Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при готвене с говежда лойТънкости при готвене с говежда лой
13 Ноем.
Вижте и кои са най-добрите мазнини за пържене и защо да готвим с гъша мас....
Полезно смутиПолезно смути
12 Март
Бананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата. Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем....
Как се прави говежда лой за готвенеКак се прави говежда лой за готвене
03 Ноем.
Говеждата лой се втвърдява и може да се съхранява една година или повече....
Полезен ли е качамакът и как да го готвим?Полезен ли е качамакът и как да го готвим?
02 Април
3
Качамакът е полезна храна, тъй като съдържа много витамин А, витамини от групата В, витамин С и витамин РР....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Говежда пастърмаГовежда пастърма
18 Януари
Закачаме пастърмата на студено място и оставяме да се изсушава....
Полезно кексче в чашаПолезно кексче в чаша
12 Юли
По желание може да се сложи хартия за печене във всяка от чашите за кексчетата, за да се изкарват по-лесно след това. След като сме разпределили сместа в чашите, слагаме за 3 минути в микровълнова на пълна мощност....
Полезно смути с авокадоПолезно смути с авокадо
30 Юни
Уверете се , че авокадото е добре узряло и меко. Обелете го, махнете семките и ядката му. Пасирайте го, добавете прясното мляко и пак пасирайте. Накрая подсладете с мед. Разбъркайте добре. Сервирайте във висока чаша...
Полезно смути с червено зелеПолезно смути с червено зеле
13 Май
Пийте по 1 чаша 2 пъти на ден преди хранене това полезно смути с червено зеле....
Говежда попска яхнияГовежда попска яхния
02 Юли
За попска яхния се взима по-тлъсто говеждо - от гърдите или от опашката. Нарязва се на малки парчета и се пържи до зачервяване....
Говежда зимна яхнияГовежда зимна яхния
04 Август
Топчетата се пускат във вряла подсолена вода, която не трябва да е твърде много, а в количество, колкото едва да покрие топчетата. Оставяме топчетата да се варят на тих огън....
Полезно ли е да ядем цаца?Полезно ли е да ядем цаца?
25 Август
Тези рибки съдържат редица полезни вещества, които се крият в химичния им състав. В съдържанието им протеините са 17.5 процента, а мазнините 32.5 процента....
Полезно ли е да ядем кестениПолезно ли е да ядем кестени
03 Февр.
Кестените съдържат полезни минерални вещества, целулоза, захар, нишесте, витамини А и С, както и витамини от групата В. В кестените се съдържат само пет процента мазнини....
Говежда тения (Тениаринхоза)Говежда тения (Тениаринхоза)
18 Август
Причини за Говежда тения Причинителят на тениаринхоза е говежда тения - Taenia saginata. Това е доста голям хелминт, дължината на възрастния индивид е от 4 до 10 м....
Полезно Смути с Ябълка и БананПолезно Смути с Ябълка и Банан
04 Юли
Полученото полезно смути можете да украсите по ваш вкус. Полезното Смути с Ябълка и Банан е готово....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Говежда пастърма с фасулГовежда пастърма с фасул
31 Дек.
Говеждата пастърма с фасул е готова....
Боботи с говежда каймаБоботи с говежда кайма
06 Февр.
Смесваме каймата много добре с филията хляб, която предварително е накисната във вода и изстискана. Лука нарязваме на ситно и го запържваме в олиото. След това и него добавяме към каймата. Слагаме и бадемите, захарта,...
Супа от говежда опашкаСупа от говежда опашка
16 Май
1
Нарежете говеждата опашка на средноголеми парчета, залейте със студена вода и варете до готовност. Извадете сварената опашка да се изцеди....
Говежда пържола на скараГовежда пържола на скара
11 Юли
2
Говеждата пържола на скара е много вкусна, опитайте!...
Говежда мусака с патладжаниГовежда мусака с патладжани
17 Ноем.
Измиваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета без да ги белим, посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят от горчилката в сито. След това изплакваме, подсушаваме и пържим в зехтин до омекване....
Полезно ли е авокадото?Полезно ли е авокадото?
16 Септ.
Вижте и някои идеи за приготвяне на вкусното и полезно авокадо....
Полезно ли е шкембето?Полезно ли е шкембето?
21 Ноем.
5
Фосфорът подхранва зъбите и костите, а цинкът е полезен за имунната система....