Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрите бургери на светаСлед като бургерите са готови, слагаме другите две глави кромид лук на барбекюто, нарязани на шайби. Пържим ги, докато придобият златист цвят....
02 Юни
Най-добрите свински уши на скараСлед като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45 мин.
Вадят се вече сварените уши, охлаждат се и се почистват на течаща вода....
26 Януари
100 чушкиИзберете дебели и едри червени чушки, измийте и ги очистете от семките.
Опечете и ги обелете. Пригответе смес от захарта, солта, оцета и олиото. Залейте с нея чушките.
Оставете да престоят 2 часа и ги наредете в буркани...
07 Окт.
Кулинарен коктейл от пилеНарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе. Нарежете го на жулиени....
09 Окт.
2
Кулинарен коктейл с пилешко месоСварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите ивици.
Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
03 Март
Откриват кулинарен фестивал в ЛясковецКулинарен фестивал ще се състои за пореден път в Лясковец, област Велико Търново. Пиршеството започва от днес (19-ти септември) и ще продължи цяла седмица....
19 Септ.
Български качамакВари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.
Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене....
20 Януари
12
Най-добрите милинки със сиренеВключваме фурната да загрява на 180°C.
Печем в нея най-добрите милинки със сирене до хубаво зачервяване....
07 Февр.
Туршия Сопотските 100 чушкиОхладете бурканите и ги приберете на хладно и тъмно.
Туршия Сопотските 100 чушки е готова....
14 Септ.
1
Великденски козунак 100 удараПовтаряме добавянето на мазнина, докато свърши. По време на измесването блъскаме тестото в плота силно и разтегляме тестото, след което отново го събираме на топка, като блъскането е поне 100 пъти....
28 Април
Големият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започнаМного известни готвачи ще вземат участие в кулинарния фестивал, като представят последните си идеи и прогнози за новите продукти и кулинарни техники....
23 Януари
Традиционен Български ГювечЯстието се прехвърля в гювеч и се пече 80 мин под капак на 180 градуса. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро....
05 Февр.
21
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април
Шот Български флагАлкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Шакшука по българскиПатладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните....
09 Дек.
Традиционен Български КачамакСложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси.
Поръсете го с червен пипер.
Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
29 Юни
Български ябълков пайОт оставеното тесто за декорация се изрязва форма на ябълка с дръжка и листенца. С четка се намазва отгоре с малко олио и залепваме елементите.
Останалото малко тесто от изрезките оформих на топченца по краищата....
01 Окт.
Вкусен български козунакЗамесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места започне да побелява. Готовото тесто се намазва с олио. Оставя се да втаса.
След това се реже на парчета, които се намазват пак с олио....
01 Май
Български коледни сладкиГотовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно.
Разделете тестото на топки, от всяка топка оформете продълговати салами, всеки нарежете на еднакви парчета....
17 Дек.
1
Традиционен български сладкишИзпечения сладкиш поръсете със сухара, разпределете плодовете със захарта отгоре и предварително разбитите на сняг със 1/2 ч.ч. захар белтъци.
Върнете във фурната да се изпече до порозовяване на белтъка....
14 Март
3
Тирамису по българскиБелтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме с бъркалка.
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора....
24 Февр.
13
Тортия по българскиПосле се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Класически Български ТараторДобавя се разбитото с водата кисело мляко и се разбърква, може да добавите кубчета лед и да намалите количеството на водата.
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
04 Май
7
Тирамису по българскиБелтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме с бъркалка.
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора....
24 Февр.
13