Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Месо по японскиНарежете месото на тънки ивици и го сложете в йенска тава или дълбок глинен съд.
Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час.
Загрейте зехтина в уок или...
02 Дек.
Пиле по японскиНарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер.
Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност.
Сервираме поръсено с магданоз....
25 Юли
Спагети по японскиДобавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се задушава до омекване на зеленуците и сгъстяване на соса. Посолява се на вкус.
Спагетите се сваряват в подсолена вода и се изцеждат....
22 Април
Спагети по японскиДобавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се задушава до омекване на зеленуците и сгъстяване на соса. Посолява се на вкус.
Спагетите се сваряват в подсолена вода и се изцеждат....
22 Април
Панирани зеленчуци по японскиИзваждат се с решетъчна лъжица панираните зеленчуци по японски и мазнината се отцежда върху домакинска хартия....
21 Август
2
Пържена херинга по японскиЗагряваме олиото и пържим херингата по 3 минути от всяка страна до златисто. Преди да сервираме пържената риба, я поливаме със соса....
02 Януари
Сушени патладжани по японскиПатладжаните се заливат с вряла вода за 15 минути и се посоляват. Чесънът се нарязва на ситно, морковите се настъргват.
Чесънът и морковите се запържват за 2 минути в олиото, след това се добавят нарязаният на ситно лук...
07 Януари
Пилешки дробчета по японскиВ не много дълбок съд се смесва светлия соев сос, виното и пилешките дробчета, предварително изчистени и нарязани на половинки. Мариноват се за около 20 - 30 мин, като от време на време се разбъркват.
Дробчетата се изцеждат...
19 Септ.
4
Зелен фасул по японскиПо-голямата част от водата се изхвърля, оставя се толкова, колкото да го покрие.
Добавят се чесънът, зехтинът, каперсите, орехите и чили пастата.
Държи се на слаб огън около 15 мин., докато фасулът омекне....
11 Юли
Свински шницел по японски ТонкацуЗа да приготвим шницела по японски, първо, трябва да запържим галетата в 1 с.л. зехтин за няколко минути, докато стане златиста....
21 Септ.
Салата с ориз по японскиОризът се измива и сварява в 2 чаени чаши вода. Жълтъкът, горчицата, захарта, солта и кърито се смесват, като постепенно се изсипва олиото.
Царевичното брашно се разтваря в портокаловия сок. Така получената смес се загрява...
09 Януари
Мариновано тофу с ориз по японскиКогато е готово, мариновано тофу с ориз по японски се сервира върху сварен ориз....
25 Януари
Млечен хляб по японска рецептаМлечният хляб по японска рецепта традиционно е с много тънка кора, затова не слагам във фурната купа с вряла вода.
Послепис: Мамо, ти не обичаш сладко, сложи си 2 с.л. захар или 1 и 1.2 ......
08 Септ.
1
Тонкацу сос по автентична японска рецептаГотовият сос Тонкацу сос по автентична японска рецепта може да се съхранява за месец в хладилник и е подходящ за всякакви печени меса, ориз и много други, задължителен е при сервирането на шницел Тонкацу....
27 Януари
Японски палачинкиОпитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки.
Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта....
19 Април
2
Японски оризОризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите.
Настъргва се половин морков и...
29 Март
1
Японски бисквитиВ купа разбиваме брашното, захарта, солта и сусама. Добавяме студеното масло и жълтъка и разбиваме докато удвои обема си.
Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки...
22 Февр.
Японски омлетРазбиваме яйцата със соевия сос и оризовия оцет. Загряваме олио, загребваме с черпак от сместа и пържим като за тънки палачинки.
Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата.
Върху тях сипваме...
26 Юни
Как се приготвят японски яйца на параПо този начин се приготвят картофените топки Джагаймо манджу и много други японски специалитети както и прословутите яйца на пара....
29 Май
Японски палачинки окономиякиГотовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос....
29 Януари