Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиУстойчиво нишесте - същност, консумация, ползи
28 Февр.
Щом чуят думата нишесте, повечето хора си правят асоциация с различни сладки изкушения, паста и други не толкова полезни храни, най-вече за тяхното тегло. Необходимо е да разберете обаче, че има различно между обикновеното...
Оранжево смутиОранжево смути
29 Януари
3
Включете блендера за 2-3 минути и вашето оранжево смути е готово. Доста освежаваща и полезна напитка за добър старт на деня....
Здравословно оранжево смутиЗдравословно оранжево смути
24 Март
Здравословното оранжево смути се консумира с наслада. Чудесно начало на деня....
Оранжево вино: ползи и правилно съчетание с храниОранжево вино: ползи и правилно съчетание с храни
19 Юни
Още една причина да пиете оранжево вино по-често. Вижте още за оранжевото вино!...
Оранжево пюре за децаОранжево пюре за деца
19 Май
Слагаме да варим всичко в тенджера под налягане, защото става по-бързо. След това ги вадим от водата и ги пасираме с пасатор, заедно с добавеното масло. След това слагаме захар или сол. Със захар става много хубаво...
Оранжево пюре за злояди бебетаОранжево пюре за злояди бебета
08 Февр.
Морковите, пащърнакът и белият морков се обелват, нарязват и се слагат да врят. След това се слагат и останалите продукти, като е важно това да стане поне 10-15 минути след това. След като се сварят хубаво, зеленчуците...
Оранжева лещаОранжева леща
28 Март
Редовното ядене на оранжева леща е радост за сърцето; Предотвратява бързото стареене Изобилието от антиоксиданти, фибри, протеини, други основни витамини и минерали повишават имунитета на тялото при консумация на продукта...
Консумацията на вино при високо кръвноКонсумацията на вино при високо кръвно
05 Април
7
Доказано е също, че консумацията му спомага за увеличаване на добрия холестерол за сметка на лошия. Това е много положителна черта на виното, дори и резултатите да са минимални....
Етикет при поднасянето и консумация на червено виноЕтикет при поднасянето и консумация на червено вино
25 Април
1
Няма нищо по-отпускащо и по-релаксиращо от чаша червено вино след дълъг и тежък ден и хубава книга в другата ръка. Ще си отпочинете чудесно, дори само за два часа, а и ще позабравите за редовните работни проблеми. Но,...
Етикет при поднасянето и консумация на бяло виноЕтикет при поднасянето и консумация на бяло вино
03 Август
На 4 август пък в САЩ са решили да отбелязват Деня на бялото вино, което пък е повод за нас да поговорим малко повече за етикета при поднасянето и консумация на бяло вино....
Туршия за бърза консумацияТуршия за бърза консумация
09 Окт.
1
След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолу за бърза консумация
28 Дек.
Кьопоолуто за бърза консумация е готово. Източник: Ралица Николаева...
Съчетание на цветовете – оранжевоСъчетание на цветовете – оранжево
14 Окт.
При облеклото няма значение – еднакво ефектно изглеждат както черно с малко оранжево, така и оранжево с малък акцент в черен цвят....
Мариновани патладжани за бърза консумацияМариновани патладжани за бърза консумация
06 Май
Извадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
Мариновани тиквички за дълга консумацияМариновани тиквички за дълга консумация
27 Юли
Малките тиквички са за предпочитане в тази рецепта. Нарежете ги по дължина или на колелца. Леко осолете и отцедете излишната вода. В голяма купа ги полейте със соевия сос и около 5 с.л. олио. Разбъркайте много добре...
Претъпкано зеле за бърза консумацияПретъпкано зеле за бърза консумация
18 Окт.
1
Не е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце. Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици....
Домашна лютеница за директна консумацияДомашна лютеница за директна консумация
28 Август
2
Овиваме патладжана във фолио и слагаме във фурната на 200 градуса заедно с чушките, за да се изпекат за около 20 мин. След това ги задушаваме, докато обелим доматите и ги пасираме до пюре. Нарязваме на ситно чесъна и...
Мариновани чушки за бърза консумацияМариновани чушки за бърза консумация
01 Септ.
Чушките се изчистват от семената и с нож се цепват само отдолу до средата. Приготвя се марината. В тенджерка се сипва оцетът, водата, олиото, солта, дафиновият лист и нарязани скилидки чесън. Поставя се на котлона да заври...
Чорбаджийски чушки за бърза консумацияЧорбаджийски чушки за бърза консумация
19 Окт.
Чорбаджийските чушки за бърза консумация са готови....
Пукани чушлета за бърза консумацияПукани чушлета за бърза консумация
13 Септ.
Пуканите чушлета за бърза консумация са чудни!...
Кисело зеле за бърза консумацияКисело зеле за бърза консумация
19 Окт.
Зелето се измива и се нарязва наполовина. Слага се във вода да се изкисне за около 1 час. След това го оставяте да се оцеди от водата. Нарязвате го на дребно и го посолявате като за салата. Омачквате го хубаво с ръце....
Салата Ропотамо за директна консумацияСалата Ропотамо за директна консумация
01 Дек.
Салатата Ропотамо за директна консумация е готова....
Маринована сиврия за бърза консумацияМаринована сиврия за бърза консумация
14 Юли
Нарежете на ситно пресните магданоз, копър и листа целина. Почистете и нарежете глава чесън. Пригответе маринатата, като смесите солта, захарта, оцета, зехтина и водата. Разбъркайте, докато се разтворят напълно солта...
Красиви градински цветя в оранжевоКрасиви градински цветя в оранжево
22 Март
Оранжеви Хризантеми Тези красиви оранжеви градински растения се отглеждат в много нашенски градини, които успяват да красят до късна есен....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....