Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки с протеин на прахПържете отново в кокосово олио всяка палачинка.
Сервирайте с плънка по Ваш вкус.
Палачинките с протеин на прах са готови....
04 Юли
Яйчената салата за ракия на лелинчоЯйчената салата за ракия на лелинчо (мъжът на леля) може да сервираме върху листо от зелена салата или по друг начин.
Важното е към нея да се поднесе хубава домашна ракия....
31 Юли
Първата мускатова ракия тръгва отново на пазараОригиналната стралджанска ракия отпреди 30 години е отново тук. В Ямбол отново ще се бутилира първата мускатова ракия. Повод за това е нейният 30-ти рожден ден....
29 Дек.
Протеинови палачинки с протеин на прахВключете котлона на средно висока температура и сложете тигана да се загрее.
С помощта на черпак, изсипете сместа за една палачинка върху тигана....
17 Август
Бананови палачинки с протеин на прахНакрая се прибавят и сухите съставки, протеина на прах и бадемовото брашно. Отново се блендира до еднородна смес.
Печете палачинките от двете страни в загрят тефлонов тиган с незалепващо покритие....
04 Февр.
Характеристики на мускатова ракияНакрая се прави купаж и се бутилира ракията от съответната реколта.
Поднасяне на мускатова ракия
Истинският ценител на мускатова ракия избира за нея чаши с форма на леле и високо столче. Това не е случайно....
22 Януари
ЕС ще обезщети производителите на млякоЕвропейската комисия вече отпусна сумата от 125 милиона евро, за да компенсира производителите на плодове и зеленчуци....
30 Август
РакияИстория на ракията
Ракията е напитка с доста спорен произход. Съществуват няколко версии относно това как се е появила тя по родните земи....
23 Ноем.
Гюлова ракия - Ракия от розиБидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни.
Дестилира се веднага след края на ферментацията....
28 Ноем.
2
Гюлова ракия - Ракия от розиБидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни.
Дестилира се веднага след края на ферментацията....
28 Ноем.
2
Пинизи при поднасянето на ракияГреяната ракия се поднася в специални порцеланови или глинени чаши, които поддържат температурата на напитката. Греяната ракия се подслажда със захар или пчелен мед....
11 Юни
Производителите на ирландско уиски съобщиха тревожна новинаТова стана ясно от изявленията на производители, които се опасяват, че в бъдеще няма да са в състояние да задоволят огромното търсене на напитката....
08 Юни
Черешова ракияГотовата ракия се оставя да отлежи в дъбови бъчви, до омекотяване на вкуса, след което се разрежда с дестилирана вода до получаването на желания градус....
13 Януари
Дюлева ракияДюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус.
Виж също как се прави вино от дюли....
25 Септ.
4
Кайсиева ракияОставя се да ферментира в затворения съд, като се бърка 2-3 пъти на ден.
Обикновено ферментира 12-16 дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса....
28 Ноем.
5
Ябълкова ракияПо време на ферментацията, кашата се бърка 3 пъти на ден.
Щом приключи ферментацията кашата се изварява и дестилира. Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса....
28 Ноем.
11
Прасковена ракияВ 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира....
28 Ноем.
Винена ракияВинената ракия се получава от дестилацията на хубаво, качествено вино. Колкото по-ароматно е виното, толкова по-ароматна ще е ракията и вкусовите й качества ще са отлични....
27 Ноем.
Плодова ракияПлодовата ракия се произвежда от различни плодове, които зреят по едно и също време на годината. Обикновено захарността на плодовете е малка....
27 Ноем.
Крушова ракияПо време на ферментацията материалът се разбърква по 2-3 пъти на ден. След края на ферментацията кашата се изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса....
30 Ноем.
6
Ракия АнасонлийкаВ получената ракия се слагат 200 г натрошени семена от анасон и отново престоява за 28 дни. Филтрира се и се разрежда до желание градус. Обикновено анасонлийката е около 55 градуса....
04 Дек.
2
Бадемова ракияЗа да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка.
На 100 л вода се добавят 18 кг захар.
В сместа добавяме бадемите и добавяме 100 г хлебна мая, разтворена в 500 мл вода....
18 Юли
2