Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Десерт Няма времеДесерт Няма време
22 Дек.
Слагаме за кратко да се стегне в хладилника. Сладкиша го зная от моя колежка, прави го когато не разполага с много време....
Няма такъв Миш-МашНяма такъв Миш-Маш
30 Януари
Чушките се нарязват на парчета със средна големина и се запържват в олиото. Към тях се прибавят доматите от консерва и доматеното пюре. Оставя се да поври за 15-тина минути....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как да съхраним лукаКак да съхраним лука
14 Март
Много важно е, след като сме произвели голямо количество лук, да успеем да го съхраним през зимата. Издръжливостта зависи от: - Качеството на сорта и отношението на дизахаридите към монозахаридите. Сортовете, при които...
Никога няма да се измъкнем от галактикатаНикога няма да се измъкнем от галактиката
19 Февр.
9
Американски учени твърдят, че според техните изчисления хората никога няма да могат да напуснат галактиката ни, дори да се научат да преодоляват разстояния със скоростта на светлината. Дори с най-съвременни технологии,...
Плачещ кексПлачещ кекс
11 Юни
Накрая добавяме прясното мляко и оставяме на котлона да се сгъсти, като разбъркваме постоянно (аз сложих вътре и около половин шоколад)....
Наоми Кембъл може скоро да се бракуваНаоми Кембъл може скоро да се бракува
27 Март
41-годишната Наоми Кембъл може съвсем скоро да мине под венчилото с руския милиардер Владислав Доронин....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Гозба Трите лукаГозба Трите лука
15 Януари
Котлонът се намалява на 2 или най-много на три и се оставя ястието да набъбне под похлупак. Източник на рецептата е д-р Лили Влахлийска...
Люспите от лука са полезниЛюспите от лука са полезни
22 Септ.
Всяка домакиня, когато бели лук, изхвърля люспите му на боклука. Оказва се обаче, че те са полезни за здравето на човек. Учени от Великобритания и Испания обединиха усилия и знанията си, за да докажат, че люспите от...
Ползата от лука в битаПолзата от лука в бита
24 Април
Лукът има много полезни свойства, които не се ограничават само с вкусовите му качества и витамините и минералите, с които зарежда организма. Лукът помага при изгаряния. Той е естествен антисептик и помага за заздравяването...
Гуркова няма да се развеждаГуркова няма да се развежда
07 Април
1
Наталия Гуркова, наричана отскоро Мис България на всички времена, призна, че няма никакво намерение да се развежда със съпруга си Джордже, от когото има две деца. Според клюката двамата са пред развод, а Наталия вече...
Турски Плачещ кексТурски Плачещ кекс
11 Януари
Украсата на турския плачещ кекс е по избор. Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
Турски плачещ кексТурски плачещ кекс
11 Януари
Смесете всички продукти за шоколадовия сладкиш до получаване на хубава еднородна смес. Изсипете в намазнена форма и печете в умерено загрята фурна до суха клечка. Щом сладкишът изстине, залейте с прясно мляко и намажете...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Мезе за вино за няма и пет минутиМезе за вино за няма и пет минути
18 Август
Извадете и сервирайте мезето за вино за няма и пет минути, докато е топло....
Петте най-големи ползи от лука!Петте най-големи ползи от лука!
24 Март
Малко са супите, салатите, манджите, а и дори основните ястия, които да се приготвят без използването на лук. Макар в повечето случаи да не може да служи за самостоятелно ястие, като се замисли човек, разновидностите...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Загрейте олио в дълбок тиган /достатъчно количество, за да покрива парчетата кашкавал/. Извадете кашкавала от фризера, потопете всяко парче в разбито яйце, след което оваляйте в корнфлейкс....