Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Месо по японскиМесо по японски
02 Дек.
Нарежете месото на тънки ивици и го сложете в йенска тава или дълбок глинен съд. Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час. Загрейте зехтина в уок или...
Пиле по японскиПиле по японски
25 Юли
Нарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер. Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност. Сервираме поръсено с магданоз....
Спагети по японскиСпагети по японски
22 Април
Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се задушава до омекване на зеленуците и сгъстяване на соса. Посолява се на вкус. Спагетите се сваряват в подсолена вода и се изцеждат....
Спагети по японскиСпагети по японски
22 Април
Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се задушава до омекване на зеленуците и сгъстяване на соса. Посолява се на вкус. Спагетите се сваряват в подсолена вода и се изцеждат....
Панирани зеленчуци по японскиПанирани зеленчуци по японски
21 Август
2
Изваждат се с решетъчна лъжица панираните зеленчуци по японски и мазнината се отцежда върху домакинска хартия....
Гъбена супа по ЯпонскиГъбена супа по Японски
28 Февр.
Гъбената супа по Японски е вкусна и лесна....
Рибна салата по японскиРибна салата по японски
20 Май
Опитайте тази екзотична рибна салата по японски!...
Рибни кюфтенца по японскиРибни кюфтенца по японски
15 Май
Поднесете със зелена салата или салата по избор....
Пържена херинга по японскиПържена херинга по японски
02 Януари
Загряваме олиото и пържим херингата по 3 минути от всяка страна до златисто. Преди да сервираме пържената риба, я поливаме със соса....
Сушени патладжани по японскиСушени патладжани по японски
07 Януари
Патладжаните се заливат с вряла вода за 15 минути и се посоляват. Чесънът се нарязва на ситно, морковите се настъргват. Чесънът и морковите се запържват за 2 минути в олиото, след това се добавят нарязаният на ситно лук...
Пилешки дробчета по японскиПилешки дробчета по японски
19 Септ.
4
В не много дълбок съд се смесва светлия соев сос, виното и пилешките дробчета, предварително изчистени и нарязани на половинки. Мариноват се за около 20 - 30 мин, като от време на време се разбъркват. Дробчетата се изцеждат...
Зелен фасул по японскиЗелен фасул по японски
11 Юли
По-голямата част от водата се изхвърля, оставя се толкова, колкото да го покрие. Добавят се чесънът, зехтинът, каперсите, орехите и чили пастата. Държи се на слаб огън около 15 мин., докато фасулът омекне....
Свински шницел по японски ТонкацуСвински шницел по японски Тонкацу
21 Септ.
За да приготвим шницела по японски, първо, трябва да запържим галетата в 1 с.л. зехтин за няколко минути, докато стане златиста....
Салата с ориз по японскиСалата с ориз по японски
09 Януари
Оризът се измива и сварява в 2 чаени чаши вода. Жълтъкът, горчицата, захарта, солта и кърито се смесват, като постепенно се изсипва олиото. Царевичното брашно се разтваря в портокаловия сок. Така получената смес се загрява...
Мариновано тофу с ориз по японскиМариновано тофу с ориз по японски
25 Януари
Когато е готово, мариновано тофу с ориз по японски се сервира върху сварен ориз....
Млечен хляб по японска рецептаМлечен хляб по японска рецепта
08 Септ.
1
Млечният хляб по японска рецепта традиционно е с много тънка кора, затова не слагам във фурната купа с вряла вода. Послепис: Мамо, ти не обичаш сладко, сложи си 2 с.л. захар или 1 и 1.2 ......
Тонкацу сос по автентична японска рецептаТонкацу сос по автентична японска рецепта
27 Януари
Готовият сос Тонкацу сос по автентична японска рецепта може да се съхранява за месец в хладилник и е подходящ за всякакви печени меса, ориз и много други, задължителен е при сервирането на шницел Тонкацу....
Японски КексЯпонски Кекс
10 Юли
2
Японският Кекс е готов....
Японски БухтичкиЯпонски Бухтички
19 Юли
Японските Бухтички са готови....
Японски палачинкиЯпонски палачинки
19 Април
2
Опитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки. Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта....
Японски оризЯпонски ориз
29 Март
1
Оризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите. Настъргва се половин морков и...
Японски бисквитиЯпонски бисквити
22 Февр.
В купа разбиваме брашното, захарта, солта и сусама. Добавяме студеното масло и жълтъка и разбиваме докато удвои обема си. Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки...
Японски омлетЯпонски омлет
26 Юни
Разбиваме яйцата със соевия сос и оризовия оцет. Загряваме олио, загребваме с черпак от сместа и пържим като за тънки палачинки. Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата. Върху тях сипваме...
Как се приготвят японски яйца на параКак се приготвят японски яйца на пара
29 Май
По този начин се приготвят картофените топки Джагаймо манджу и много други японски специалитети както и прословутите яйца на пара....
Японски палачинки окономиякиЯпонски палачинки окономияки
29 Януари
Готовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос....