Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПащърнакПащърнак в кулинарията
Младият и дребен пащърнак не се нуждае от белене, просто хубаво трябва да се изтрие. По-старият пащърнак трябва да се обели и след това нареже....
30 Март
3
ПащърнакПащърнакът, още ливаден или обикновен пащърнак (Pastinaca sativa) е многогодишно тревисто растение, вид от род Пащърнак от семейство Сенникоцветни....
25 Април
Пържен пащърнакИзключително вкусен е пърженият пащърнак и аз съм сигурна, че ще ви изненада приятно.
Добър апетит!...
11 Април
Здравословни ползи от пащърнакКалият в пащърнака е от съществено значение за функцията на скелетните, сърдечните и гладките мускули, както и за поддържането на костите....
26 Януари
1
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Чипс от пащърнакПащърнакът се измива, подсушава се и се нарязва на тънки ленти/кръгчета. Оставят се да засъхнат още малко.
Изпържват се в загрятата мазнина и се оставят да се отцедят. Поръсват със сол и се сервират....
21 Февр.
1
Пащърнак за потентностРецептата за сироп от пащърнак за полова сила е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
22 Февр.
Пащърнак с маслоМаслото се стопява, разбърква се с галетата, нарязан магданоз и със сварения пащърнак.
Ястието се задушава още 3 – 4 мин. и се наръсва с лимонов сок и чили....
10 Март
Огретен от пащърнакПащърнакът се обелва и се сварява в малко количество подсолена вода. Отцежда се, нарязва се на кръгчета и се слага в малка тавичка, намазана с мазнина и наръсена с галета....
11 Февр.
Татин с пащърнакОт посочените продукти замесете тесто, което се оставя да престои, увито във фолио в хладилник за поне 30 минути.
Загрейте маслото в широк тиган и наредете в него почистения и обелен пащърнак. Той се нарежда в кръг....
04 Януари
1
Супа от пащърнакДобавете обеления и нарязан пащърнак, сипете бульона и изчакайте да заври.
Сложете капака и оставете супата да се вари още 15 минути или докато пащърнакът се свари. Свалете от котлона и оставете супата да се охлади....
13 Февр.
Какво се яде на ЦветницаЦветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Вая, Цветна Неделя. Това е и последният голям празник преди Великден. Цветница е денят, в който християнската...
09 Април
Защо ми се яде сладко?Ако не можете да прекарате ден без шоколад и след като изядете един бонбон, веднага посягате към втория и третия, може да има много причини за това. Тези причини могат да бъдат отстранени. И не става въпрос за сила на волята...
06 Окт.
Грейпфрутът се яде със семкитеГрейпфрутът, който е желан гост на трапезата през зимата, съдържа естествени убийци на мазнините – инозитол и пектин. Той подобрява апетита, помага на храносмилането и активизира дейността на черния дроб.
Освен това...
09 Дек.
Коя риба кога се яде?Съществуват най-различни видове ядливи риби – хамсия, сафрид, лефер, меджид, паламуд, кефал, риба меч, риба калкан, сардини, цапура, скумрия, костур, платика и т.н.
Кефал, лаврак, лефер, калкан...
11 Май
Как се яде с клечки?Храненето с клечки или пръчици, както ги наричаме ние, е характерно за много азиатски държави, но в Япония, Китай и Виетнам би било направо немислимо да се храните без тяхна помощ.
Макар да не е доказано, се счита, че...
10 Януари
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли