Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки с протеин на прахПалачинки с протеин на прах
04 Юли
Пържете отново в кокосово олио всяка палачинка. Сервирайте с плънка по Ваш вкус. Палачинките с протеин на прах са готови....
Яйчената салата за ракия на лелинчоЯйчената салата за ракия на лелинчо
31 Юли
Яйчената салата за ракия на лелинчо (мъжът на леля) може да сервираме върху листо от зелена салата или по друг начин. Важното е към нея да се поднесе хубава домашна ракия....
Първата мускатова ракия тръгва отново на пазараПървата мускатова ракия тръгва отново на пазара
29 Дек.
Оригиналната стралджанска ракия отпреди 30 години е отново тук. В Ямбол отново ще се бутилира първата мускатова ракия. Повод за това е нейният 30-ти рожден ден....
Протеинови палачинки с протеин на прахПротеинови палачинки с протеин на прах
17 Август
Включете котлона на средно висока температура и сложете тигана да се загрее. С помощта на черпак, изсипете сместа за една палачинка върху тигана....
Бананови палачинки с протеин на прахБананови палачинки с протеин на прах
04 Февр.
Накрая се прибавят и сухите съставки, протеина на прах и бадемовото брашно. Отново се блендира до еднородна смес. Печете палачинките от двете страни в загрят тефлонов тиган с незалепващо покритие....
Козунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарнаКозунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарна
08 Април
1
Печете в загрята фурна на 160 градуса....
Характеристики на мускатова ракияХарактеристики на мускатова ракия
22 Януари
Накрая се прави купаж и се бутилира ракията от съответната реколта. Поднасяне на мускатова ракия Истинският ценител на мускатова ракия избира за нея чаши с форма на леле и високо столче. Това не е случайно....
ЕС ще обезщети производителите на млякоЕС ще обезщети производителите на мляко
30 Август
Европейската комисия вече отпусна сумата от 125 милиона евро, за да компенсира производителите на плодове и зеленчуци....
РакияРакия
23 Ноем.
История на ракията Ракията е напитка с доста спорен произход. Съществуват няколко версии относно това как се е появила тя по родните земи....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни. Дестилира се веднага след края на ферментацията....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни. Дестилира се веднага след края на ферментацията....
Пинизи при поднасянето на ракияПинизи при поднасянето на ракия
11 Юни
Греяната ракия се поднася в специални порцеланови или глинени чаши, които поддържат температурата на напитката. Греяната ракия се подслажда със захар или пчелен мед....
Производителите на ирландско уиски съобщиха тревожна новинаПроизводителите на ирландско уиски съобщиха тревожна новина
08 Юни
Това стана ясно от изявленията на производители, които се опасяват, че в бъдеще няма да са в състояние да задоволят огромното търсене на напитката....
Черешова ракияЧерешова ракия
13 Януари
Готовата ракия се оставя да отлежи в дъбови бъчви, до омекотяване на вкуса, след което се разрежда с дестилирана вода до получаването на желания градус....
Дюлева ракияДюлева ракия
25 Септ.
4
Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус. Виж също как се прави вино от дюли....
Сливова ракияСливова ракия
28 Ноем.
2
Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....
Кайсиева ракияКайсиева ракия
28 Ноем.
5
Оставя се да ферментира в затворения съд, като се бърка 2-3 пъти на ден. Обикновено ферментира 12-16 дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса....
Ябълкова ракияЯбълкова ракия
28 Ноем.
11
По време на ферментацията, кашата се бърка 3 пъти на ден. Щом приключи ферментацията кашата се изварява и дестилира. Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса....
Прасковена ракияПрасковена ракия
28 Ноем.
В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира....
Гроздова ракияГроздова ракия
27 Ноем.
3
Гроздовата ракия трябва да е поне 40 градуса....
Винена ракияВинена ракия
27 Ноем.
Винената ракия се получава от дестилацията на хубаво, качествено вино. Колкото по-ароматно е виното, толкова по-ароматна ще е ракията и вкусовите й качества ще са отлични....
Плодова ракияПлодова ракия
27 Ноем.
Плодовата ракия се произвежда от различни плодове, които зреят по едно и също време на годината. Обикновено захарността на плодовете е малка....
Крушова ракияКрушова ракия
30 Ноем.
6
По време на ферментацията материалът се разбърква по 2-3 пъти на ден. След края на ферментацията кашата се изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса....
Ракия АнасонлийкаРакия Анасонлийка
04 Дек.
2
В получената ракия се слагат 200 г натрошени семена от анасон и отново престоява за 28 дни. Филтрира се и се разрежда до желание градус. Обикновено анасонлийката е около 55 градуса....
Бадемова ракияБадемова ракия
18 Юли
2
За да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка. На 100 л вода се добавят 18 кг захар. В сместа добавяме бадемите и добавяме 100 г хлебна мая, разтворена в 500 мл вода....