Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПащърнакПащърнак
30 Март
3
Пащърнак в кулинарията Младият и дребен пащърнак не се нуждае от белене, просто хубаво трябва да се изтрие. По-старият пащърнак трябва да се обели и след това нареже....
ПащърнакПащърнак
25 Април
Пащърнакът, още ливаден или обикновен пащърнак (Pastinaca sativa) е многогодишно тревисто растение, вид от род Пащърнак от семейство Сенникоцветни....
Пържен пащърнакПържен пащърнак
11 Април
Изключително вкусен е пърженият пащърнак и аз съм сигурна, че ще ви изненада приятно. Добър апетит!...
Здравословни ползи от пащърнакЗдравословни ползи от пащърнак
26 Януари
1
Калият в пащърнака е от съществено значение за функцията на скелетните, сърдечните и гладките мускули, както и за поддържането на костите....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Чипс от пащърнакЧипс от пащърнак
21 Февр.
1
Пащърнакът се измива, подсушава се и се нарязва на тънки ленти/кръгчета. Оставят се да засъхнат още малко. Изпържват се в загрятата мазнина и се оставят да се отцедят. Поръсват със сол и се сервират....
Пащърнак за потентностПащърнак за потентност
22 Февр.
Рецептата за сироп от пащърнак за полова сила е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
Пащърнак с маслоПащърнак с масло
10 Март
Маслото се стопява, разбърква се с галетата, нарязан магданоз и със сварения пащърнак. Ястието се задушава още 3 – 4 мин. и се наръсва с лимонов сок и чили....
Огретен от пащърнакОгретен от пащърнак
11 Февр.
Пащърнакът се обелва и се сварява в малко количество подсолена вода. Отцежда се, нарязва се на кръгчета и се слага в малка тавичка, намазана с мазнина и наръсена с галета....
Татин с пащърнакТатин с пащърнак
04 Януари
1
От посочените продукти замесете тесто, което се оставя да престои, увито във фолио в хладилник за поне 30 минути. Загрейте маслото в широк тиган и наредете в него почистения и обелен пащърнак. Той се нарежда в кръг....
Супа от пащърнакСупа от пащърнак
13 Февр.
Добавете обеления и нарязан пащърнак, сипете бульона и изчакайте да заври. Сложете капака и оставете супата да се вари още 15 минути или докато пащърнакът се свари. Свалете от котлона и оставете супата да се охлади....
Какво се яде на ЦветницаКакво се яде на Цветница
09 Април
Цветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Вая, Цветна Неделя. Това е и последният голям празник преди Великден. Цветница е денят, в който християнската...
Защо ми се яде сладко?Защо ми се яде сладко?
06 Окт.
Ако не можете да прекарате ден без шоколад и след като изядете един бонбон, веднага посягате към втория и третия, може да има много причини за това. Тези причини могат да бъдат отстранени. И не става въпрос за сила на волята...
Грейпфрутът се яде със семкитеГрейпфрутът се яде със семките
09 Дек.
Грейпфрутът, който е желан гост на трапезата през зимата, съдържа естествени убийци на мазнините – инозитол и пектин. Той подобрява апетита, помага на храносмилането и активизира дейността на черния дроб. Освен това...
Коя риба кога се яде?Коя риба кога се яде?
11 Май
Съществуват най-различни видове ядливи риби – хамсия, сафрид, лефер, меджид, паламуд, кефал, риба меч, риба калкан, сардини, цапура, скумрия, костур, платика и т.н. Кефал, лаврак, лефер, калкан...
Как се яде с клечки?Как се яде с клечки?
10 Януари
Храненето с клечки или пръчици, както ги наричаме ние, е характерно за много азиатски държави, но в Япония, Китай и Виетнам би било направо немислимо да се храните без тяхна помощ. Макар да не е доказано, се счита, че...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....