Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три идеи за домашен сладолед

Три идеи за домашен сладолед

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Сладолед

Един от начините да се разхладим в летните жеги, е похапването на вкусен сладолед. Няма човек, който не обича това ледено изкушение.

Много от върлите му почитатели предпочитат сами да си го приготвят у дома. Така те сами избират съставките и количеството, с което да си приготвят. Тук ще намерите три лесни идеи за приготвянето на домашен сладолед. Ето ги и тях:

Бърз домашен сладолед

Необходими продукти: 2 чаши течна сметана без вкус, малка опаковка подсладено кондензирано мляко, няколко капки ванилов екстракт, няколко пресни ягоди, малини или други плодове, 1 млечен или черен шоколад, захар - по желание

Начин на приготвяне: Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава. Към нея се добавят кондензираното мляко, ванилията, натрошеният шоколад и нарязаните на средно големи парчета плодове.

Шоколадов Сладолед

Всичко се разбърква добре. Получената смес се изсипва в пластмасова кутия с капак и се прибира във фризера. След няколко часа сладоледът е готов. Може да се декорира с бисквити, ядки и различни сиропи за сладолед.

Шоколадов домашен сладолед

Необходими продукти: 1 ч.ч. вода, 4 с.л. захар, 200 г млечен шоколад, 300 мл бита сметана, 1 жълтък, 1 ванилия.

Начин на приготвяне: Захарта и водата се смесват в тенджера и се загряват на умерен огън. Сместа се разбърква до стопяването на захарта. Към нея се добавя шоколадът. Бърка се постоянни, докато не се разтопи. Когато това стане, се прибавя и жълтъкът.

Ягодов Сладолед

Сместа се сваля от котлона. Когато изстине, към нея се добавя и сметаната. Разбърква се добре, след което се изсипва в машина за сладолед или в съд и в камерата на хладилника, като от време на време се разбърква. Сладоледът е готов за консумация минимум след час.

Ягодов домашен сладолед

Необходими продукти: 2 белтъка, 1 чаена чаша пудра захар, 1 ванилия, 200 г ягоди, 2-3 с.л. бита сметана

Начин на приготвяне: Ягодите се пасират, така че да останат на парченца. Белтъците се разбиват с пудрата захар на сняг и се добавят към ягодите.

Разбъркват се добре и се прибират във фризера, докато замръзнат. Сладоледът се сервира в чаши за сладолед, гарниран със сметаната и резенчета ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest