Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пай с лимец или ечемикЛимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин.
Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....
29 Юни
Активно или хиперактивно дете – каква е разликата?Да, много деца страдат от синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност, но темата в последните години малко се преекспонира - до степен, в която всеки родител с по-палаво (активно) дете, смята, че наследникът му...
26 Юни
Пречистена срещу дестилирана или обикновена вода: Каква е разликата?Тази статия разследва разликите между пречистена вода, дестилирана вода и обикновено вода, за да разберете коя е най-добрият избор за хидратация.
Какво е пречистена вода?...
04 Февр.
Различната лятна манджаСлед като са омекнали чушките, отгоре редим биренката и оставяме така лятната манджа за още 1 или 2 мин.
Отгоре редим доматите на колелца, посоляваме и накрая чукваме четирите яйца....
04 Септ.
Червена-турска или оранжева леща - какви са разликитеЕто с какво може да бъде полезна за вас.
- 1 чаша червена леща осигурява 40% от необходимата ви дневна доза протеини и се равнява само на 230 калории....
14 Май
1
Киш - френският роднина на паяТова ястие е изключително лесно за приготвяне и доста практично, защото може да сложите малко или много продукти в зависимост от това какво имате останало в хладилника....
30 Окт.
Разликата между различните диети: Вегетарианство, веганство или пескетарианство?Знаете ли обаче каква е разликата между всички популярни диети – какво е веганството, какво е вегетарианството, какво е храненето на растителна основа и какво е пескетарианството? Вероятно вече се объркахте....
04 Окт.
Бухти, тиганици, лангиди - каква е разликата?Но за да започнете да ги приготвяте, първо трябва да сте наясно за какви закуски говорим, да ги различавате. Каква всъщност е разликата между бухтите, тиганиците и лангидите?...
13 Април
1
Сач и тажин - каква е разликатаРазликата е там, че тажинът има много висок конусовиден капак. Благодарение на този капак продуктите се задушават много равномерно и вкусът им става невероятен. За разлика от тажина, сачът няма капак....
03 Април
6
Мандарини срещу портокали! Каква е разликата?Разлика между двата цитруса се открива във вкуса - обикновено мандарините са по-сладки от портокалите, които често са кисело....
01 Дек.
Долма и Сарма - каква е разликата?Не може да се говори за турска кухня, без да се спомене за долма и сарма. Долма буквално означава пълнени неща, а сарма означава опаковани неща. Това са общи термини, използвани за много разновидности на зеленчуци и листа...
16 Януари
Пробиотици и пребиотици: Каква е разликата?Пребиотиците и пробиотиците са важни за човешкото здраве. Те обаче играят различни роли. Пробиотиците са полезни бактерии, открити в определени храни или добавки, пребиотиците са видове фибри, които хранят полезните...
03 Март
Джелато и сладолед - каква е разликата?Питали ли сте се каква е разликата между джелатото и сладоледа? По принцип джелато е италианската дума за сладолед, така че може би ще си кажете, че няма разлика. В такъв случай ще сгрешите....
21 Юни
Кашкавален кишОмесваме тестото и го разполагаме по дъното и стените на форма за киш или тавичка. Изпичаме от него блат - около 20 см.
След това затопляме фурната на 190 градуса. Разбиваме яйцата в купа....
09 Април
1
Киш ПринцесаПоднася се топло или студено за закуска, обяд или вечеря.
Кишът Принцеса е готов....
01 Август
Пъстър КишТавичката се покрива с хартия за печене и отгоре се слага бутер тестото, като се оставя висок ръб отстрани.
Плънката се приготвя като лукът се задушава в малко олио и се смесва с нарязаните печени червени чушки, бекона...
24 Януари
Фалшив кишНарежете на ситно лука и чушките и ги сложете да се запържат за кратко в 3 с.л. зехтин. Щом омекнат ги махнете от котлона и оставете да се охладят. Нарежете бекона и отцедените гъби. Сиренето настържете.
Разбийте много...
09 Окт.
2
Спаначен кишВърху запечения блат подредете кръгчета домат и отгоре сипете плънката на спаначения киш.
Отгоре поръсете киша с настъргания кашкавал и сложете да се изпече до готовност....
06 Окт.
Ливански кишВзима се готово тесто за пица и се разстила на тънко в тава. Покрива се с алуминиево фолио, за да не бухне и се изпича.
Отделно в сгорещена мазнина се запържват няколко филета сьомга количеството е колкото да покрие тестото...
25 Окт.
2
Веган кишТрябва да се получи лепкаво тесто, което се оформя на блат с ръце по дъното и стените на форма за пай....
23 Март
Зеленчуков кишПоръсва се с пармезана и така приготвения киш се пече около 50 мин., или докато сместа стане златиста....
11 Април
Доматен кишСместа се излива върху тестото и се пече около 40 мин, или докато сместа стане златисто кафява. Киселото мляко, босилекът и джодженът се разбъркват. Горещият киш се сервира със соса от киселото мляко....
10 Април
Шоколадов кишМаслото се нарязва на тънки парченца. Брашното се претрива със студеното масло с ръце до трохи. Добавя се жълтъкът и захарта и се замесва тесто. Оставя се за 1 час в хладилника. Фурната се загрява на 200 градуса.
Приготвя...
15 Януари
Киш ЛоренВътрешността на киш Лорен трябва да остане кремообразна и внимавайте да не го препечете....
02 Март
10
Ливански кишВзима се готово тесто за пица и се разстила на тънко в тава. Покрива се с алуминиево фолио, за да не бухне и се изпича.
Отделно в сгорещена мазнина се запържват няколко филета сьомга количеството е колкото да покрие тестото...
25 Окт.
2