Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
02 Юни
Вече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос. Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
При коронарна болест на сърцето - листа от брезаПри коронарна болест на сърцето - листа от бреза
24 Януари
Курсът на лечение е поне две седмици. Помага при замаяност, коронарна болест на сърцето, атеросклероза....
Най-добрите свински уши на скараНай-добрите свински уши на скара
26 Януари
След като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45 мин. Вадят се вече сварените уши, охлаждат се и се почистват на течаща вода....
Правила при приготвянето на чайПравила при приготвянето на чай
04 Май
1
За разлика от много други европейски държави, където пиенето на чай се приема като нещо съвсем стандартно, в азиатските страни се спазват определени правила при приготвянето му, а чаените церемонии са нещо свещено....
Чай при язвена болест и колитЧай при язвена болест и колит
27 Април
След 15 мин. прецедете чая и го пийте вечер преди лягане при язвена болест, придружена с колит....
Боле с прасковиБоле с праскови
17 Август
Обелете и нарежете прасковите. Поръсете ги със захар и ги оставете в камерата да престоят поне половина час. Извадете и ги залейте с ябълковия сок, газирана вода. Добавете лед и сервирайте веднага....
Боле с пъпешБоле с пъпеш
17 Юли
В купа за боле сипваме гроздовия сок, ликьора, кората и сока на лимона и прибавяме топчетата пъпеш, похлупваме охлаждаме в хладилника за час. Преди сервираме доливаме виното и шампанското....
Боле с ягодиБоле с ягоди
15 Юни
Преди поднасянето разреждаме болето с газираната вода (шампанското) и разбъркваме. Сервираме готовото Боле с ягоди в специални стъклени чаши с дръжки или в широки прави чаши....
Детско боле от прасковиДетско боле от праскови
22 Март
Обелете прасковите, почистете ги от костилките, нарежете ги на малки парченца или резенчета и ги поставете в дълбок порцеланов съд....
Основни правила при приготвянето на кремовеОсновни правила при приготвянето на кремове
26 Март
С течение на времето не само че променят формата си, но и вкусовите си качества; - Вероятно най-важното правило при приготвянето на кремове, независимо какви продукти попадат в тях е, че всички съставки трябва да са...
Основни правила за приготвянето на вариваОсновни правила за приготвянето на варива
10 Март
2
За техните ползи се е говорило вече много, но ако искаме да извлечем всички ценни техни качества е добре да усвоим и някои основни правила при приготвянето им....
Основни правила при приготвянето на месоОсновни правила при приготвянето на месо
28 Февр.
2
За да постигнете вкуса на гореописаните меса, трябва да се научите как да си ги приготвяте, защото много често се допускат грешки именно при приготвянето на месото....
Основни правила при приготвянето на сладкишиОсновни правила при приготвянето на сладкиши
16 Януари
3
Приготвянето на тези изкушения изглежда лесно и приятно занимание. Това е така, само ако се следват основните правила за приготвянето на пухкав сладкиш или козунак....
Важни правила при приготвянето на птициВажни правила при приготвянето на птици
28 Ноем.
В България най-често приготвяните месни ястия са от свинско и от пилешко месо....
Свежо боле с кайсииСвежо боле с кайсии
05 Март
Изсипете в подходящ съд шампанското, прибавете плодовете, минералната вода, вермута и леда. Разбъркайте коктейла добре и сервирайте във високи чаши....
Боле с червено виноБоле с червено вино
28 Февр.
Готовото Боле се поднася с купчета лед....
Най-добрите милинки със сиренеНай-добрите милинки със сирене
07 Февр.
Разделяме белтъците от жълтъците на яйцата. Правим си кладенче в брашното и в него изсипваме белтъците и леко затопленото 200 мл прясно мляко. Добавяме и шупналата мая....
Правила за приготвяне на перфектни буритосПравила за приготвяне на перфектни буритос
22 Април
Както и сами виждате приготвянето на бурито не е сложно и винаги дава поле за експерименти. Препоръчваме ви да изпробвате още: - мексиканско бурито; - вегетарианско бурито....
Боле с малини и ягодкиБоле с малини и ягодки
21 Юни
Полученият сок разбъркайте с виното и ром/коняк на вкус. Филтрирайте и поднесете болето разредено със сода и лед по желание....
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Приготвянето на сиропа се прави непосредствено след измиването на плодовете, защото по-нежни плодове като малини или ягоди например много бързо ще пуснат сока си; - Ако приготвяте сироп по горещ начин, обикновено на...
Най-добрите американски макарони със сиренаНай-добрите американски макарони със сирена
10 Март
Слага се да се запече в предварително загрята фурна на 175 - 180 °C около 10-20 минути до достигане на желания загар....
Най-добрите палачинки с прясно млякоНай-добрите палачинки с прясно мляко
21 Май
Сипете на порции толкова брашно, колкото е нужно, като разбърквайте задължително с телена бъркалка, за да не се образуват бучки. Крайната смес трябва да бъде с гъстота на боза....
Боле с ябълки и цитрусови плодовеБоле с ябълки и цитрусови плодове
15 Юни
Сервираме готовото Боле с ябълки и цитрусови плодове в специални стъклени чаши с дръжки на парти или пред малка група гости....
Златни правила за приготвяне на турско кафеЗлатни правила за приготвяне на турско кафе
27 Април
2
Преди да пристъпим към златните правила за приготвяне на турско кафе, трябва да наблегнем на необходимите съдове и прибори, които са необходими....
Важни правила при приготвяне на домашен конфитюрВажни правила при приготвяне на домашен конфитюр
19 Май
При приготвянето на конфитюр от кайсии, ягоди и вишна количеството на захарта не трябва да е прекалено много....