Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Десерт Няма времеСлагаме за кратко да се стегне в хладилника.
Сладкиша го зная от моя колежка, прави го когато не разполага с много време....
22 Дек.
Няма такъв Миш-МашЧушките се нарязват на парчета със средна големина и се запържват в олиото.
Към тях се прибавят доматите от консерва и доматеното пюре.
Оставя се да поври за 15-тина минути....
30 Януари
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Как да съхраним лукаМного важно е, след като сме произвели голямо количество лук, да успеем да го съхраним през зимата. Издръжливостта зависи от:
- Качеството на сорта и отношението на дизахаридите към монозахаридите. Сортовете, при които...
14 Март
Никога няма да се измъкнем от галактикатаАмерикански учени твърдят, че според техните изчисления хората никога няма да могат да напуснат галактиката ни, дори да се научат да преодоляват разстояния със скоростта на светлината.
Дори с най-съвременни технологии,...
19 Февр.
9
Плачещ кексНакрая добавяме прясното мляко и оставяме на котлона да се сгъсти, като разбъркваме постоянно (аз сложих вътре и около половин шоколад)....
11 Юни
Наоми Кембъл може скоро да се бракува41-годишната Наоми Кембъл може съвсем скоро да мине под венчилото с руския милиардер Владислав Доронин....
27 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Гозба Трите лукаКотлонът се намалява на 2 или най-много на три и се оставя ястието да набъбне под похлупак.
Източник на рецептата е д-р Лили Влахлийска...
15 Януари
Люспите от лука са полезниВсяка домакиня, когато бели лук, изхвърля люспите му на боклука. Оказва се обаче, че те са полезни за здравето на човек.
Учени от Великобритания и Испания обединиха усилия и знанията си, за да докажат, че люспите от...
22 Септ.
Ползата от лука в битаЛукът има много полезни свойства, които не се ограничават само с вкусовите му качества и витамините и минералите, с които зарежда организма.
Лукът помага при изгаряния. Той е естествен антисептик и помага за заздравяването...
24 Април
Гуркова няма да се развеждаНаталия Гуркова, наричана отскоро Мис България на всички времена, призна, че няма никакво намерение да се развежда със съпруга си Джордже, от когото има две деца.
Според клюката двамата са пред развод, а Наталия вече...
07 Април
1
Турски Плачещ кексУкрасата на турския плачещ кекс е по избор.
Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
11 Януари
Турски плачещ кексСмесете всички продукти за шоколадовия сладкиш до получаване на хубава еднородна смес. Изсипете в намазнена форма и печете в умерено загрята фурна до суха клечка.
Щом сладкишът изстине, залейте с прясно мляко и намажете...
11 Януари
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Мезе за вино за няма и пет минутиИзвадете и сервирайте мезето за вино за няма и пет минути, докато е топло....
18 Август
Петте най-големи ползи от лука!Малко са супите, салатите, манджите, а и дори основните ястия, които да се приготвят без използването на лук. Макар в повечето случаи да не може да служи за самостоятелно ястие, като се замисли човек, разновидностите...
24 Март
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалЗагрейте олио в дълбок тиган /достатъчно количество, за да покрива парчетата кашкавал/.
Извадете кашкавала от фризера, потопете всяко парче в разбито яйце, след което оваляйте в корнфлейкс....
05 Май