Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пай с лимец или ечемикПай с лимец или ечемик
29 Юни
Лимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин. Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....
Активно или хиперактивно дете – каква е разликата?Активно или хиперактивно дете – каква е разликата?
26 Юни
Да, много деца страдат от синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност, но темата в последните години малко се преекспонира - до степен, в която всеки родител с по-палаво (активно) дете, смята, че наследникът му...
Пречистена срещу дестилирана или обикновена вода: Каква е разликата?Пречистена срещу дестилирана или обикновена вода: Каква е разликата?
04 Февр.
Тази статия разследва разликите между пречистена вода, дестилирана вода и обикновено вода, за да разберете коя е най-добрият избор за хидратация. Какво е пречистена вода?...
Различната лятна манджаРазличната лятна манджа
04 Септ.
След като са омекнали чушките, отгоре редим биренката и оставяме така лятната манджа за още 1 или 2 мин. Отгоре редим доматите на колелца, посоляваме и накрая чукваме четирите яйца....
Червена-турска или оранжева леща - какви са разликитеЧервена-турска или оранжева леща - какви са разликите
14 Май
1
Ето с какво може да бъде полезна за вас. - 1 чаша червена леща осигурява 40% от необходимата ви дневна доза протеини и се равнява само на 230 калории....
Киш - френският роднина на паяКиш - френският роднина на пая
30 Окт.
Това ястие е изключително лесно за приготвяне и доста практично, защото може да сложите малко или много продукти в зависимост от това какво имате останало в хладилника....
Разликата между различните диети: Вегетарианство, веганство или пескетарианство?Разликата между различните диети: Вегетарианство, веганство или пескетарианство?
04 Окт.
Знаете ли обаче каква е разликата между всички популярни диети – какво е веганството, какво е вегетарианството, какво е храненето на растителна основа и какво е пескетарианството? Вероятно вече се объркахте....
Бухти, тиганици, лангиди - каква е разликата?Бухти, тиганици, лангиди - каква е разликата?
13 Април
1
Но за да започнете да ги приготвяте, първо трябва да сте наясно за какви закуски говорим, да ги различавате. Каква всъщност е разликата между бухтите, тиганиците и лангидите?...
Сач и тажин - каква е разликатаСач и тажин - каква е разликата
03 Април
6
Разликата е там, че тажинът има много висок конусовиден капак. Благодарение на този капак продуктите се задушават много равномерно и вкусът им става невероятен. За разлика от тажина, сачът няма капак....
Мандарини срещу портокали! Каква е разликата?Мандарини срещу портокали! Каква е разликата?
01 Дек.
Разлика между двата цитруса се открива във вкуса - обикновено мандарините са по-сладки от портокалите, които често са кисело....
Долма и Сарма - каква е разликата?Долма и Сарма - каква е разликата?
16 Януари
Не може да се говори за турска кухня, без да се спомене за долма и сарма. Долма буквално означава пълнени неща, а сарма означава опаковани неща. Това са общи термини, използвани за много разновидности на зеленчуци и листа...
Пробиотици и пребиотици: Каква е разликата?Пробиотици и пребиотици: Каква е разликата?
03 Март
Пребиотиците и пробиотиците са важни за човешкото здраве. Те обаче играят различни роли. Пробиотиците са полезни бактерии, открити в определени храни или добавки, пребиотиците са видове фибри, които хранят полезните...
Джелато и сладолед - каква е разликата?Джелато и сладолед - каква е разликата?
21 Юни
Питали ли сте се каква е разликата между джелатото и сладоледа? По принцип джелато е италианската дума за сладолед, така че може би ще си кажете, че няма разлика. В такъв случай ще сгрешите....
Кашкавален кишКашкавален киш
09 Април
1
Омесваме тестото и го разполагаме по дъното и стените на форма за киш или тавичка. Изпичаме от него блат - около 20 см. След това затопляме фурната на 190 градуса. Разбиваме яйцата в купа....
Киш ПринцесаКиш Принцеса
01 Август
Поднася се топло или студено за закуска, обяд или вечеря. Кишът Принцеса е готов....
Пъстър КишПъстър Киш
24 Януари
Тавичката се покрива с хартия за печене и отгоре се слага бутер тестото, като се оставя висок ръб отстрани. Плънката се приготвя като лукът се задушава в малко олио и се смесва с нарязаните печени червени чушки, бекона...
Фалшив кишФалшив киш
09 Окт.
2
Нарежете на ситно лука и чушките и ги сложете да се запържат за кратко в 3 с.л. зехтин. Щом омекнат ги махнете от котлона и оставете да се охладят. Нарежете бекона и отцедените гъби. Сиренето настържете. Разбийте много...
Спаначен кишСпаначен киш
06 Окт.
Върху запечения блат подредете кръгчета домат и отгоре сипете плънката на спаначения киш. Отгоре поръсете киша с настъргания кашкавал и сложете да се изпече до готовност....
Ливански кишЛивански киш
25 Окт.
2
Взима се готово тесто за пица и се разстила на тънко в тава. Покрива се с алуминиево фолио, за да не бухне и се изпича. Отделно в сгорещена мазнина се запържват няколко филета сьомга количеството е колкото да покрие тестото...
Веган кишВеган киш
23 Март
Трябва да се получи лепкаво тесто, което се оформя на блат с ръце по дъното и стените на форма за пай....
Зеленчуков кишЗеленчуков киш
11 Април
Поръсва се с пармезана и така приготвения киш се пече около 50 мин., или докато сместа стане златиста....
Доматен кишДоматен киш
10 Април
Сместа се излива върху тестото и се пече около 40 мин, или докато сместа стане златисто кафява. Киселото мляко, босилекът и джодженът се разбъркват. Горещият киш се сервира със соса от киселото мляко....
Шоколадов кишШоколадов киш
15 Януари
Маслото се нарязва на тънки парченца. Брашното се претрива със студеното масло с ръце до трохи. Добавя се жълтъкът и захарта и се замесва тесто. Оставя се за 1 час в хладилника. Фурната се загрява на 200 градуса. Приготвя...
Киш ЛоренКиш Лорен
02 Март
10
Вътрешността на киш Лорен трябва да остане кремообразна и внимавайте да не го препечете....
Ливански кишЛивански киш
25 Окт.
2
Взима се готово тесто за пица и се разстила на тънко в тава. Покрива се с алуминиево фолио, за да не бухне и се изпича. Отделно в сгорещена мазнина се запържват няколко филета сьомга количеството е колкото да покрие тестото...