Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Спанакопита с готови гориСпанакопита с готови гори
04 Април
1
Намажете с малко масло подходяща тава запече и започнете да редите корите - 2 кори, плънката от спанак и поръсете с натрошено сирене и сложете малко от разтопеното масло....
Мързеливи кашкавалки с готови гориМързеливи кашкавалки с готови гори
19 Окт.
Мързеливите кашкавалки с готови гори са чудни....
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
05 Март
3
Лападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода. В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
05 Март
3
Лападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода. В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
Гювечета от всичко по малкоГювечета от всичко по малко
19 Февр.
Изчакайте да поизстинат, поръсете ги с копър и можете да ги сервирате гювечета с пиле. Добър апетит!...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Яйца по малко по-различен начинЯйца по малко по-различен начин
21 Юли
Настържете моцарела отгоре, оставете да се разтопи и сервирайте манджата с яйца. Тези яйца по малко по-различен начин са подходящи и за обяд, и за вечеря....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Вкусни фусили за по-малко от часВкусни фусили за по-малко от час
01 Окт.
Да ви е сладко!...
Кекс с какао и по-малко мазнинаКекс с какао и по-малко мазнина
03 Септ.
В намазана тавичка за кекс се изсипва бялата смес, а след това какаовата (за по-красив кекс може с лъжица да се разбъркат двете смеси). Печете кекса в предварително загрята на 180-200 градуса фурна....
Хладилникът може и да разкрасяваХладилникът може и да разкрасява
17 Август
Ако отворите хладилника ще разберете, че всъщност нямате нужда и от скъпите салони за красота. Природата е достатъчно щедра, за да ви помогне да се заредите не само с енергия, но и да изглеждате зашеметяващо....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да изчистим хладилника?Как да изчистим хладилника?
03 Юли
Виж още: - как да размразим хладилника; - защо хладилника прави лед; - защо бръмчи хладилника;...