Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пъпеш срещу стресПъпеш срещу стрес
13 Август
1
Пъпешът е лекарство срещу стрес и афродизиак. Това е доказателство, че полезното може и да е вкусно. Пъпешът е не само прекрасен десерт, но е пълен с полезни вещества....
Основен френски дресингОсновен френски дресинг
15 Юни
Смесете всички продукти заедно и ги сложете в бурканче за съхранение. Преди да използвате дресинга, леко разтърсете буркана. Може да използвате този дресинг за картофи, паста и различни зеленчукови салати....
Основен италиански хлябОсновен италиански хляб
21 Юни
Може и пак да го приберете в хладилника за 1 нощ и на следващия ден да го обработвате. Втасалото тесто прехвърлете внимателно върху набрашнена хартия за печене с помощта на толкова брашно, че да не лепне....
Основен бял сосОсновен бял сос
09 Дек.
При непрекъснато бъркане с тел разредете с 1 ч.ч. горещ бульон, а щом се хомогенизира, долейте още 1 и 1/2 ч.ч. от бульона и върнете тенджерата на котлона. Оставя се да заври, като трябва да бъркате непрекъснато....
Основен зеленчуков бульонОсновен зеленчуков бульон
26 Юли
Разрежете обелената глава лук на 2 половини, а морковите на няколко парчета. Пуснете ги в 500 мл кипяща вода заедно с парчето целина, корена магданоз, клонките магданоз и зърната пипер....
Основен рибен сосОсновен рибен сос
11 Юни
Оставете го на слаб огън за 20 минути и след това го прецедете, за да придобие сосът за риба гладка консистенция. Добавете този основен рибен сос към любимите ви кулинарни рибни ястия....
Основен рибен бял сосОсновен рибен бял сос
23 Март
Посолява се и се вари на слаб огън 30 минути, като непрекъснато се маха пяната, която се образува. Готовият сос се прецежда през цедка. Белият рибен сос е съставна част на почти всички други сосове....
Основен крем за сладкишиОсновен крем за сладкиши
25 Окт.
1
Нека къкри известно време на тих огън. През това време продължавайте с бъркането. Щом сместа се сгъсти, кремът е готов. Този яйчен крем може да се използва при приготвянето на най-различни сладкиши....
Основен месен сос ВелутеОсновен месен сос Велуте
07 Септ.
Освен за основа при получаване на други сосове, този сос служи и за основа на разни кремсупи, като в този случай е препоръчително лукът да се замени с праз лук....
Основен блат за петифуриОсновен блат за петифури
10 Февр.
С този основен блат за петифури се получават страхотни пастички!...
Окончателно: Стресът е основен причинител на рак!Окончателно: Стресът е основен причинител на рак!
01 Юли
Стресът често прави така, че прилаганите лечения срещу рак да не работят, казва д-р Слоун. Хората, страдащи от заболяването, трябва да се лекуват както на физическа, така и на психическа основа....
Френски основен сос за рибаФренски основен сос за риба
25 Март
Всички продукти се смесват в бутилка с широк отвор и се раздрусват, за да се получи еднородна смес. Бутилката се затваря и сосът се съхранява в хладилника. Сервира се с варена риба и салати от риба....
Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)
14 Януари
7
Крем Патисери е основен сладкарски крем, подходящ за пълнежи на торти, еклери, сладкиши, които изискват да имат подходящ крем. Може да се поднесе и самостоятелно, като се сервира в купички/чаши....
Основен майонезен сос за рибаОсновен майонезен сос за риба
30 Март
Идва ред на киселото мляко, горчицата и майонезата. Наситнете пресния копър, добавете към соса и разбъркайте. Овкусете соса за риба с лимонов сок. Може да го охладите за кратко в хладилника....
Сос Велоте (основен бял сос)Сос Велоте (основен бял сос)
18 Март
Поднасяме готовия сос Велоте (основен бял сос) към панирани тиквички с брашно. Можем да го използваме и като сос за зеленчуци към варени или задушени зеленчуци или пък класически паниран кашкавал....
Основен бадемов сос за рибни ястияОсновен бадемов сос за рибни ястия
27 Април
Първо извадете маслото да омекне на стайна температура. В малка тенджерка сипете вода и я кипнете. Сипете бадемите и махнет от огъня. Оставете да престоят 15-тина минути....
Рибник с трескаРибник с треска
15 Април
В керамичен тиган разтапяме маслото и задушаваме нарязания на кръгчета праз. Добавяме настърганите домати и сухите подправки на вкус. Готвим апетитния рибник до сгъстяване....
Пъпешът - любимият плод на лятотоПъпешът - любимият плод на лятото
28 Юли
Как да ядем правилно пъпеш Пъпешът не бива да се консумира на празен стомах или веднага след ядене, а поне 2 часа по-късно....
Босилек при стресБосилек при стрес
06 Юни
Приемайте 2-3 пъти на ден, независимо от храненето по 1/2 чаша. Босилекът влияе благоприятно върху нервната система, бори се с безсънието, едновременно успокоява и тонизира....
Какво съдържа пъпешът?Какво съдържа пъпешът?
28 Окт.
Полезни вещества в пъпеша В зрелият пъпеш се съдържат бързи въглехидрати - глюкоза, фруктоза и захароза....
Скритите знаци на стресаСкритите знаци на стреса
23 Март
Колкото по-забързан е животът ви, толкова по-трудно поддържате нивата на стреса ниски, въпреки всичките ви опити. Понякога дори може да не разпознаете, че изпитвате стрес или тревожност....
Калоричен ли е пъпешът?Калоричен ли е пъпешът?
14 Ноем.
Похапвайте на воля плодови салати с пъпеш, пъпешово сорбе и различни десерти с пъпеши....
Динята вталява, а пъпешът успокояваДинята вталява, а пъпешът успокоява
07 Август
Магнезият се бори със стреса, но изтича през лятото от тялото ни заедно с потта. Освен всички тези положителни за здравето неща специалистите твърдят, че динята действа като виагра и стимулира либидото....
Техники за управление на стресаТехники за управление на стреса
25 Юли
Управлението на стреса е основен ключ към по-щастлив и спокоен живот. Има много техники за управление на тревожните състояния и поддържане на здравето. Има и начини нивото на стрес да се измери....
Кои са хормоните на стреса?Кои са хормоните на стреса?
22 Юни
Основна причина се явява кортизолът - хормонът на стреса. Главната негова роля е да доставя още енергия на тялото в стресови моменти....