Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко невероятни причини да похапваме ревенРевенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
12 Окт.
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Защо да похапваме по-често печен нахутПеченият нахут предлага няколко компонента, които насърчават здравето на сърдечно-съдовата система....
24 Май
5 причини да похапвате често помелоПриятните вкусови качества на плода обаче съвсем не са единствената причина той да бъде консумиран. Прекрасното помело има важни ползи за здравето ни и 5 от тях можете да откриете в нашата галерия.
page1....
26 Януари
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеИма и няколко изследвания на учени, в които се посочва, че този плод е полезен дори в борбата срещу стареенето....
19 Окт.
Гарнитура от печен лукПодредете ги в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 190 градуса до лек загар....
20 Март
Печен лук на фурнаЛукът се пече около 40 - 45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до покафеняване и омекване.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз....
29 Март
1
Печен лук във фолиоВсяка глава лук се разрязва на 4, без да се стига до основата. След това се правят още няколко разреза....
10 Дек.
4
Печен лук по френскиСложете по няколко листенца розмарин и го увийте с фолиото.
Печете пълнения лук за около 30 минути на 180 °C.
Печеният лук по френски е страхотна гарнитура към различни меса и риби....
28 Февр.
Бъркани яйца с няколко вида лук и беконСлед няколко минути свалете бърканите яйца от котлона.
Бърканите яйца с няколко вида лук и бекон са готови....
16 Септ.
7 важни причини да похапвате повече бататиСъс сигурност бататите не могат да изместят познатите у нас картофи, но пък има много причини от време на време да редувате двата вида зеленчук....
27 Март
Дами, ето 7 причини да похапвате броколиБроколи е името на зеленчук, който през последните години си спечели славата на суперхрана. Това растение е родственик със зелето и карфиола, но според специалитет е дори по-полезно от тях.
Розичките броколи са...
30 Окт.
Картофена чорба с печен лукИзчистваме лука от обелките и печем на загрята фурна на 180 градуса за около половин час. Готовия печен лук нарязваме на малки парчета и заделяме настрани....
13 Дек.
Селска салата с печен лукПече се около 40 минути на 180°С-190°С.
След това се обелва и нарязва. Овкусява се с олио, сол и оцет....
21 Януари
Печен лук с орехов сосОставя се да престои 5-10 минути.
Преди да се сервира, лукът се обелва и полива с приготвения сос....
02 Март
Печен лук с чеснов сосПечем го на скара или на тиган, докато омекне.
През това време приготвяме чесновия сос по следния начин: разбиваме много добре киселото мляко и прибавяме настъргания на ситно ренде чесън и подправките....
26 Януари
Селска салата от печен лукВзимате 10-15 глави лук, не много големи и горе-долу с еднаква големина, за да се изпекат равномерно.
Лукът се слага в малка тавичка и се пече без да се бели в загрята на 180 градуса фурна до покафеняване....
02 Юли
Печен лук в Еър ФрайърЗа печен лук в Еър Фрайър вземаме си лука и го почистваме от люспите най-старателно.
Премахваме и първата горна част.
Всяка една главичка я нарязваме на четири или шест части от горната ѝ страна....
08 Февр.
Печен червен лукПокрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън.
Прехвърлете ги в чиния и оставете настрана, за да изстинат. Махнете шишчетата и нарежете всеки лук наполовина напречно....
04 Окт.