Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиЩом чуят думата нишесте, повечето хора си правят асоциация с различни сладки изкушения, паста и други не толкова полезни храни, най-вече за тяхното тегло. Необходимо е да разберете обаче, че има различно между обикновеното...
28 Февр.
Оранжево смутиВключете блендера за 2-3 минути и вашето оранжево смути е готово.
Доста освежаваща и полезна напитка за добър старт на деня....
29 Януари
3
Здравословно оранжево смутиЗдравословното оранжево смути се консумира с наслада.
Чудесно начало на деня....
24 Март
Оранжево вино: ползи и правилно съчетание с храниОще една причина да пиете оранжево вино по-често.
Вижте още за оранжевото вино!...
19 Юни
Оранжево пюре за децаСлагаме да варим всичко в тенджера под налягане, защото става по-бързо.
След това ги вадим от водата и ги пасираме с пасатор, заедно с добавеното масло.
След това слагаме захар или сол. Със захар става много хубаво...
19 Май
Оранжево пюре за злояди бебетаМорковите, пащърнакът и белият морков се обелват, нарязват и се слагат да врят.
След това се слагат и останалите продукти, като е важно това да стане поне 10-15 минути след това.
След като се сварят хубаво, зеленчуците...
08 Февр.
Оранжева лещаРедовното ядене на оранжева леща е радост за сърцето;
Предотвратява бързото стареене
Изобилието от антиоксиданти, фибри, протеини, други основни витамини и минерали повишават имунитета на тялото при консумация на продукта...
28 Март
Консумацията на вино при високо кръвноДоказано е също, че консумацията му спомага за увеличаване на добрия холестерол за сметка на лошия. Това е много положителна черта на виното, дори и резултатите да са минимални....
05 Април
7
Етикет при поднасянето и консумация на червено виноНяма нищо по-отпускащо и по-релаксиращо от чаша червено вино след дълъг и тежък ден и хубава книга в другата ръка. Ще си отпочинете чудесно, дори само за два часа, а и ще позабравите за редовните работни проблеми.
Но,...
25 Април
1
Етикет при поднасянето и консумация на бяло виноНа 4 август пък в САЩ са решили да отбелязват Деня на бялото вино, което пък е повод за нас да поговорим малко повече за етикета при поднасянето и консумация на бяло вино....
03 Август
Туршия за бърза консумацияСлед 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
09 Окт.
1
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолуто за бърза консумация е готово.
Източник: Ралица Николаева...
28 Дек.
Съчетание на цветовете – оранжевоПри облеклото няма значение – еднакво ефектно изглеждат както черно с малко оранжево, така и оранжево с малък акцент в черен цвят....
14 Окт.
Мариновани патладжани за бърза консумацияИзвадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
06 Май
Мариновани тиквички за дълга консумацияМалките тиквички са за предпочитане в тази рецепта. Нарежете ги по дължина или на колелца.
Леко осолете и отцедете излишната вода.
В голяма купа ги полейте със соевия сос и около 5 с.л. олио. Разбъркайте много добре...
27 Юли
Претъпкано зеле за бърза консумацияНе е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце.
Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици....
18 Окт.
1
Домашна лютеница за директна консумацияОвиваме патладжана във фолио и слагаме във фурната на 200 градуса заедно с чушките, за да се изпекат за около 20 мин. След това ги задушаваме, докато обелим доматите и ги пасираме до пюре.
Нарязваме на ситно чесъна и...
28 Август
2
Мариновани чушки за бърза консумацияЧушките се изчистват от семената и с нож се цепват само отдолу до средата.
Приготвя се марината. В тенджерка се сипва оцетът, водата, олиото, солта, дафиновият лист и нарязани скилидки чесън. Поставя се на котлона да заври...
01 Септ.
Кисело зеле за бърза консумацияЗелето се измива и се нарязва наполовина. Слага се във вода да се изкисне за около 1 час.
След това го оставяте да се оцеди от водата. Нарязвате го на дребно и го посолявате като за салата. Омачквате го хубаво с ръце....
19 Окт.
Маринована сиврия за бърза консумацияНарежете на ситно пресните магданоз, копър и листа целина.
Почистете и нарежете глава чесън.
Пригответе маринатата, като смесите солта, захарта, оцета, зехтина и водата. Разбъркайте, докато се разтворят напълно солта...
14 Юли
Красиви градински цветя в оранжевоОранжеви Хризантеми
Тези красиви оранжеви градински растения се отглеждат в много нашенски градини, които успяват да красят до късна есен....
22 Март
Производство на горгонзолаПроизводството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
28 Ноем.
1