Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гак: Непознатият плод с чудни свойстваПлодът Гак расте в по-топлите части на Югоизточна Азия. Плодовете са с размерите на малък пъпеш и когато узреят придобиват тъмнооранжев цвят. Имат бодлива кора, която не е годна за консумация.
Вътрешната сърцевина е...
03 Юни
Чудният плод помелоЗнаете ли колко полезно за вашето здраве може да бъде помелото! Удивително полезно!
Помелото е тропически плодове от вида Цитруси. Теглото на големите екземпляри от плода може да достигне до 10 кг! Помелото може да...
21 Януари
3
Мелба горски плодВземете една чаша за мелба.
Сложите на дъното малко горски плодове (малини, къпини, боровинки), сложете няколко топки домашен млечен сладолед с горски плодове, гарнирайте със сладко от ягоди, котешки езичета и плодчета...
03 Август
Сурова торта Горски плодНаправете карамеления сос, като сложите захарта в тиган и я карамелизирайте до гладък карамел, сипете сметаната и сложете маслото. Разбъркайте до разтопяване и махнете от котлона.
Направете крема, като сложите в купа сметаната...
05 Окт.
3
Ледено Фрапе Горски плодПоставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди.
Ако вашият блендер не е подходящ за разбиване на лед, тогава него...
03 Август
Отглеждане на дърво черница в двораДървото черница, наричано още дуда, е добре познато плодно дърво у нас, тъй като умерените ширини са най-подходящи, за да вирее добре....
18 Юли
Сладко от бели чернициОбръщате ги с капачката надолу, докато изстинат бурканчетата със сладко от бели черници....
14 Юни
Познавате ли този плод - той лекува всичко!Горчивият пъпеш, известен още като Момордика, е екзотично многогодишно растение, напомнящо тиквичка. Разпространено е в Югоизточна Азия, Индия, Китай, Южна Америка, където от години се използва като хранителен продукт...
14 Август
Уникален лучникЗахарта и маята се разтварят в 250 мл топла вода. Сместа се оставя настрана за десетина минути.
Междувременно се пресява брашното и се смесва със солта, маята, олиото. Замесва се тесто, което се намазва с олио и се слага...
06 Януари
Уникален джоланМесото се нарязва на жулиени. Слага се в тенджера с водата.
Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се добавят с всички останали подправки. Вари се на слаб огън 3.5-4 часа. Оставя се да изстине и да се желира (аз го приготвих...
12 Януари
Пилешки дробчета с плод от хвойнаПилешките дробчета се измиват, изрязват се сухожилията и се режат на парченца.
В зехтинът се запържват пилешките дробчета, прибавят се лукът, чесънът, мащерката и черен пипер.
Държи се на огъня около 4 мин. Прибавя...
06 Март
Три идеи за домашен сладоледЕдин от начините да се разхладим в летните жеги, е похапването на вкусен сладолед. Няма човек, който не обича това ледено изкушение.
Много от върлите му почитатели предпочитат сами да си го приготвят у дома. Така...
08 Юли
Три идеи за пълнени чушкиПълнените чушки с кайма и ориз са едно от най-често приготвяните в България ястия. Традиционно на Бъдни вечер се поднасят пък сухи чушки, пълнени с боб. Но за да разнообразите малко менюто си можете да напълните...
12 Ноем.
Три идеи за плодови киселиКогато говорим за кисели в никакъв случай не си мислете, че става въпрос за нещо кисело на вкус. Точно напротив- киселите са вид сладки десертни кремове, които са любими на малки и големи.
Приготвят се изключително...
31 Юли
Идеи за уникално вкусен хумусХумус е традиционна разядка в страните от Близкия Изток. Той се приготвя от сварен нахут, към който се добавят различни подправки и добавки. Един семпъл хумус се прави от нахутени зърна, сусамов тахан, лимонов сок, чесън...
31 Март
Чудни балатонкиПечем чудните балатонки на 170 градуса за 25-30 минути.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа...
08 Дек.
1
Чудни кренвиршкиРазтопете маста и я смесете с олиото.
Пресейте брашното с бакпулвера. Прибавете към тях сухата мая и солта.
Затоплете прясното мляко и разтворете в него захарта. Прибавете ги към брашното, заедно с олиото и маста....
02 Ноем.
Чудни хлебчетаСмесват се всички продукти без брашното. Разбърква се и се прибавя брашното, до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете. Оставя се да удвои обема си.
Разделя се на топки според желаната големина...оставя се...
28 Януари
Чудни кремкиНаправете крема, като в касерола сипете половината мляко със захарта, маслото и ванилията.
Поставете на котлона и оставете да кипне.
В купа разбийте яйцата с брашното и останалото мляко, така че да няма брашнени бучки...
18 Април
1