, са заплашени да развият слепота в по-късна възраст....
14 Дек.
1
Полезна многоцветна салатаЗа овкусяването е необходимо да изстискате сока от половин лимон, да разтворите кристалите морска сол в него и добавите зехтин на вкус. С това вашата цветна и много полезна салата е готова.
Добър апетит!...
22 Март
2
Полезна Спаначена МанджаМоже да сервираме манджата с кисело мляко или с нискомаслена заквасена сметана....
14 Март
Полезна зеленчукова супаВ тенджера се слага вода да кипне и в нея се сипва лука и чушките да покипят 10 - 15 минути.
През това време се нарязват картофите и тиквичките на кубчета и те се слагат в кипящата вода, да покипят до сваряване....
06 Май
Полезна Тахан халваНе е необходимо да чакаме халвата да се стегне.
Можем да я извадим от формата и да я нарежем и сервираме веднага....
20 Август
Вижте защо не бива да прекалявате с градински чай!Градинския чай се използва векове наред в кухнята и медицината. Проучванията показват, че това растение за първи път започва да расте в Средиземноморския регион и Централна Азия, но сега може лесно да се отглежда навсякъде...
31 Май
2
Шест продукта, с които не бива да прекалявамеОранжевите хрупкави зеленчуци са наситени с минерали и витамини, които са много полезни за здравето....
05 Февр.
2
Вижте защо не трябва да прекаляваме със спортаИзвестен факт е, че най-подходящото време за тренировка е рано сутрин. Редица експерти препоръчват да правим упражненията си веднага след като станем от сън, още преди да закусим. Ново изследване на британски учени...
10 Юни
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Може и да е модерно, но не прекалявайте с тези тенденцииИма няколко модни тенденции, с които не бива да прекалявате, защото вместо стилно може да изглеждате доста пошло. Стремете се тоалетът ви да изглежда красиво, а не твърде провокативно....
11 Юни
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
24 Април
4