Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрите бургери на светаВече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос.
Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
02 Юни
При коронарна болест на сърцето - листа от брезаКурсът на лечение е поне две седмици.
Помага при замаяност, коронарна болест на сърцето, атеросклероза....
24 Януари
Най-добрите свински уши на скараСлед като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45 мин.
Вадят се вече сварените уши, охлаждат се и се почистват на течаща вода....
26 Януари
Правила при приготвянето на чайЗа разлика от много други европейски държави, където пиенето на чай се приема като нещо съвсем стандартно, в азиатските страни се спазват определени правила при приготвянето му, а чаените церемонии са нещо свещено....
04 Май
1
Чай при язвена болест и колитСлед 15 мин. прецедете чая и го пийте вечер преди лягане при язвена болест, придружена с колит....
27 Април
Боле с прасковиОбелете и нарежете прасковите. Поръсете ги със захар и ги оставете в камерата да престоят поне половина час.
Извадете и ги залейте с ябълковия сок, газирана вода. Добавете лед и сервирайте веднага....
17 Август
Боле с пъпешВ купа за боле сипваме гроздовия сок, ликьора, кората и сока на лимона и прибавяме топчетата пъпеш, похлупваме охлаждаме в хладилника за час.
Преди сервираме доливаме виното и шампанското....
17 Юли
Боле с ягодиПреди поднасянето разреждаме болето с газираната вода (шампанското) и разбъркваме.
Сервираме готовото Боле с ягоди в специални стъклени чаши с дръжки или в широки прави чаши....
15 Юни
Детско боле от прасковиОбелете прасковите, почистете ги от костилките, нарежете ги на малки парченца или резенчета и ги поставете в дълбок порцеланов съд....
22 Март
Основни правила при приготвянето на кремовеС течение на времето не само че променят формата си, но и вкусовите си качества;
- Вероятно най-важното правило при приготвянето на кремове, независимо какви продукти попадат в тях е, че всички съставки трябва да са...
26 Март
Основни правила за приготвянето на вариваЗа техните ползи се е говорило вече много, но ако искаме да извлечем всички ценни техни качества е добре да усвоим и някои основни правила при приготвянето им....
10 Март
2
Основни правила при приготвянето на месоЗа да постигнете вкуса на гореописаните меса, трябва да се научите как да си ги приготвяте, защото много често се допускат грешки именно при приготвянето на месото....
28 Февр.
2
Основни правила при приготвянето на сладкишиПриготвянето на тези изкушения изглежда лесно и приятно занимание. Това е така, само ако се следват основните правила за приготвянето на пухкав сладкиш или козунак....
16 Януари
3
Важни правила при приготвянето на птициВ България най-често приготвяните месни ястия са от свинско и от пилешко месо....
28 Ноем.
Свежо боле с кайсииИзсипете в подходящ съд шампанското, прибавете плодовете, минералната вода, вермута и леда.
Разбъркайте коктейла добре и сервирайте във високи чаши....
05 Март
Най-добрите милинки със сиренеРазделяме белтъците от жълтъците на яйцата. Правим си кладенче в брашното и в него изсипваме белтъците и леко затопленото 200 мл прясно мляко.
Добавяме и шупналата мая....
07 Февр.
Правила за приготвяне на перфектни буритосКакто и сами виждате приготвянето на бурито не е сложно и винаги дава поле за експерименти. Препоръчваме ви да изпробвате още:
- мексиканско бурито;
- вегетарианско бурито....
22 Април
Боле с малини и ягодкиПолученият сок разбъркайте с виното и ром/коняк на вкус. Филтрирайте и поднесете болето разредено със сода и лед по желание....
21 Юни
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропПриготвянето на сиропа се прави непосредствено след измиването на плодовете, защото по-нежни плодове като малини или ягоди например много бързо ще пуснат сока си;
- Ако приготвяте сироп по горещ начин, обикновено на...
17 Юли
Най-добрите американски макарони със сиренаСлага се да се запече в предварително загрята фурна на 175 - 180 °C около 10-20 минути до достигане на желания загар....
10 Март
Най-добрите палачинки с прясно млякоСипете на порции толкова брашно, колкото е нужно, като разбърквайте задължително с телена бъркалка, за да не се образуват бучки. Крайната смес трябва да бъде с гъстота на боза....
21 Май
Боле с ябълки и цитрусови плодовеСервираме готовото Боле с ябълки и цитрусови плодове в специални стъклени чаши с дръжки на парти или пред малка група гости....
15 Юни
Златни правила за приготвяне на турско кафеПреди да пристъпим към златните правила за приготвяне на турско кафе, трябва да наблегнем на необходимите съдове и прибори, които са необходими....
27 Април
2
Важни правила при приготвяне на домашен конфитюрПри приготвянето на конфитюр от кайсии, ягоди и вишна количеството на захарта не трябва да е прекалено много....
19 Май