Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Направете готвенето по-здравословно с тези хитри съветиЕто защо тук подбрахме няколко съвета за по-здравословно готвене, с които ще постигнете по-здравословна кулинарна обработка на вашите ястия....
31 Март
Не на бъркотията в кухнята! Следвайте тези съветиТова ще отнеме малко време от вашата събота, но пък в другите дни ще сте свободни от грижи и ще готвите в чиста кухня....
16 Юли
Подредете кухнята веднъж завинаги с тези лесни съветиНяма смисъл да държите неща, ако никога не сте ги използвали и нямате намерение да го направите.
2....
24 Окт.
Нежни лакти с продукти от кухнятаТака с помощта на продукти от кухнята може да имате гладки и нежни лакти....
07 Януари
Спасете се от горещините в кухнята с тези съветиНаправете го рано, тъй като така кухнята ще е по-прохладна за по-дълго време./page
page2....
09 Август
Масло от здравец за грижа за кожатаВ стъклен буркан залейте 200 грама нарязани листа със 100 милилитра рафиниран зехтин. Разбъркайте, покрийте с памучна кърпа и я привържете към гърлото на буркана.
Оставете на стайна температура за 2 седмици и прецедете...
17 Юни
Направете си сами моцарелаНай-добрата моцарела се прави от биволско мляко, но при липса можете да използвате и краве. Трябва ви вода без хлор, най-добре дестилирана, а също и пепсин или мая за сирене.
Един литър мляко се нагрява до 25 градуса...
13 Март
3
Следвайте тези стъпки и си направете перфектен педикюр у домаВижте в галерията няколко стъпки, с които може да си направите тази процедура у дома.
Не е никак сложно, стига стриктно да следвате стъпките и накрая ще имате перфектен педикюр....
06 Юли
Марудници по родопски от кухнята на БениСлед като извадим, намазваме тези катми с краве масло.
Сервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
23 Март
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Как да почистим екологично дома сиЗа да имаме свеж аромат след готвене в кухнята, можем да сложим тенджера с вода на топлия котлон с няколко пръчки канела вътре....
11 Юни
Направете всяко ястие специално с тези сосове!Няма как да си представим специални и празнични блюда без изискан сос. Сосът е течна подправка с различни вкусове, обогатяващи ястието. Той превръща и най-семплото ястие в изискано блюдо.
Смята се, че произходът на...
17 Април
1
Направете си сами цветни пръчициВ кулинарията за декорация на торти, кексове, мъфини, кремове и други сладкиши се използват захарни пръчици. На английски те са известни под името sprinkles (поръска). Освен готови от магазина могат да се приготвят и...
16 Март
Направете си различен маникюр вкъщиМаникюр Граница
Ако искате да носите повече от един нюанс, направете си граница. Предлагаме ви, да го направите с два цвята. Нанесете по-светлия цвят, като основа....
09 Май
Направете си сами полезни гримовеЕжедневният грим се е превърнал в рутина за всяка съвременна жена. За съжаление обаче, козметичните продукти, които се предлагат в търговската мрежа, са наситени с всевъзможни химични съставки. От парабени и сулфати до...
05 Март
Имуностимулаторите от природатаОтслабването на имунната система е състояние на организма, което често се наблюдава при силно застудяване и смяна на сезоните, по-голямо физическо и психическо натоварване, консумиране на непълноценна храна или недоспиване...
14 Януари
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1