Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Прочетете това, преди да ядете суши пакПодобни симптоми не били известни на повечето лекари, но състоянието било описано в японската медицинска литература, преди сушито да добие световна популярност....
17 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаПрегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Искате да забременеете? Прочетете това...Преди да стигнете до този момент обаче има няколко важни неща, които трябва да знаете....
26 Февр.
5
Започнете да готвите с ГХИ! Вижте защоГхи се използва от хиляди години, съвсем буквално. Това е наистина древна здравословна храна и определено не е прищявка. Първата известна употреба на маслото е била през 2000 г. пр. Хр. Гхи бързо се интегрира в диетите,...
24 Септ.
2
Какво е важно, преди да започнете да поститеЗа да се настрои тялото, трябва да се намалят дневните дажби храна преди да започне истинският пост. Намаляването на храната е сигнал за ума, стомаха и апетита, че предстои ограничение....
27 Ноем.
Ако готвите често в микровълнова фурна, прочетете товаЕдин и същ продукт може да е с различно водно съдържание в зависимост от сезона и начина на съхраняване, което трябва да се вземе предвид при изчисляването на времето за микровълновата обработка....
29 Януари
Когато детето започне да яде месоПовечето педиатри съветват майките, които кърмят децата си да не ги захранват с друга храна преди те да навършват 6 - месечна възраст....
28 Март
Как да започнете да спортуватеДоста трудна задача е да започнете да спортувате, ако дотогава не сте го правили. Много хора започват да спортуват, след това престават, после отново започват....
07 Април
Решили сте да отслабвате със спанак? Прочетете товаСпанакът е един от най-здравословните зеленчуци, които можем да включим в нашата диета като основна храна. Той е пълен с хранителни вещества и предлага редица здравословни и медицински ползи. Но прекомерният прием на...
15 Март